Nieuws

Wie zijn de schaduwkrijgers?


Foto: Defuniak Herald.

WANTTOKNOW.NL – 17 juni 2009 – Het Amerikaanse leger gaat zich steeds meer bedienen van geheime operaties.  Hierbij wordt het gesteund door een wet die in het landsbelang dit soort acties op vreemde bodem toestaat. Maar ook Israël, natuurlijk in het kielzog en met steun van de Amerikanen, maakt zich ook steeds vaker schuldig aan dit soort moordzuchtige acties. Geheimhouding zorgt ervoor dat er een vrijbrief is voor dit soort geheime strijdkrachten om dan ook maar alles te ‘mogen’.

In dit artikel analyseert journalist Conn Hallinan deze bijzonder zorgelijke ontwikkeling. Oorlogsdaden die niet alleen in ernstige overtreding zijn met de soevereiniteit van de landen waar de aanvallen plaatsvinden, maar ook nog eens in strijd zijn met de wetten van de landen in wiens naam de aanvallen worden uitgevoerd.

Een voorbeeld daarvan gebeurde in 2008 in Syrië: Vier Blackhawk helicopters scheerden over de Irakese grens, om vervolgens te landen nabij een boerderij bij het plaatsje al-Sukkariyeh. Zwart-geklede soldaten sprongen uit de helicopters, ondertussen een kleed van kogels vurend uit automatische wapens. Nadat de geweren stilhielden lagen 8 Syriërs dood op de grond. 4 Anderen werden geboeid en geblinddoekt, en naar de helicopters gesleept, welke vervolgens verdwenen richting Irak. (HIER achtergronden)

.

Lees het volledige artikel.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: