Pers

PERSBERICHT: De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de moord op Ahmed al-Ja’bari


De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de moord op Ahmed al-Ja’bari

Mediawerkgroep Syrië

16 november 2012

De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische buitengerechtelijke executie van Hamas-topman Ahmed al-Ja’bari in de Gazastrook.

De Israëlische regering van Benjamin Netanyahu leert blijkbaar niet uit ervaringen. Het vermoorden van Palestijnse leiders is nooit een oplossing. Leiders werden vermoord in het verleden en anderen kwamen ze onmiddellijk vervangen. En ondertussen was er telkens een nieuwe ronde van bloedvergieten en geweld.

Israël is niet zoals andere westerse naties. Het is een brutale bezettingsmacht en de reden van de Palestijnse raketbeschietingen ligt aan het feit dat Tel Aviv verder gaat met kolonisering en etnische zuivering van de Palestijnse gebieden op de Westelijke Jordaanoever en Oost-Jeruzalem en met de afgrendeling van de Gazastrook. Bovendien zijn de Israëlische leiders absoluut niet geïnteresseerd in vrede met het Palestijnse volk.

Hamas zal nooit het bestaansrecht van Israël erkennen zolang dit land de apartheidspolitiek niet verlaat. Maar Hamas heeft meermaals toegegeven dat het akkoord gaat met een langdurige vrede op basis van de grenzen van voor 1967.

Het is totaal onaanvaardbaar dat periodes van langdurige vrede en rust door Israël ongedaan gemaakt worden om electorale redenen of om de inschikkelijkheid van de Egyptische president Morsi en zijn moslimbroeders te testen. Het Palestijnse volk kan en mag niet het slachtoffer zijn van Israëlische interne afwegingen.

De barbaarse daden van het Israëlische leger zorgen voor een escalatie van het geweld met burgerslachtoffers aan beide kanten van de grens.

De Mediawerkgroep Syrië roept beide partijen op een onmiddellijk echt dubbelzijdig staakt-het-vuren na te komen.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: