Pers

PERSBERICHT: De doodgezwegen massabetoging voor president Assad


De doodgezwegen massabetoging voor president Assad.

Mediawerkgroep Syrië

17 oktober 2011

De hele wereld heeft het kunnen zien, maar niet de hele wereld en vooral niet onze Westerse media wilden het zien. Een massabetoging van meer dan een miljoen mensen, met spandoeken, Syrische vlaggen en posters van al-Assad betuigden woensdag 12 oktober 2011 hun steun aan de Syrische president en het leger. Naast de Syrische vlag werden ook Chinese en Russische vlaggen gedragen.  De aanwezigen lieten hun  dankbaarheid zien aan China en Rusland voor hun veto in de VN-veiligheidsraad.

De Syrische bevolking maakte duidelijk hervormingen te willen, maar enkel onder leiding van president Bashar al-Assad EN zonder bemoeienis van het buitenland. 

Ook de martelaren werden herdacht. Deze worden gezien als heiligen in de Arabische wereld. Er werden leuzen geroepen als: “God, Syrië, Bashar en niets anders” en “Het volk en het leger staan achter u.”

De organisatie heeft aangekondigd een brief te schrijven aan de leiders van het complot tegen Syrië in het Arabisch en het Engels om het ongenoegen van de Syriërs duidelijk te maken over de Westerse sancties, de haatcampagne tegen hun land en de leugens door de media verspreid over de situatie in Syrië.

Mediawerkgroep Syrië betreurt dat onze Westerse media een open forum geven aan opposanten van de seculiere staat en zijn bewindvoerders, maar een spontane massabetoging van honderdduizenden Syrische burgers totaal geen nieuwswaarde vinden. Dit waren geen opgetrommelde ambtenaren van ministeries, maar een brede beweging van jongeren, studenten, vrouwen, kinderen, arbeiders, handelaars, enz… Mensen van diverse afkomst en godsdienst die zich verzetten tegen het foute beeld dat de media brengen over een “Syrische dictatuur, die zijn onderdanen bloedig onderdrukt”. Het Syrische volk maakte voor de zoveelste maal duidelijk dat er gewapende criminele bendes actief zijn die het land willen destabiliseren met aanslagen, ontvoeringen, moorden, folteringen, enz…

Mediawerkgroep Syrië steunt de voorbereidingen door de Syrische regering voor gemeenteraadsverkiezingen op 12 december 2011 en parlementsverkiezingen in februari 2012. Het is belangrijk dat deze zoals voorzien kunnen doorgaan met meerdere politieke partijen, een onafhankelijk controleorgaan en in een vreedzaam Syrië. Het is belangrijk dat het Syrische volk zelfstandig zijn toekomst en leiders kiest zonder tussenkomst van buitenlandse machten. Zoals ook de Westerse bevolking in alle onafhankelijkheid zijn eigen volksvertegenwoordigers bij de verkiezingen kan aanduiden.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

* Linken:

President al-Assad Specifies December 12th Date for Local Councils Elections

Higher Elections Committee: Elections Law aims at free, democratic elections

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: