Pers

PERSBERICHT: SYRIE – De waarheid achter alle leugens


Ooggetuigenverslag door onze correspondente Raghda B. in Syrië.

 

OOGGETUIGENVERSLAG – TERUGBLIK 20 september 2011 – Syrië wordt geconfronteerd met zes maanden van ondraaglijke pijn, smarten, martelingen, leugens en vijandigheid. De meesten zouden in de verleiding komen te denken dat het Syrische regime zoveel pijn en vijandigheid pleegt tegen de mensen. De waarheid is verre van die voorspelling of waarneming.

Zelfvernietiging

Syrië gaat al gedurende meer dan zes maanden door zijn eigen oorlogszone. Wat sommigen een revolutie noemen, noemen we zelfvernietiging. Om eerlijk te zijn, het is nogal een goede definitie, degenen die gebruik maken van geweren, explosieven en andere destructieve materialen om te doden of kwaad te verrichten tegen onschuldige burgers en soldaten. Ze verschuilen zich achter
de zinsnede “vreedzaam” en doden wanneer ze willen.

Wat jammer is, is dat de westerse en sommige oosterse media weigeren om beelden van de gruwelijke misdaden van de gewapende groepen in Syrië te tonen. In plaats daarvan nemen ze deel aan een massale propagandacampagne tegen Syrië.

Waarom een Westerse propagandacampagne?

Laten we dit even beoordelen: waarom zou het Westen aanzetten tot een propagandacampagne tegen Syrië? Is het omdat we er goed uitzien? Waarschijnlijk, maar bovendien, is het omdat Syrië de grootste steun is voor de meeste anti-zionistische/Israëlische bewegingen te beginnen met Hezbollah en Iran. President Bashar al-Assad heeft in een interview met de Syrische televisie gezegd dat toen Amerika Irak binnenviel in 2003, ze kaarten, plannen en agenda’s aan hem stuurden om na te leven. Hij weigerde en de oorlog begon. Ten tweede, de geografische positionering van Syrië is essentieel. Omdat Amerika en Israël “wereld dominatie” in het achterhoofd hebben, was het echt essentieel dat Syrië – het hart van het Midden-Oosten – viel. Uiteindelijk  volgden we hun bevelen niet. Zo triest als het klinkt, als je tegen Amerika bent, zal de wereld tegen je zijn. Amerika heeft nauwe banden met Groot-Brittannië, Frankrijk en bijna het gehele Europese continent. Als je niet met hen bent, dan ben je tegen hen. Als je met hen bent, dan ben je met  Israël (Dat verklaart waarom onze president volledig tegen hen is. Ik kan niet hetzelfde zeggen over alle Arabische leiders).

Arabische media

Andere Arabische media hebben ook deelgenomen aan de samenzwering. De populaire Arabische en Engelse nieuwszender Al Jazeera was het belangrijkste kanaal dat brandstof toevoegde aan het vuur. Al Jazeera’s propaganda was op een ander werkelijkheidsniveau. Hun verzonnen video’s, gefabriceerde aantallen mensen die “stierven”, gefabriceerde ooggetuigen, gemaakte foto’s… en we kunnen zo eeuwig doorgaan. Dezelfde beelden werden elke week uitgezonden vanuit een andere hoek. Het was heel zielig. Wanneer ze alle cameraposities hadden gebruikt, begonnen ze met de hulp van beelden van enorme pro-Assad bijeenkomsten als demonstraties. Ze zouden foto’s van de president en pro-Assad posters vervangen door anti-Assad posters (zoals te zien hieronder) en ga zo maar door.

.

.

Nieuwskanalen veranderden de originele foto (bovenaan), fabriceerden deze en presenteerden het als een anti-Assad bijeenkomst.

.

.

.

.

.

.

.

Ooggetuigen zouden zogezegd weten wat er gaande is in alle Syrische provincies… terwijl zij in werkelijkheid woonachtig zijn in Duitsland of Frankrijk. Ze waren nerveus en slaakten om de paar minuten een andere leugen.

In de afgelopen maanden zijn hun leugens wreder geworden en werden ze meer een communicatiemethode tussen terroristische groepen in Syrië. Zoals  afgelopen vrijdag toen Al Arabiya een explosie van geweld meldde,  die plaatsvond in Khaldiya, Homs. De explosie was niet gebeurd. Het was allemaal gelogen. De Syrische televisie toonde beelden en weerlegde deze claims. Een uur nadat Al Arabiya informatie had uitgezonden, gebeurde de explosie. Dit werd vele malen gezien. Ze zeiden dat er geweerschoten gehoord waren in een bepaald gebied. En dertig minuten of een uur later werden effectief veiligheidsagenten aangevallen door gewapende groeperingen.

Deze kanalen weigeren nog steeds het feit te erkennen dat er terroristische groeperingen in Syrië zijn. Natuurlijk zullen ze dat niet doen. Dat zou dan betekenen dat ze al hun leugens erkennen.

Deze bloeddorstige terroristische groeperingen vermoordden honderden mensen van het leger, de veiligheidsdiensten en de overheid. Het ging niet enkel om schieten of doodsteken. Ze verminkten uitgebreid de lichamen van deze mensen en hakten ze soms zelfs in stukken en verstuurden ze naar hun familie in een container. We weten van een bepaald klein meisje dat werd ontvoerd door deze terroristische groeperingen. Haar lichaam werd in stukken gesneden, verbrand, verpakt in een container en op de markt gegooid zodat mensen haar vonden.

Lichaam van jong meisje, ontvoerd en vermoord door terroristische groeperingen.

.

.

.

.

.

.

Dit is slechts één van de gruwelijke misdaden die terroristische groeperingen in Syrië hebben begaan. Ze hebben mensen neergeschoten samen met hun kinderen. Ze hebben kinderen vermoord voor de ogen van hun ouders en dan de ouders erna gedood. Iedereen waarvan zij vermoedden dat ze de regering geholpen hebben werden gezocht, beschoten, neergestoken en gedood. In juli werden drie jonge mannen, bekend om met het volk pro-Assad bijeenkomsten te organiseren, ontvoerd en vermoord door deze terroristische groeperingen in Syrië. Nogmaals, zaken die de media niet laten zien.

.


Drie Assad aanhangers gedood door terroristische groeperingen.

.

.

.

.

.

De brutale misdaden, door deze terroristische groeperingen in Syrië begonnen, gaan verder met aanvallen op de veiligheidsagenten. Ze hebben talrijke checkpoints aangevallen, talrijke legerbussen, een groot aantal politiebureaus en iedereen die werkt met de overheid. Geloof je dat  nog niet? Niet doen.

 

Dit jonge meisje (dochter van een slachtoffer van het leger) nam deel aan een pro-Assad bijeenkomst. Ze draagt een spandoek waarop staat: “O vredevolle betogers, waarom heb je mijn vader vermoord?”

.

.

.

.

.

.

.

Waar krijgen ze steeds hun wapens vandaan?

.

.

.

.

.

.

.

.

.

‘Vreedzame demonstranten’ in de straten van Syrië.

.

.

.

.

.

.

Wel, Syrische ambtenaren zijn erin geslaagd om een heleboel mensen die wapens binnensmokkelden naar Syrië bij de kraag te vatten. Hun bekentenissen hebben allemaal geleid tot het verkrijgen van wapens van verschillende groeperingen in Libanon, Turkije, Jordanië en Irak. Verzending na verzending, geweer na geweer… ze hadden het allemaal. De Syrische douane neemt wekelijks wapens in beslag die men probeert te smokkelen over de Syrische grens.

.

Verzending van wapens van Libanon naar Syrische terroristische groeperingen.

.

.

.

.

.

.

.

De media weigeren over dit alles te berichten. Je zou denken dat met de kennis in hun handen mensen tegenwoordig in staat zouden zijn om alle uiteinden van het verhaal te krijgen. Ondermeer hun leugens, maar ook hun falen om de waarheid af te dekken. Massale pro-Assad bijeenkomsten vonden elke maand plaats gedurende de afgelopen zes maanden. Geen ervan werd getoond door de westerse media en wanneer ze werden getoond, dan slaagden ze erin  om de onvermijdelijke zin “Activisten zeggen dat de bijeenkomsten door de overheid opgelegd werden” toe te voegen. Als deelnemer aan vele van deze pro-Assad bijeenkomsten kan ik zeggen dat de bewering “dat die miljoenen mensen werden GEDWONGEN” beslist vals is. Deze mensen van alle leeftijden kwamen met hart en ziel tonen dat zij HOUDEN van hun president en niemand behalve hem willen.

.

Massale Pro-Assad bijeenkomst in Damascus.

.

.

.

.

.

.

Raghda B. vanuit Syrië.

.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

Reacties

3 gedachtes over “PERSBERICHT: SYRIE – De waarheid achter alle leugens

 1. Bedankt om de waarheid te plaatsen,er zijn uiteindelijk toch nog goede mensen op de wereld.

  Geplaatst door Meisje | 9 maart 2012, 17:14
 2. Misschien goed om dit beeld-en ander materiaal aan de VRT te laten zien!!

  Geplaatst door Patrick | 10 maart 2012, 17:45
 3. dit soort nieuws zou de grote massa moeten bereiken !!! als we kijken naar de mainstream media in NL (overigens ook in andere landen) lijkt het of assad en de Syrische leger verantwoordelijk zijn voor al het slechte wat daar gebeurt. om de waarheid te achterhalen moet je wel goed zoeken, helaas neemt lang niet iedereen daar de moeite voor en gelooft alles wat op tv of in de kranten staan.

  wat ik hier nog aan wil toevoegen is dat ik me als Turk zijnde erg schaam en erger aan de wijze waarop de Turkse regering omgaat met deze kwestie. Zij weten dondersgoed dat de zogenaamde vrije Syrische leger bestaat uit terroristen. Desondanks gaan zij door met het steunen van deze terroristen zowel financieel als met wapens. Ze zouden net zo goed de PKK kunnen bewapenen en financieren want die strijden in Turkije zogenaamd voor het zelfde.

  Gelukkig zijn er in Turkije groeperingen zoals de TGB en kleine media groepen Ulusalkanal enz. die ook de waarheid weten. En dit ook via allerlei wegen proberen te uitten.

  De waarheid zal altijd boven water komen, alleen hoop ik dat het dan al niet te laat is !

  Geplaatst door G uit G | 6 juni 2012, 11:33

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: