Nieuws

Antwoord van minister Rosenthal aan een Vlaamse pater in Syrië


Op 9 juni 2012 verzamelden in Los Angeles in de Verenigde Staten honderden mensen om te betogen tegen de naar eigen zeggen ‘eerste manifestatie in Amerika om te demonstreren tegen een Amerikaanse interventie in Syrië’. Ook benadrukten de aanwezigen de solidariteit en hun steun aan de strijd van het Palestijnse volk.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 13 juni 2012 – De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, stuurde naar aanleiding van een schrijven door de Vlaamse pater Daniël Maes een antwoord terug. Een standaardbrief zoals ze er deze dagen massaal dienen af te drukken om hun oorlogspolitiek trachten te rechtvaardigen in Den Haag.

Malik Imran.

.

Bericht t.a.v. P. Daniël Maes

.

Reacties

2 gedachtes over “Antwoord van minister Rosenthal aan een Vlaamse pater in Syrië

  1. VVD-minister Uri Rosenthal is gehuwd met een Israëlische vrouw, aldus wikipedia en NRC. En deze brief is onbeleefd in titulatuur tegenover een katholiek zielzorger, mogelijk weten de ambtenaren of de joodse minister niet hoe het beleefd hoort? Dat een Syrië zonder president Assad door een bloedige interventie en terroristische strijd slechts zal leiden tot massamoord op de minderheden, Christenen en ook de weinige joden in Damascus, beseft Rosenthal niet. Het gaat allemaal om de grote plannen met ‘A New Middle East’: een verdeeld versplinterd Syrië, ondanks bloedbaden tegen christenen. Een vernietiging van Zuid-Libanon en Hezbollah, Raketten op Iraanse kerncentrales (daarom moet seculier Syrië vallen). Ook Turkije zal worden opgedeeld door Koerdistan/Koerdische opstand en binnenlandse opstanden door Alawieten in de zuidelijke provincie Hatay. En de alevieten en laïcistische partijen zullen opstaan tegen de regering Erdogan. Wat komt dan? Een oorlog met Grieks Cyprus, Griekenland en Armenië? Armenië is pro-Syrisch, pro-Russisch en verbonden met het geïsoleerde sjiitische Iran. En gaat Turkije dan Noord-Irak en de Turkmeense minderheid in olierijk Kirkoek “bevrijden”? Dit wordt een oorlog zonder einde. Wie verdient eraan? De wereldwijde elite-bankiers en de oorlogsindustriëlen. En omgekochte politici, zoals Tlass, Rosenthal, Hiyab. Maar de sjiitische opstanden en Iraakse, Iraanse en Russische raketten zijn een bedreiging voor de Golf-dictaturen.

    Geplaatst door Alex van Hamme | 13 september 2012, 14:45
  2. Het is triest dat Nederland nog altijd vasthoudt aan dit inmiddels toch wel erg achterhaalde standpunt ten opzichte van Syrië. Wie er nu nog gelooft dat de overheid verantwoordelijk is voor het bloedvergieten in Syrië loopt toch wel erg achter de feiten aan. Is de overheid Aleppo binnengestormd om dood en angst te zaaien?

    Vandaag las ik nog dat de Christenen (1) zich aan bewapenen zijn om zich te kunnen weren tegen deze door Uri Rosenthal en de zijnen gesteunde gewapende bendes. Hoe ver moet het gaan voordat het westen inziet dat ze een grove inschattingsfout hebben gemaakt en op het verkeerde paard hebben gewed? Laten we hopen dat hun trots niet zo groot is dat ze hiertoe niet in staat zijn.

    (1) http://iraansnieuws.blogspot.nl/2012/09/christenen-vormen-gewapende.html

    Geplaatst door waterput3 | 19 september 2012, 18:58

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: