Nieuws

Nobelprijs voor de Vrede: een slag in het gezicht


media_xl_5402590

De Europese ministers van Buitenlandse Zaken moeten ‘alle opties’ bekijken om de gewapende oppositie tegen het bestuur van president Bashar al-Assad in Syrië te versterken. Dat heeft Europees Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy gezegd na afloop van een Europese top in Brussel. De grote Europese lidstaten azen op een versoepeling van het wapenembargo tegen Syrië ten gunste van de rebellen en jihadisten. Volgens de ‘christen’ Van Rompuy is het de ‘morele plicht’ van de EU om buitenlandse huurlingen, al-Qaida en moslimterroristen in Syrië te steunen dus!

WILLY VAN DAMME – 11 december 2012 – Gisteren kreeg de EU dan in Oslo haar Nobelprijs voor de Vrede en dat was goed voor een gans pak tevreden gezichten en positieve commentaren. Er waren ook wel wat negatieve reacties, o.a. van de Britse en Noorse eurohaters. Maar dat is klassiek natuurlijk. Voor dagbladen als The Sun is Europa zowat de oorzaak voor alle kwalen waar Groot-Brittannië mee af te rekenen heeft.

En inderdaad, de creatie van de EU zorgde ervoor dat Duitsland en Frankrijk elkaar niet meer om de zoveel decennia in Europa de kop insloegen en het continent verwoesten. Dendermonde weet wat dan kan betekenen. In 2014 herdenkt men trouwens de bijna totale vernieling van de stad door het Duitse leger in september 1914. Een gruwel die men hier nooit meer zal vergeten.

Maar terwijl Herman Van Rompuy & Co in Oslo zaten te glunderen en pochen met hun prijs zorgen zij ervoor dat de Syrische stad Aleppo op dit ogenblik hetzelfde lot ondergaat als Dendermonde, Leuven, Visé e.a. toen in 1914.

Europees president Herman Van Rompuy is dan ook geen haar beter dan de Duitse keizer Wilhelm I die in 1914 baas was over die Duitse troepen. Herman Van Rompuy en de Europese regeringsleiders steunen voluit de salafistische bendes genre Al Qaeda die een rijke, prachtige en historisch belangrijke stad met 2 miljoen inwoners op dit ogenblik vernielen.

Kofi Annan voorheen en nu Lakhdar Ibrahimi pogen een staakt-het-vuren te organiseren en een diplomatieke oplossing te vinden, maar de EU weigert hieraan mee te werken. Integendeel, toen recent mede onder Europese leiding die nieuwe rebellengroep werd gevormd stond letterlijk in de nieuwe statuten dat men niet mocht onderhandelen met de Syrische regering.

Tot duidelijk groot applaus van een Herman van Rompuy en de andere Europese leiders. En dus die krijgsheren, de financiers van de vernielers van Syrië en voorheen Libië, krijgen nu de Nobelprijs voor de Vrede. De vrede van de oorlogskerkhoven dan.

“Omdat wij het principe van broederschap onder de volkeren steunen”, klink het schaamteloos bij de EU. Broederschap met Al Qaeda en ander salafistisch tuig dan. Het bevorderen van een luguber soort vrijheidsstrijd van typetjes die Syrië met grof geweld terug naar de achtste eeuw willen kloppen.

Maar dat de EU deze prijs kreeg wekt geen verbazing. Voorheen kregen o.m. al Henry Kissinger, Barack Obama, Menachem Begin, Yitzhak Rabin en Simon Perez deze prijs. Van Rompuy & Co zijn dan ook in uitstekend gezelschap, de Vriendenkring van de Oorlogsstokers.

Het Noorse parlement heeft door het geven van deze prijs de Syriërs, Libiërs en alle anderen die lijden onder de misdaden van de Europese leiders – en daar zitten als slachtoffers ook de Grieken bij – een zware slag in het gezicht gegeven.

Door een vredesprijs aan dat soort lieden te geven toont dat parlement dat het er geen enkel probleem mee heeft dat steden als Aleppo worden kort en klein geslagen, dat Iraniërs het nu moeilijk hebben om sommige medicijnen te kopen en dat Libië nu een totaal vernield land is.

Allemaal oorlogsmisdaden of misdaden tegen de menselijkheid. Die heren en dames zouden feitelijk in plaats van in Oslo te feesten zich in Den Haag moeten verantwoorden voor mogelijke misdaden tegen de menselijkheid. En gezien de houding van de Noorse parlementairen hier kan men hen op verdenking van medeplichtigheid aan deze misdaden maar best eveneens een ticket voor Den Haag bezorgen.

Wat we hier gisteren zagen was de hoogmis van de hypocrisie en het vieren van oorlogsmisdaden. De schaamte voorbij. Het was feesten op de kap van de mensen in Aleppo die hun stad met Europese steun verwoest zien worden. Hoe diep men in Europa kan zakken werd gisteren dan ook nog maar eens bewezen. Adolf Hitler zou hier best op zijn plaats geweest zijn.

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: