Nieuws

Marokko wijst ambassadeur uit terwijl spanning oploopt in Damascus


Abdel Razak Tlass (links), de ‘commandant Massoud van de Syrische rebellen’, stuurt alsmaar meer rebellen van het Vrije Syrische Leger naar de buitenwijken van Damascus, waar ze zwaar strijd leveren met soldaten van het Syrische nationale leger.

MEDIA WERKGROEP SYRIE – 16 juli 2012 – De regering van Marokko heeft de ambassadeur van Syrië in Rabat gezegd dat hij onmiddellijk het land moet verlaten. In een verklaring spreekt de regering de hoop uit dat Syrië snel werk maakt van ‘democratische  hervormingen’. Als vergelding is de ambassadeur van Marokko in Damascus ook tot ongewenst persoon verklaard.

Lavrov: het Westen chanteert Rusland

Het Westen chanteert Rusland. Dat zegt de Russische minister van Buitenlandse Zaken Lavrov in aanloop naar een gesprek met VN-gezant Kofi Annan. Die is in Rusland om te overleggen over hoe het geweld in Syrië gestopt kan worden.

.

AUDIO

.

Steeds meer gevechten in Damascus

In Syrië wordt intussen steeds vaker dicht bij de hoofdstad gevochten. Soms in wijken die maar een paar kilometer van het centrum liggen. Boven Damascus hingen vandaag zwarte rookwolken. Tot nu toe wist het Syrische leger de gevechten altijd buiten hoofdstad te houden, maar nu nemen leden van het Vrije Syrische Leger het ook daar op tegen het regime. Correspondent Sander van Hoorn ging op onderzoek uit.

.

AUDIO

VIDEO 1

VIDEO 2

VIDEO 3

VIDEO 4

.

Syrië weigert visa hulpverleners

“Geen succesvolle revolutie zonder vrouwen” laten deze Koerdische vrouwen weten.

De Syrische autoriteiten weigeren visa te verstrekken aan westerse hulpverleners, zo heeft een hoge medewerker van de Verenigde Naties (VN) bekendgemaakt. Het gaat om VN-medewerkers uit de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk en nog twee onbekende landen. De regering in Damascus maakt zich daarmee volgens de hoge VN-functionaris schuldig aan ‘enorme politieke obstructie’ en belet de VN en andere hulporganisaties hun werk goed te doen.

De VN heeft momenteel 60 buitenlandse medewerkers in Syrië om hulp te bieden in regio’s waar mensen hard getroffen worden door de oorlog. De organisatie probeert Syrië te overtuigen van de noodzaak om meer hulpverleners toe te laten.

VN: “Voedselhulp in het gedrang”

Volgens de VN-organisatie Wereld Voedsel Programma komt ook de voedselhulp voor Syriërs in het gedrang omdat de tarweoogst deze zomer veel kleiner uitvalt, terwijl steeds meer mensen in Syrië afhankelijk worden van het uitdelen van voedsel. Volgens de VN zitten 1,5 miljoen Syriërs in ernstige problemen door de oorlog in hun land.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: