Nieuws

Stop! Actie tegen imperialisme NAVO-USA-EU


.
Waarom deze actie omtrent Syrië?

De actie gaat niet enkel over Syrië, maar over alle slachtoffers van nutteloze militaire interventies door EU, VSA en/of hun gemeenschappelijk vehikel de NAVO. Syrië is spijtig genoeg het meest actuele voorbeeld hiervan, maar het gaat even goed over die miljoenen doden in Servië, Irak, Libië.. ongeacht hun religie of afkomst. Aangezien deze momenteel ook al de trommel aan het roeren zijn voor een oorlog met Iran, zeggen wij resoluut NEEN tegen deze deze imperialistische oorlogszucht. Geen enkele van deze interventies heeft een goed gevolg gehad, laat staan een internationaal mandaat. Het destabiliseert, het opent de poorten voor terrorisme in hun land en voor immigratie in onze landen.

– Van wie gaat deze actie uit?

Wij zijn een groepje anti-imperialisten dat nu en dan samenwerkt maar geen politieke lijn heeft, wij slaan de handen in elkaar omdat wij vinden dat iedereen het Westers interventionisme beu is en dat iedereen daarom ook de stem moet verheffen. Van politieke recuperatie kan hier dan ook geen sprake zijn, wij roepen iedereen op deel te nemen aan de actie en wij aanvaarden iedereen die daar gevolg aan geeft in de naam van een hoger doel.

Wij willen aantonen dat de publieke opinie niet is wat de media ervan maakt, niemand wil andere landen bombarderen en niemand wil gebombardeerd worden. Dat lijkt ons trouwens een van de lessen uit Wereldoorlog II, of niet soms? Een waarheid die spijtig genoeg twee maten en gewichten kent wanneer er belangen zijn voor de lobby’s van het grote geld zoals in Qatar, de VSA en andere antidemocratische staten.

– Waarom plots die aandacht voor Syrië?

Syrië wordt reeds meer dan een jaar onder vuur genomen door de salafistisch-zionistische internationale krachten, dus zo plotseling is het allemaal niet. Vraag u eerder af waarom er internationaal nu pas aandacht voor komt. Pas na het NAVO-’mandaat’ in Libië is men er aandacht aan beginnen schenken, het lijkt dus wel alsof er een soort lijstje wordt afgegaan.

Het is wel waar dat de Vlamingen sneller in actie mogen schieten, dit zal nog jaren een terugkomend thema zijn, dus moet er hier ook werk worden gemaakt van een genre Stop the War Coalition. Wij zijn dan ook meer dan gemotiveerd om deze schade in te halen door protest te faciliteren en aan te tonen dat er ook bij ons geen plaats is voor de westerse oorlogstaal!

– Is dit een ‘pro-islam’actie?

Syrië is tegenwoordig meer seculier dan Turkije (een NAVO-lid, overigens) en Servië was nu ook niet bepaald een moslimland. Religie speelt in deze helemaal geen rol. Het enige wat voor ons wel van tel is, de nationale soevereiniteit van alle landen ter wereld dient gerespecteerd te worden. Niet alleen is dat de enige garantie voor nationale stabiliteit, het is ook een stok tussen de deur voor terrorisme en immigratie.

Het wordt tijd dat het Westen volwassen wordt en haar oude koloniale mentaliteit loslaat, de wereld is niet van haar. Daarom zeggen wij NEEN tegen de oorlog!

.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Stop! Actie tegen imperialisme NAVO-USA-EU

  1. goede actie, maar waar en waarneer worden er acties gepland?.. ik zou hier graag aan mee willen doen!

    Geplaatst door Alte | 1 april 2012, 11:30

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: