Pers

PERSBERICHT: De westerse plannen ter demonisering van Syrië


Kasteel Ibn Maan vanuit Zuid-West Palmyra, Syrië.

Mediawerkgroep Syrië

1 december 2011

Er is de laatste dagen weer heel wat gebeurd rond Syrië. Dit vraagt de nodige duiding waartoe wij graag onze bijdrage leveren. Voor de lezers die de Mediawerkgroep Syrië (MWS) nog niet kennen: wij zijn een onafhankelijke werkgroep bestaande uit vrijwilligers, met allen een bepaalde band met Syrië, losstaand van denktanken, financiers of politieke groeperingen. Iets wat men niet kan zeggen van bepaalde mensenrechtengroeperingen in Londen die banden hebben met de Moslimbroeders, Anglo-Amerikaanse denktanken en de gewapende Syrische oppositie. Zij krijgen echter een open forum in de traditionele media om cijfers over slachtoffers in Syrië eenzijdig toe te schrijven aan het Syrische leger. Ze zwijgen over criminele bendes die vanaf dag één van de opstand door het buitenland werden gefinancierd en bewapend en de hoofdverantwoordelijken zijn voor het bloedvergieten in Syrië.

Enkele weken terug heeft de Arabische Liga Syrië uit haar organisatie gezet omwille van het niet naleven van ‘gemaakte afspraken’. Onder andere het stoppen van alle geweld door alle partijen, het terugtrekken van het leger uit de steden en het vrijlaten van gevangenen. Alhoewel Syrië met het vervullen van al deze voorwaarden begonnen was, heeft de Arabische Liga alles naast zich neergelegd. Evenwel bestond vanuit de Arabische Liga daarover geen eensgezindheid en landen als Libanon en Irak blijven handelsbetrekkingen en relaties met Syrië behouden.

Het is een mythe dat Syrië en zijn regering er alleen voor staan: India en China (zowat de halve wereldbevolking en sterkste economieën), Rusland (een militaire en economische macht met een marinevloot in Tartous), Brazilië, Zuid-Afrika, Argentinië, Cuba, Venezuela en vele andere landen blijven het Syrische volk steunen en de hervormingen door president Assad.

Wat is er eigenlijk gaande? 

Tal van landen in de Arabische Liga worden door de Verenigde Staten en Israël onder druk gezet om sancties tegen Syrië te nemen. Na de dure en bloedige NAVO-bombardementen op Libië met veel burgerslachtoffers, probeert men het via de Arabische Liga in plaats van de NAVO. Los van wat de Arabische Liga wil met Syrië, wil het Westen ook Iran treffen. Het Westen en de Golfstaten willen dat Syrië de banden met bondgenoot Iran verbreekt. President al-Assad wil hier echter niet van weten en dat dreigt nu zijn ondergang te worden. En of Iran nu kernwapens heeft of niet daarover verschillen de meningen. Er is zelfs sprake van vervalste onderzoeksrapporten. Waar hebben we dat nog gehoord? De massavernietigingswapens van Irak waren een gelijkaardig verhaal. Met een nieuwe drogreden wil het Westen nu mogelijk Iran aanvallen. Hierbij vergeten ze zo maar eventjes dat de VS en Israël zowat de grootste kernmachten ter wereld zijn. En vergeten ze ook niet dat Iran de laatste jaren geen oorlog begonnen is? En dat kunnen we niet zeggen van de VS, de NAVO en Israël. We kunnen terecht de vraag stellen: wie vormt hier de grootste bedreiging?

Syrië moest van de Arabische Liga 500 waarnemers toelaten. In principe ging Damascus akkoord, maar over de praktische uitwerking kwam er geen eensgezindheid, waardoor Syrië opnieuw het slachtoffer werd van economische sancties; ditmaal van de Arabische landen. Om het even wat Syrië doet, sancties volgen er automatisch. Alle economische en politieke hervormingen van president Assad ten spijt, een nieuwe media- en kieswet, amnestie, … het stond in de sterren geschreven dat men Syrië absoluut wilde demoniseren, destabiliseren en economisch kapot maken.

Volgens de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Alain Juppé, is de Syrische Nationale Raad (CNS, al-Majlis al-Warani al-Sun) ‘de legitieme vertegenwoordiger van Syrië’. Gelukkig kwam het nog niet tot een formele erkenning van de CNS. De CNS bestaat vooral uit Syrische dissidenten, die als vanzelfsprekend niet akkoord zijn met het Syrische regime. Dergelijke beslissing druist zwaar in tegen de mening van miljoenen Syriërs die dagelijks op straat komen om hun steun aan Bashar al-Assad en het Syrische leger te betuigen.

Frankrijk zou nu ook begonnen zijn met het ondersteunen van de terroristen in Syrië in navolging van de VS, Israël, Turkije en Saudi-Arabië. Deze zwaar bewapende en goed opgeleide mannen zaaien dood en terreur in verschillende steden in Syrië. Hierbij deinzen ze er niet voor terug om onschuldige burgers –  waaronder vrouwen en kinderen – op een gruwelijke wijze te vermoorden.

Is dit de wijze waarop wij democratie en vrijheid hier in het Westen nastreven? Is dit hetgeen men hier in het Westen vertelt aan de mensen? Het antwoord daarop is klaar en duidelijk: ‘Neen!’. Integendeel, hier wordt verteld dat het leger zomaar kinderen doodschiet. Dit beweren is zonder meer crimineel te noemen. Omdat dit het gehele Syrische regime ten onrechte in diskrediet brengt en betekent dat de gehele Syrische bevolking in gevaar komt door een mogelijke militaire aanval. Bashar al-Assad is helemaal niet de bloederige dictator waarvan ze hier in het Westen meestal spreken. Hij is door de meerderheid van de bevolking bijzonder graag gezien. Deze bewering is helaas een groot taboe.

* Linken: 

‘UK, French spies meet Syrian dissidents’ – http://www.presstv.com/detail/212125.html

“Het Westen probeert een burgeroorlog te ontketenen in Syrië” – https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2011/11/28/het-westen-probeert-een-burgeroorlog-te-ontketenen-in-syrie/

Moeder van Sari Saud: “Mijn kind werd niet gedood door het leger of veiligheidsdiensten, maar door criminele bendes” (VIDEO) – https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2011/11/27/moeder-van-sari-saud-mijn-kind-werd-niet-gedood-door-het-leger-of-veiligheidsdiensten-maar-door-criminele-bendes-video/

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “PERSBERICHT: De westerse plannen ter demonisering van Syrië

  1. Als het waar is wat jullie beweren, en waarvan ik persoonlijk ook denk zoals hierboven in artikel, ( want het imperialisme laat geen kans onbenut om ons te desinformeren over jullie land ); dus: waarom dan geen journalisten toelaten in jullie land om de objectieve feiten vast te leggen?
    Het niet toe laten van buitenlandse pers, speelt in het voordeel van wat het westen graag over jullie verteld en wat dan overal met gemak geloofd wordt, zelfs al zijn het leugens . Syrië verdiend beter!

    Geplaatst door patrick | 7 januari 2012, 23:28

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: