Nieuws

Tegen wahabitische terreur, boycot Grand Prix Bahrein


Wahabitische terreur in Bahrein.

Opiniestuk door Ibn Jakob-Lea

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 16 april 2012 – De huidige toestanden in Bahrein zijn geen grond om deze ‘Grote Prijs’ te organiseren. Na de afgelaste editie van vorig jaar heeft de monarchistische wahabi-dictatuur geen enkele stap genomen in de richting van democratische hervormingen, wel integendeel. Folteringen, het neerslaan van betogingen, verdwijningen… Op 17 april komt Amnesty International met een rapport over de situatie van de mensenrechten in Bahrein. Het valt te hopen dat ook de militaire en financiële steun van de terreurstaten Saoedi-Arabië en Qatar aan de Bahreinse dictatuur zal belicht worden.

Hypocrisie internationale gemeenschap

De Amerikaanse president Obama verklaarde onlangs ‘bezorgd’ te zijn over de situatie in Bahrein. Nochtans is de repressie tegen de sji’itische meerderheid in dit land langer dan vandaag gaande. Het lijkt ons dan ook dat de Amerikaanse overheid eerder bezorgd is over haar vijfde vloot, die in Bahrein gestationeerd is. We kunnen ons ook inbeelden dat Obama nachtmerries krijgt bij het idee dat de sji’itische meerderheid aan de macht zou kunnen komen, beeld u maar in dat ze hun democratisch recht zouden gebruiken om toenadering te zoeken tot Iran. Gezien hun strategische positie tussen Saoedi Arabië/Qatar en recht midden in de Straat van Hormuz, zou dit een geopolitieke aardverschuiving zijn op het Arabische schiereiland. De VSA en haar wahabitische bondgenoten zullen er alles aan doen om dit te vermijden.

De internationale gemeenschap wordt om de haverklap aangehaald alsof zij het ene of het andere zou veroordelen, meestal bij monde van schimmige figuren zoals Guy Verhofstadt en zonder zinnig mandaat. Welnu, dat kunnen wij ook: de internationale gemeenschap veroordeelt de Bahreinse dictatuur en wil deze vervolgen voor misdaden tegen de mensenrechten. De internationale gemeenschap is verbolgen over de houding van zekere leden in de VN-Veiligheidsraad, die deze legitieme eisen in de naam van het Bahreinse volk blokkeren en daarmee bloed aan hun handen heeft kleven. (Komt dit discours u ook bekend voor?)

Ook roept de internationale gemeenschap op om het extremistische regime in Saoedi-Arabië sancties op te leggen. Het Saoedische regime staat mensenrechtenorganisaties niet toe in eigen land te kijken, terwijl daar volgens rapporten gelijkaardige toestanden gaande zijn.

Tot slot roept de internationale gemeenschap op om de Amerikaanse vloot terug te trekken, dewelke een onnodige provocatie en een gevaar voor de stabiliteit van de regio vormt.

Ibn Jakob-Lea.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: