Nieuws

Verzwegen revoluties: Bahrein


Een Bahreinse anti-regeringsremonstrant raakte gewond tijdens een confrontatie met de oproerpolitie in het stadje Karzakan. (Foto: AP / Hasan Jamali)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 17 november 2012 – Onze blog wenst zich niet enkel en alleen tot Syrië te beperken. Hetgeen gebeurt in Syrië is het gevolg van een grotere geopolitieke en economische strijd tussen het Oosten en het Westen en deze zal ongetwijfeld nog verder oplaaien.

In onze visietekst kon u reeds vanaf dag 1 lezen dat wij solidair zijn met de strijd van het Palestijnse volk tegen de bezettingspolitiek van Israël. Wij verwerpen elke vorm van imperialistisch onrecht; dus ook het bombarderen van Libië kon vanzelfsprekend niet door de beugel. De vele doden die daar gevallen zijn zullen nooit enige vorm van gerechtigheid kennen, laat staan dat we ooit de waarheid zullen weten m.b.t. het lot van de duizenden krijgsgevangenen.

Zo ook in Bahrein, waar de sjiitische meerderheid reeds meer dan 2 jaar actief in opstand komt tegen haar onderdrukkers. Moorden, folteringen, bedreigingen… De Bahreinse koning doet alles om de opstand bloedig neer te slaan en wordt hierbij dankbaar geholpen door de Saudische staat. Dat de Amerikaanse vijfde vloot in Bahrein geankerd ligt en er de verschrikkelijk belangrijkste strategische ligging heeft, dat is hieraan vanzelfsprekend ook niet vreemd. Slechts op enkele kilometers van Bahrein ligt het eveneens sjiitische Iran en het Westen wil natuurlijk vermijden dat men de Straat van Hormuz nog makkelijker kan afsluiten. Ook de schurkenstaat Qatar kan een brandhaard op enkele kilometers van haar deur natuurlijk missen als de pest. Op zo’n moment worden mensenrechten al eens makkelijk vergeten.

Om de volgens ons enige echte en oprechte revolutie in het Midden-Oosten te ondersteunen, zullen we voortaan ook meer gaan berichten over de gruwel die zich momenteel afspeelt in Bahrein. Sinds vorige week zijn trouwens alle manifestaties verboden in het land. Het is een schande dat hierover niets te lezen viel in de westerse pers. Maar goed, wiens brood men eet….

Vrede en vrijheid voor Bahrein!

Ibn Jakob-Lea.

.

Bahrein.

.

Sjiitische Bahreinen trekken richting Parelplein in Manama in een anti-regeringsoptocht. (Foto: Reuters)

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: