Nieuws

Propagada Washington Post: “CIA heeft weinig kennis over Syrië”


Rebellen in Aleppo op 23 juli 2012.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 24 juli 2012 – Bij de Amerikaanse inlichtingendienst CIA ontbreekt het aan geheime informatie over het regime en oppositiegroepen in Syrië. Dat heeft de pogingen van de regering in Washington belemmerd om een machtswissel tegen de Syrische president Bashar al-Assad te versnellen. Dat beweert althans The Washington Post op 24 juli 2012 ‘op basis van informatie van Amerikaanse en buitenlandse functionarissen van inlichtingendiensten’. “De CIA heeft een handvol agenten gestationeerd bij belangrijke grensposten, maar heeft in Syrië zelf geen eigen agenten op de grond.” aldus het Amerikaanse dagblad.

Waardeloos

Het artikel in The Washington Post is geschreven aan de hand van bronnen bij de CIA/Amerikaanse regering. Waardeloos dus. Klassieke truc in de media. Wel is het leuk te lezen dat de CIA stelt dat de meeste analisten stellen dat jihadisten de controle hebben over de rebellen.

Assad alsmaar populairder

Het artikel geeft toe dat de miljoenenstroom aan dollars voor manipulatie van de media en het massaal inzetten van bus- en vliegtuigladingen terroristen – tot huurlingen uit Somalië en Afghanistan toe – niets heeft bijgebracht. President Assad zit nog altijd stevig in het zadel en wordt alsmaar populairder in eigen land. Damascus is terug onder controle en honderden rebellen zijn naar de eeuwige jachtvelden gezonden.

Het moet de duurste campagne van de recente geschiedenis zijn om een politiek leider ten val te brengen. Zelfs met de oliedollars uit Saudi-Arabië en de Golfstaten heeft men weinig kunnen bereiken. De rebellen zijn totaal geen partij voor het Syrische nationale leger.

Vuilbak van terroristen

Syrië is de vuilbak geworden van alle terroristen en al-Qaida activisten die het Westen liever kwijt dan rijk is. En het Syrische leger kuist die busladingen nieuwe terroristen keer na keer weer op.

Malik Imran.

.

Kort nieuws:

 • Foto (Opgelet: schokkend!): Hamza al-Bakary, leider van Lewa’a Eltuhed en een van de meest beruchte terroristen van het Vrije Syrische Leger in Aleppo werd op 24 juli 2012 gedood.
 • “Wij kwamen om te vechten in de naam van Allah en niet voor de zaak van democratie” zei een Arabische jihadist tegenover een BBC-anker.
 • De persvrijheid in de Verenigde Staten is een lege doos zei anti-oorlogsactivist Don DeBar tegenover PressTV. De grote media zijn afhankelijk van adverteerders van grote lobbygroepen zoals de olielobby. De meeste traditionele media laten ook overheidscensuur toe alvorens over te gaan tot publicatie. (PressTV)
 • Royal Jordanian schort voorlopig al haar vluchten van en naar Syrië op ‘door het escalerende geweld’. (CBS News) Jordanian Airlines vliegt terug op Aleppo en Damascus vanaf 27 juli.

.

Vrije Syrische Leger brengt niets anders dan vernieling

Syrische terroristen hebben naar schatting voor 11 miljard dollar vernielingen aangericht in Syrië tot heden: oliepijpleidingen, het waternetwerk, regeringsgebouwen, diensten en bedrijven. De Syrische regering herstelt in de op de rebellen heroverde gebieden de elektriciteit en watervoorziening en zorgt voor de verdeling van levensmiddelen.

.

 • VIDEO: Burgers van de Syrische Golanhoogten tonen opnieuw hun steun voor de Syrische regering.

Gedode terroristen aan de Jordaans-Syrische grens. (Foto: SANA)

 • Terroristen hadden af te rekenen met zware verliezen in Hama, Idlib, Lattakia, Deir al-Ezzor en Daraa. De Syrische autoriteiten konden verhinderen dat terroristen via verschillende plaatsen in de regio Talkalakh vanuit Libanon het land konden binnendringen. In de regio al-Ziyara werden ondermeer de volgende terroristen gedood: Ibrahim Fares al-Ahmad, Mahmoud Suleiman en Hessou en Abdelrahman Amin al-Amin. Aan de Jordaans-Syrische grens werden de volgende terroristen gedood: Ahmad Abdul-Aziz Zreikat, Anas Issam Oklah al-Mahameed, Abdul-Halim Ahmad Zreikat, Kassem Abdul-Aziz Zreikat en Mahmoud Ali Muhammad al-Zo’bi. In Sahel al-Rouj op het platteland van Idlib werden ondermeer volgende terroristen gedood: Mohammad al-Beik, Khaled Issa, Abdulmajeed Jadoue, Nasif al-Ahmad en Sattouf Ramadan. Ali Abazid, een kinderdokter verbonden een het kinderziekenhuis werd in de provincie Idlib ontvoerd en gedood door terroristen. (SANA)
 • Foto: Gasmaskers en chemische wapens gevonden in het bezit van terroristen die vandaag werden gedood volgens The People of Syria Support President Bashar al-Assad.
 • De Israëlische beschuldigingen aan het adres van Hezbollah inzake de zelfmoordaanslag in Bulgarije hebben als doel om de politieke beweging op de Europese lijst van terreurgroeperingen te plaatsen. (IPS)
 • Naher Aisheh, een wijk van Damascus, is gezuiverd van terroristen. In Barzeh zijn nog wel gevechten gaande. (PressTV)
 • Sporadische gevechten worden waargenomen in Homs aldus PressTV, terwijl het dinsdagavond rustig werd in Aleppo nadat rebellen daar eerder een overheidsgebouw wouden innemen. Het leger moest toen tanks inzetten bij gevechten met terreurgroeperingen en inwoners in veiligheid brengen.
 • Het lichaam van Rateb al-Mazlom werd gevonden in de buurt al-Bahra in Jdida Artouz in Damascus volgens Linda Juniper. Terroristen van het Vrije Syrische Leger vielen volgens haar ook een winkel van Realtor aan in Jdida Artouz om 18.30 uur. Daarbij werd een man gedood. Daarna werd nog een telefoonwinkel in Damascus overvallen.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: