Pers

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië blijft consequent het Palestijnse volk steunen


 

Mediawerkgroep Syrië

21 maart 2012

De Mediawerkgroep Syrië blijft consequent het Syrische én het Palestijnse volk steunen. Het is niet omdat er individuen, Palestijnen of Palestijnse groeperingen zijn die sinds de onrust in Syrië één jaar geleden uitbrak hun mening veranderden tegenover het Syrische regime, dat wij als Mediawerkgroep Syrië dit ook zullen doen.

Syrië steunt al decennialang het Palestijnse volk en gaf honderdduizenden Palestijnse vluchtelingen dezelfde rechten en mogelijkheden als andere burgers. Ook Palestijnse groeperingen waren en zijn nog steeds van harte welkom in Syrië.

De Mediawerkgroep Syrië geeft toe dat er ernstige fouten werden gemaakt door het Syrische regime. Maar alleen een dialoog met alle partijen en grondige hervormingen kunnen garanderen dat Syrië evolueert naar meer democratie en vrijheden. Enkel een seculiere staat kan de rechten garanderen van vrouwen, minderheden en vluchtelingen zoals Palestijnen en Irakezen.

Gewapende rebellen, salafisten, opposanten die samenwerken met zionistische beleidsmakers en extreme moslimbroeders zijn geen alternatief voor meer vrijheid waar het Syrische volk naar vraagt. Miljoenen Syrische burgers uit alle lagen van de samenleving komen al één jaar lang op straat om de democratische hervormingen onder president Assad te steunen. Wij moeten die democratische keuze respecteren en kritisch blijven voor de media die dit niet belichten.

Als Mediawerkgroep Syrië blijven wij beginselvast achter onze visietekst staan en inzake het Palestijnse volk verzetten wij ons tegen de apartheids- en bezettingspolitiek van Israël. Israël moet zich volledig terugtrekken uit de in 1967 bezette gebieden met inbegrip van Oost-Jeruzalem en de Syrische Golanhoogten (VN-veiligheidsraad resoluties 242 en 338).

Als Mediawerkgroep Syrië erkennen wij het individuele en onvervreemdbare recht van alle Palestijnse vluchtelingen – dus ook deze in Syrië – om naar hun oorspronkelijk woongebied terug te keren en gecompenseerd te worden voor de geleden schade (VN resolutie 194). Israël moet eveneens de nederzettingenexpansie onmiddellijk staken en haar kolonies in de bezette gebieden, Oost-Jeruzalem en de Syrische Golanhoogten ontruimen (VN resoluties 446 en 452).

Als Mediawerkgroep Syrië willen wij een objectieve berichtgeving over zowel het Israëlisch-Palestijns conflict als de gebeurtenissen in Syrië. Palestina-activisten weten als geen ander hoe het Palestijnse volk gebrandmerkt werd als ‘terroristen’ en hoe men het geweld in het Libanese vluchtelingenkamp Nahr al-Bared aan hen toeschreef, terwijl extreme soennieten hierachter zaten. Zij weten ook dat de media het dagelijkse Israëlisch geweld aan checkpoints en de drama’s door de Apartheidsmuur en de bezettingspolitiek sterk onderbelicht laten.

Daarom zal de Mediawerkgroep het Palestijnse volk nooit in de steek laten en elke mogelijkheid tot dialoog en samenwerking met mensen, die voor hun rechten opkomen, benutten.

Wij streven rechtvaardigheid na en verwerpen elke vorm van geweld en terreur door welke partij ook. Ook wensen wij het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk.

Wij vragen geen steun aan een regime, maar de luisterbereidheid om beide kanten van het verhaal te horen. Als Mediawerkgroep Syrië zijn wij een forum voor partijen die in dit conflict onderbelicht worden en met leugens en propaganda in een slecht daglicht worden gesteld. Het maakt ons niet populair, maar wie destijds voor Palestijnse rechten opkwam was dat ook niet en kreeg ook veel modder over zich heen vooraleer de media objectiever gingen berichten en wisten dat het niet ging om een ‘land zonder volk voor een volk zonder land’.

Het Palestijnse volk zijn onze broeders. Hun rechten zijn onze strijdpunten, hun noden zijn onze verlangens, hun strijd is onze strijd. Daarom blijft de Mediawerkgroep Syrië consequent achter het Palestijnse volk en hun rechtmatige verlangens staan en zal niemand ons dit kunnen beletten.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: