Nieuws

Autobom maakt twaalf doden bij begrafenis in Damascus


Tijdens de begrafenisplechtigheid van Saker Ammar en Afifi al-Shami ging vandaag een autobom af in het district Jaramana op het platteland van Damascus. (Foto: Syrisch Centrum voor Documentatie)

.

VIDEO (Opgelet: bloedige beelden)

.

THE DAILY STAR – 28 augustus 2012 – Twaalf mensen werden gedood en tientallen raakten gewond toen een autobom dinsdag ontplofte bij een begrafenis in Damascus, meldde de Syrische staatstelevisie. Volgens een groep activisten was de aanslag gericht op aanhangers van president Bashar al-Assad.

Getuigen zeiden dat de bom ontplofte bij de ingang van een begraafplaats voor druzen in het district Jaramana ten zuidoosten van Damascus en een begrafenisstoet trof van twee mannen, die een dag eerder waren gedood bij bomaanslagen.

Een getuige zei dat maar liefst 150 mensen gewond waren geraakt. Een andere verklaarde dat ze verkoolde lichamen – waaronder deze van kinderen – had gezien. De Syrische televisie zei dat 48 mensen gewond waren geraakt bij de ‘terroristische bomaanslag’.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten – een instantie in Groot-Brittannië die het geweld in Syrië controleert – zei dat de twee mannen die dinsdag werden begraven aanhangers waren van president Assad, die al 17 maanden vecht om de opstand tegen zijn bewind te verpletteren.

Bron: The Daily Star.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Autobom maakt twaalf doden bij begrafenis in Damascus

  1. Geplaatst door Rob | 29 augustus 2012, 23:57

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: