Nieuws

Syrische leger draagt stad Kobani over aan Koerdisch bestuur


Akkoord met Syrische regering om Koerden meer autonomie te geven

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 19 juli 2012 – Het Syrische nationale leger heeft het dagelijks bestuur in de stad Kobani (Ain al-Arab in het Arabisch) in de provincie Aleppo overgedragen aan de Koerdische volkscomités aldaar. De stad – nabij de Turkse grens – telt zo’n 60.000 inwoners en ligt 160 kilometer ten Noorden van de metropool Aleppo. Ook in het dorp Afrin zullen voortaan de Koerden over eigen autonomie kunnen beschikken nu het Syrische leger daar is weggetrokken.

De overdracht van Koerdische steden en dorpen in het Noorden en Noordoosten van Syrië kaderen in een akkoord tussen de Syrische regering, het Syrische nationale leger en de diverse Koerdische partijen en volkscomités.

De Koerden zijn erg actief in Noord-Syrië in het verstrekken van basisvoorzieningen aan de bevolking en het verzekeren van de veiligheid, zodat het Syrische nationale leger die taak alsmaar meer zal overlaten aan de Koerdische volkscomités aldaar. De overdracht in Kobani en andere dorpen gebeurde vreedzaam.

Houden Syrische rebellen weg

De Koerden verzetten zich tegen de gewapende Syrische rebellen en de terroristen van het Syrische Vrije Leger en laten hen niet toe om in hun regio actief te zijn.

Meer autonomie voor de Koerden in het Noorden van Syrië was altijd al een stokpaardje van president Bashar al-Assad, die daarmee zijn hervormingen voortzet van een doorgedreven lokale autonomie voor basisvoorzieningen, administratie en veiligheid. De Koerden hebben een eigen veiligheidsmacht en zelfs veiligheidseenheden bestaande uit alleen gewapende vrouwen om de rust en vrede te bewaren in het Noorden en Noordoosten van Syrië.

De samenwerking tussen de nationale Syrische overheid en de autonome volkscomités in het Noorden en Noordoosten van Syrië verliep uitstekend en de resultaten zijn dan ook dat deze regio’s geen of weinig problemen hebben van het geweld waar andere delen van Syrië sinds maart 2011 mee te maken hebben.

Malik Imran.

.

Foto’s van de vreedzame overdracht van de stad Kobani aan het Koerdisch bestuur op 19 juli 2012:

.

.

.

.

.

.

.

.

Reacties

Een gedachte over “Syrische leger draagt stad Kobani over aan Koerdisch bestuur

 1. Heel mooi, ben erg blij voor de Koerden :)) Eens kijken wat de turken die de terroristen bendes steunen bewapenen en opleiden in turkse zogenaamde vluchtelingen kampen bij de grens ,nu eens zullen zeggen, ze doen alsof ze voor het volk zijn nou eens kijken of ze ook de Koerden hun recht gunnen 🙂
  Het gaat een hele nachtmerrie worden voor de turken om de Koerden hun autonomie terug te geven , ze kunnen ons niet uitstaan en accepteren.
  Onze Koerden zullen daar geen jihad terroristen tolereren en dus bestrijden, wij laten de regio niet terug gaan naar 2000 jaar geleden met woestijn regels en prehistorische wetten ,nix voor ons .
  Turkije zal de terroristen verder bewapenen ditmaals om de Koerden in de weg te staan .
  Nu nog Iraans en Turks Kurdistan en we zijn er !

  Geplaatst door Alevi | 19 juli 2012, 22:12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: