Nieuws

Rusland: Libië geeft Syrische rebellen opleiding


Syrië is al decennialang een sterke verdediger van de rechten van het Palestijnse volk en dit zit het Westen en landen zoals Qatar en Saudi-Arabië dwars. - Foto: Hoeveel onder ons zouden hun grootouders op handen terug dragen naar Palestijnse grond, waar ze verdreven werden door Israël? In Syrië kregen de Palestijnse vluchtelingen met honderdduizenden dezelfde rechten, maar uiteindelijk is het Israël dat hen terug moet toelaten in dorpen waar joodse milities en het Israëlische leger hen verdreven tijdens de Nakba (1947-1949) en Naksa (1967).

.

Het beroofde land van het Palestijnse volk: gestolen door een Israëlisch apartheidsregime.

.

Opleidingscentrum voor rebellen in Libië

Volgens de Russische gezant, Vitaly Churkin, beschikt Rusland over informatie dat er met goedkeuring van de autoriteiten in Libië een speciaal trainingscentrum bestaat in dat land voor het opleiden van rebellen tegen de Syrische president Bashar al-Assad. Eerder maakte Wikileaks bekend dat in het geheim door de Amerikanen geleide NAVO-troepen actief zijn in Syrië voor acties tegen de Syrische regering. (Bron: Al Manar)

.

Libanon gaat met een ‘ijzeren vuist‘ optreden tegen de smokkel van wapens en terroristen die als doel hebben de Syrische staat te destabiliseren. Syrische dissidenten en gewapende opposanten zullen niet langer welkom zijn in Libanon. Er zal strikt worden toegezien op de veiligheid van de grens met Syrië en elkeen die Syrië wil aanvallen vanuit Libanon zal zich moeten verantwoorden voor het gerecht. (Bron: The Daily Star)

.

Twee Syrische generaals, een kolonel en twee sergeanten deserteerden uit het Syrische leger en liepen op vrijdag 9 maart 2012 over naar Turkije. Zij reisden met een groep van 234 Syriërs mee, die zijn heil zoekt in het buurland. Een dag eerder gaf ook al de Syrische onderminister voor Oliezaken en Minerale Rijkdommen, Abdo Hussameldin, er de brui aan. Hij verliet ook de Baathpartij en is het eerste regeringslid dat zich zich aansluit bij de oppositie. 12.000 Syriërs – waaronder veel familieleden van terroristen – schuilen heden in zes vluchtelingenkampen in Turkije volgens de Turkse administrateur van de stad Reyhanli, Yusuf Guler, aan het staatspersbureau Anadolu Agency. (Bron: The Daily Star)

.

Op donderdag 8 maart 2012 gingen twee bommen af in Syrië. Een inlichtingenkantoor in de stad Aazaz in de noordelijke provincie Aleppo en een politiekantoor in deze provincie nabij de Turkse grens waren het doelwit. Het Vrije Syrische Leger was verantwoordelijk voor deze aanslagen. (Bron: Press TV)

.

Oud-VN-topman Kofi Annan is in de Syrische hoofdstad Damascus gesprekken begonnen met president Assad. Op verzoek van de VN en de Arabische Liga zal hij aandringen op een onmiddellijk staakt-het-vuren en het toelaten van hulpverleners. Later spreekt hij ook met vertegenwoordigers van de oppositie. Die hebben weinig vertrouwen in de missie. De oppositie denkt dat een politieke oplossing alleen tot stand kan komen door Assad militair onder druk te zetten. Annan heeft gewaarschuwd voor verdere militarisering van het conflict in het land. (Bron: NOS)

.

Het Syrische leger is zaterdagmorgen begonnen met een grote militaire actie tegen gewapende rebellen in de stad Idlib, in het noordwesten van het land. Vele terroristen en gewapende opposanten schuilden daar en vallen regelmatig Syrische burgers en militairen aan.

.

Nederland wil dat de Europese Unie Syrische rederijen gaat boycotten en bescherming geeft aan overlopers naar de oppositie. Die opmerkelijke oproep deed de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, aan zijn EU-collega’s. De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn vandaag in Kopenhagen voor een bijeenkomst waarin Syrië hoog op de agenda staat. Nederland wil de druk op Syrië verhogen en Rosenthal zal vandaag zijn collega’s proberen te overtuigen om het sanctiepakket tegen Syrië uit te breiden. (Bron: De Telegraaf)

.

De Europese Unie heeft zich als prioriteit gesteld te voorkomen dat Syrië ‘afglijdt richting een sektarische oorlog’, zei de Zweedse minister Carl Bildt.

.

VVD-Europarlementariër Hans van Baalen roept op tot militair ingrijpen in Syrië. Volgens Van Baalen moet de internationale gemeenschap zijn verantwoordelijkheid nemen en de bevolking beschermen tegen wat hij noemt ‘het gewelddadige optreden van het Syrische bewind’. Het VVD-kopstuk gaat hierin verder dan het Nederlandse kabinet. VVD-minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd de Syrische oppositie te willen steunen. Rosenthal wil dat de Syrische president Bashar al-Assad opstapt en dat de oppositie de krachten bundelt. (Bron: NOS)

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: