Nieuws

Christoph R. Hörstel: 200-300 huurlingen – waaronder 40-60 Duitsers – opgepakt in Syrië


Syrische rebellen. (Foto: AFP / HO / Shaam News Network)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 18 juni 2012 – De vredesactivist Christoph R. Hörstel onthulde via Russia Today nieuwe informatie over aangehouden buitenlandse huurlingen in Syrië. Bronnen in Turkije en bij de Syrische veiligheidsdiensten zeiden hem dat tenminste 200-300 particuliere beveiligingswerknemers worden vastgehouden naast honderden buitenlandse militairen en dienstpersoneel tijdens de laatste 14 maanden van buitenlandse terreur en provocatie. Onder hen zijn Portugese onderdanen, para’s waarover Syrië zich afvraagt hoe ze het land zijn binnengekomen.

Tijdens de ondervraging zeiden zij op pensioen te zijn na een legerdienst, wat in sommige gevallen in tegenspraak is met de leeftijd zoals zij er nu uitzien. Bronnen voegden hieraan toe dat sommige van die buitenlandse ambtenaren op een of andere manier zich in de regio vestigden minstens maanden voordat ze begonnen met hun terreurcampagne.

Ook 40-60 Duitsers zijn in Syrische hechtenis, aldus ambtenaren. Volgens deze bronnen werden de Duitsers op heterdaad betrapt aan de Syrische kust terwijl ze drukdoende waren met het smokkelen van wapens en benodigdheden naar rebellen in Syrië.

De Syrische veiligheidsdienst concentreert de buitenlandse huurlingen voor opsluiting in een streng beveiligde omgeving in Damascus.

Malik Imran.

Reacties

2 gedachtes over “Christoph R. Hörstel: 200-300 huurlingen – waaronder 40-60 Duitsers – opgepakt in Syrië

  1. zijn er ook buitenlandse huurlingen die voor Assad willen vechten?

    Geplaatst door Alte | 3 augustus 2012, 19:28
    • Het Syrische nationale leger zet slechts een beperkt aantal van hun beroepskrachten in tegen terroristen. Dus ze hebben naast deze honderdduizenden soldaten nog enkele andere honderdduizenden die ze nog kunnen opvorderen. Er is dus helemaal geen nood aan betaalde buitenlandse krachten die zouden moeten vechten voor het Syrische nationale leger.

      Geplaatst door Mediawerkgroep Syrië | 3 augustus 2012, 19:48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: