Nieuws

Syrië: nieuwsoverzicht van 15 februari 2012


MEDIAWERKGROEP SYRIE – 16 februari 2012

Een gewonde Syrische rebel, na een treffen met Syrische soldaten in de stad Idlib. (Foto: AP)

Nieuws van het Syrisch Centrum voor Documentatie:

15 februari 2012:

  • In Homs is kolonel Bassam Kasim al-Shaikh ontvoerd vlak voor zijn huis in het al-Rastangebied; officier Yousif Abd al-Lateef Habib is in het Talbiesagebied ontvoerd, vlak voor zijn huis. Gevechten tussen het Syrische leger en de militie vervolgen zich voor de vijfde dag op rij in dat gebied.
  • Omar al-Fattal en A’adel Zedan van de militie stierven in de al-Khaldiabuurt in Homs na urenlange gevechten met het Syrische leger.
  • Vier mannen van de veiligheidsdienst, waaronder een leider, kwamen om het leven bij een hinderlaag door rebellen in het dorp Balshoun op het platteland van Idlib.
  • In de stad Sarmeen werd Ahmad Mohammad Sadek Kadhanoun vermoord en anti-regering activisten beschuldigen de veiligheidsdienst van zijn dood.
  • De auto van Ahmad al-Fares, de manager van de instelling al-Hosrey, werd in Marat al-Nouman in Idlib beschoten. Hijzelf raakte hierbij gewond en zijn vrouw kwam om het leven.
  • Gevechten tussen het Syrische leger en rebellen vonden plaats vlakbij het dorp al-Atareb op het platteland van Aleppo in de nacht van 14 op 15 februari. Deze gevechten resulteerden in de dood van brigadier Isam Ibrahim, officier Loay Issa en zeven man van de veiligheidsdienst. Ook stierven er tien rebellen en raakten anderen gewond.
  • De Syrische president heeft in Damascus bevel nummer 85 uitgegeven, die verkondigt dat zondag 26 maart de dag is waarop er gestemd kan worden voor het nieuwe concept van de Syrische grondwet.
    Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de algemene voorwaarden uitgegeven voor de volksstemming voor het nieuwe concept van de Syrische grondwet; de voorwaarden stellen dat stemmers Syrische burgers moeten zijn en achttien jaar of ouder moeten zijn.
  • De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties stemt op donderdag 16 februari over een besluit voor Syrië.

Bron: Syrisch Centrum voor Documentatie.

 

.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: