Nieuws

Amerika buit kwestie chemische wapens in Syrië uit


ae8f6394-3f92-11e2-84ab-c464e687ea09_web.jpg.h380.jpg.568

De Syrische onderminister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad. (Foto: EPA)

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 6 december 2012 – De Amerikanen en de Europeanen misbruiken het voorwendsel van chemische wapens die Syrië in bezit zou hebben om een potentiële buitenlandse militaire interventie te rechtvaardigen. Dat heeft de Syrische onderminister van Buitenlandse Zaken Faisal Mekdad op donderdag 6 december 2012 gezegd in een vraaggesprek met Al-Manar TV. Hij waarschuwde op deze Libanese zender dat een dergelijke interventie ‘rampzalig’ zal zijn.

Bezorgdheid

De Verenigde Staten maken zich grote sores dat het bestuur van de Syrische president Bashar al-Assad uit wanhoop zijn toevlucht zou nemen tot chemische wapens of dat het chemische wapenarsenaal in de handen van gewapende rebellen van het Vrije Syrische Leger valt. Damascus wil niet bevestigen dat het chemische wapens in bezit heeft en houdt vol dat als dat wel het geval zou zijn, dit wapentuig nooit gebruikt zal worden tegen het eigen volk. Mekdad zei dat het mobiliseren van chemische wapens tegen de eigen bevolking ‘zelfmoord’ zou zijn.

Syrian Girl

Ook interessant om dit artikel opnieuw te lezen: Syrian Girl: “Chemische wapens als valse vlag operatie in Syrië” (VIDEO)

Zodoende is duidelijk dat ‘chemische wapens’ al langer een drogreden zijn om de Syrische overheid in diskrediet te brengen. Momenteel circuleren er voor de zoveelste maal geruchten op internet en Facebook dat ‘chemische wapens in Aleppo zijn aangekomen’.

Malik Imran.

.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: