Nieuws

Jeroen Oerlemans: “Buitenlandse strijders en jihadisten in Syrië”


Strijders van het Vrije Syrische Leger in het Syrische dorp Jussiyeh vlakbij de Libanese Bekaavallei op 6 maart 2012. (Foto: AP)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 juli 2012 – Wat de Mediawerkgroep Syrië hier al maanden geleden tot vervelens toe schreef wordt nu ook bevestigd door alsmaar meer media: de aanwezigheid van buitenlandse terroristen en jihadisten in Syrië. En ook de Nederlandse persfotograaf Jeroen Oerlemans, die afgelopen week vermist raakte, is in Syrië vastgehouden door radicaal-islamitische strijders uit verschillende landen. Dat heeft hij gezegd in een gesprek met NOS-correspondent Bram Vermeulen.

“We hebben nu een bevestiging dat er buitenlandse strijders actief zijn in Syrië”, zegt Vermeulen. “Die hebben een ander belang dan alleen het verjagen van het regime: ze zijn uit op de vestiging van een islamitische staat.”

.

NOS-Teletekst van 27 juli 2012.

.

Zo hoort u het ook eens van een andere bron! Half februari zei een waarnemer van de Arabische Liga in Homs aan het persbureau AFP dat er “talrijke buitenlandse strijders actief zijn in Syrië, waaronder Pakistanen, Afghanen, Libanezen, Irakezen, Soedanezen, Libiërs en Jemenieten. Zij leiden de gevechten en domineren iedereen.” (Tribune, 7 maart 2012)

Jihadisten uit de hele wereld komen samen in het Syrische grensgebied bij de Golan-hoogvlakte, die door Israël wordt gecontroleerd. Het is goed mogelijk dat ze vandaar uit aanvallen uitvoeren op de joodse staat. Dat heeft de chef van de Israëlische militaire inlichtingendienst, Aviv Kochavi, dinsdag gezegd. (Nederlands Dagblad, 17 juli 2012)

Jihadistische strijders hebben de verantwoordelijkheid opgeëist voor tientallen aanslagen in Syrië, waaronder een aanval op het gebouw van een aan de regering gelieerde tv-zender. Daarbij kwamen vorige week zeven mensen om het leven. Dat heeft SITE, een instantie die websites van militanten volgt, gezegd. (Nederlands Dagblad, 4 juli 2012)

Jihadisten uit Jordanië, Libanon en de Golfstaten trekken nu al het land binnen om hun soennitische broeders te helpen. Gewapende groepen gebruiken namen als ‘Gods Martelaren Brigade’ en ze beroepen zich steeds luider op Gods zegen in hun strijd tegen Assad. (Elsevier, 19 juli 2012)

CNN: Syrië is magneet geworden voor jihadisten

Zelfs CNN – dat eenzijdig enkel de gewapende opposanten in Syrië een vrij podium geeft – bericht over Libische rebellen die actief zijn in Syrië, dat nu een magneet is geworden voor jihadisten: “On Wednesday, CNN’s crew met a Libyan fighter who had crossed into Syria from Turkey with four other Libyans. The fighter wore full camouflage and was carrying a Kalashnikov rifle. He said more Libyan fighters were on the way. ‘The foreign fighters, some of them are clearly drawn because they see this as … a jihad. So this is a magnet for jihadists who see this as a fight for Sunni Muslims,’ Watson reported on CNN International’s ‘Amanpour’ Wednesday night.” (CNN, 25 juli 2012)

.

.

Malik Imran.

.

Lees ook:

The Evidence of Jihadist Activity in Syria

Lijst met Jihadisten die bekentenissen aflegden aan de Syrische autoriteiten na arrestatie

Jihadisten verklaren de Heilige Oorlog tegen Assad (deel 1)

Jihadisten verklaren de Heilige Oorlog tegen Assad (deel 2)

Jihadisten verklaren de Heilige Oorlog tegen Assad (deel 3)

James Corbett: Geld, wapens en jihadisten geven brandstof aan de oorlog in Syrië (VIDEO)

Chossudovsky: “NAVO werft Jihadisten voor Syrië” (VIDEO)

.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: