Pers

PERSBERICHT: Maya Naser, PRESS TV’s correspondent in Damascus, gedood – Hosein Mortada gewond


MEDIAWERKGROEP SYRIE – PERSBERICHT – 26 september 2012 – Opstandelingen in de Syrische hoofdstad Damascus hebben  Maya Naser, de correspondent van het Iraanse Engelstalige nieuwskanaal PRESS TV, gedood en Hosein Mortada, PRESS TV’s Bureau Chef in Damascus, verwond.

Naser werd neergeschoten door een sluipschutter slechts enkele uren nadat hij voor berichtgeving op antenne was.

Hosein Mortada, Bureau Chef in Damascus van zowel PRESS TV als haar Arabisch-talige tegenhanger AL ALAM TV, kwam ook onder vuur te liggen en raakte gewond.

Zowel Maya Naser als Hosein Mortada waren op missie om verslag uit te brengen over de dubbele ontploffing in Damascus en de daaruit voortvloeiende gevechten.

Hamid Reza Emadi, hoofd van PRESS TV’s Newsroom, verklaarde  na de dood van Naser dat zowel Turkije, Saoedi-Arabië als Qatar, die wapens leveren aan de opstandelingen voor het doden van burgers, militairen en journalisten, verantwoordelijk gehouden zullen worden voor de dood van Maya Naser

PRESS TV zal de kwestie van de moord op Maya Naser opvolgen en zal niet nalaten om degenen die denken dat ze journalisten kunnen doden om er vervolgens straffeloos mee weg te raken verantwoordelijk te stellen.

Maya Naser is geboren op 30 juli 1979 in Syrië. Hij studeerde politieke wetenschappen aan de KUPLAN Universiteit in de Verenigde Staten. Hij sprak vloeiend Arabisch en Engels en werkte in vele landen, waaronder de Verenigde Staten, Syrië, Libanon, Jordanië, Egypte en Bahrein.
____________________________________________

Hosein Mortada, PRESS TV en AL ALAM TV’s ’s Bureau Chef in Damascus, verwond

Hosein Mortada, van Libanese nationaliteit, werd woensdag verwond nadat hij door een sluipschutter in de rug werd geschoten toen hij berichtte over de twee ontploffingen in Damascus en de daaruit voortvloeiende gevechten in de hoofdstad.

Syrië wordt sinds maart 2011 geconfronteerd met een golf van geweld en onrust. Damascus zegt dat bandieten, saboteurs en gewapende terroristen verantwoordelijk zijn voor dit bloedvergieten en dat deze campagne georchestreerd wordt vanuit het buitenland. Er zijn heel sterke aanwijzingen dat een zeer groot aantal van de gewapende militanten uit het buitenland afkomstig zijn.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 

 

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: