Pers

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de terreuraanslag tegen het hoofdkantoor van de nationale veiligheidsdienst in Damascus


Gevechten in Tadamon in Damascus.

.

PERSBERICHT: Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de terreuraanslag tegen het hoofdkantoor van de nationale veiligheidsdienst in Damascus

Mediawerkgroep Syrië

19 juli 2012

De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt scherp de terroristische aanslag op 18 juli 2012 die gericht was tegen het hoofdkantoor van de nationale veiligheidsdienst. We benadrukken dat elke poging om Syrië te destabiliseren een dramatische invloed zal hebben voor de hele regio.

We drukken ons medeleven uit met de getroffen families van doden en gewonden, alsook met de Syrische regering en het Syrische volk. Opnieuw zien we dat elke buitenlandse inmenging en het steunen van gewapende terroristische groeperingen door regionale en westerse landen nergens toe leidt.

We vragen aan de internationale gemeenschap en alle politici om het gewapend verzet en het Vrije Syrische Leger niet langer politiek, financieel en materieel – met ondermeer wapens en communicatieapparatuur – te steunen.

Terroristische organisatie

Ook vragen we onze beleidsmakers om het Vrije Syrische Leger na de moord op de Franse journalist Gilles Jacquier en acht burgers op 11 januari 2012, diverse ontvoeringen en bloedbaden zoals die in Houla op 25 mei 2012 en terreuraanslagen zoals deze op 18 juli 2012 in Damascus te kenmerken als een terroristische organisatie. De Mediawerkgroep Syrië vraagt dat de ministers de ambassadeurs in ere herstellen nu we allen weten dat Houla een slachting van de rebellen en niet van de regering was.

Als Mediawerkgroep Syrië veroordelen wij alle vormen van geweld en daden van sabotage. Wij benadrukken dat de enige uitgang uit de Syrische oorlog dialoog en het beëindigen van de steun aan de gewapende rebellen door Turkije, de Golfstaten en het Westen is. Het sturen van meer wapens zal Syrië alleen maar meer destabiliseren.

Als Mediawerkgroep Syrië zijn we van oordeel dat we ons moeten scharen achter het hervormingsprogramma onder leiding van president Bashar al-Assad zoals dit ook de democratische wens is van de meerderheid van het Syrische volk. De buitenlandse pogingen om deze hervormingen te torpederen en te minimaliseren druisen in tegen de belangen van de Syrische burgers. De toekomst van Syrië kan enkel en alleen bepaald worden door het Syrische volk.

Gedode Palestijnen

Op 13 juli 2012 werden vijf Palestijnen door sluipschutters gedood in het Palestijns vluchtelingenkamp Yarmouk nabij Damascus. Twee dagen voordien werden de dode lichamen gevonden van vijftien officieren van het Palestijnse Bevrijdingsleger samen met hun chauffeur. De mannen werden weken geleden ontvoerd op weg naar het Palestijnse vluchtelingenkamp Nairab nabij Aleppo.

De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de dood van deze Palestijnen met klem en vraagt een onafhankelijk onderzoek naar de ware toedracht in Yarmouk en bij de terreurdaad tegen het Palestijnse Bevrijdingsleger op de weg van Hama naar Aleppo. De schuldigen van deze bloedbaden kunnen hun straf niet ontlopen.

Media

Aan de media vragen we om waakzaam te zijn en de berichten van het Syrisch Waarnemingscentrum in Londen niet als absolute waarheid te beschouwen. Meermaals bleek informatie van dit oppositiekanaal, dat banden heeft met extreme moslimbroeders, valse propaganda te verspreiden zoals bij het zogenaamde ‘bloedbad van Tremseh’. Hierbij werden veertig rebellen gedood bij gevechten met het Syrische nationale leger en geen honderd tot ruim tweehonderd burgers zoals de media foutief de gewapende oppositie citeerden. Wij vragen aan de media om alle partijen in de oorlog in Syrië evenwichtig aan bod te laten komen en objectief te berichten.

Als Mediawerkgroep Syrië veroordelen wij de cyberaanvallen die sinds het bloedbad in Tremseh talrijke Syrische en Iraanse media zoals PressTV en SANA langdurig onbereikbaar maakten.

Ten slotte vragen we aan de media om in hun bijdragen duidelijk de gruweldaden en het terrorisme van de gewapende rebellen te vermelden en dit niet voor te stellen als vreedzaam protest dat de kop wordt ingedrukt.

* Link:

Officiële bevestiging onderzoeksrapport Mediawerkgroep Syrië: Gilles Jacquier werd gedood door Syrische rebellen

.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: