Nieuws

Zware tegenslagen voor met al-Qaida verwante terroristen in meerdere gebieden


20121216-145001_h457521

SANA – 6 december 2012 – Een eenheid van het Syrische nationale leger (SNL) elimineerde een met al-Qaida verwante terroristengroep in al-Dhiyabiyeh op het platteland dichtbij Damascus.

Een officiële bron meldde de SANA-verslaggever dat een aantal van de meest gevaarlijke terroristen gedood werden bij deze operatie, waaronder ook Khalil al-Ali, de leider van de zogenoemde ‘al-Hawadjeh’ terroristengroep.

Gesofisticeerde sluipschuttersgeweren, jachtgeweren en automatische geweren werden in beslag genomen in Zamalka.

Ondertussen voerde een andere eenheid van het SNL een aanval uit tegen een gewapende terroristengroep in Zamalka en doodde een aantal van haar leden.

Een officiële bron in de provincie meldde de SANA-verslaggever dat een aantal sluipschutters van het met al-Qaida verwante al-Nusra Front gedood werden en dat anderen in de stad gewond raakten.

De bron voegde eraan toe dat het leger verschillende soorten wapens en munitie van terroristen in beslag nam, waaronder automatische geweren en verfijnde sluipschuttersgeweren.

Een groot aantal terroristen werd gedood en schuilplaatsen werden vernietigd in Homs en op het platteland van Homs.

Eenheden van het leger raakten slaags met gewapende terroristengroepen in een aantal wijken in de stad Homs en op het platteland.

De autoriteiten begonnen donderdag gevechten met een terroristengroep in de buurt van de al-Tahiyeh moskee in de wijk Bab al-Turkman in de stad, waarbij drie terroristen werden gedood en anderen gewond raakten, meldde een officiële bron in de provincie aan de SANA-verslaggever.

Gisteravond raakte een eenheid van het SNL slaags met een terroristengroep in de stad Aisoun op het platteland. De botsingen leidden tot de dood van 18 terroristen en een aantal gewonden.

Het SNL veroorzaakte zware verliezen onder de leden van een gewapende terroristengroep in de regio al-Sultaniyeh en ze vernielden een aantal schuilplaatsen voor gewapende terroristengroepen in de boerderijen van Jandar.

Jordaanse veiligheidsdienst arresteert gewapende groep onderweg naar Syrië

Een hooggeplaatste bron bij de Jordaanse veiligheidsdienst kondigde aan dat de veiligheidsdiensten donderdagochtend een gewapende groep van vier personen, die met de salafistische beweging verwant zijn, arresteerden toen ze op weg waren naar Syrië.

“De veiligheidsautoriteiten arresteerden vanochtend vroeg een gewapende groep die op weg was naar Syrië waarvan de leden tot salafistische en jihadistische bewegingen behoren,” vertelde de bron aan Associated Press International.

De namen van de groepsleden werden bekend gemaakt: Mahdi al-Musbeihin, Abdullah Qabba’eh, Saer Mohammad en Mashhour al-Jazi.

Lavrov en Clinton bespreken Syrië en internationale zaken

De Russische minister van Buitenlandse zaken Sergei Lavrov besprak met de Amerikaanse minister van Buitenlandse zaken Hillary Clinton de situatie in Syrië en een groot aantal internationale kwesties tijdens hun vergadering op donderdag in de Ierse hoofdstad Dublin.

In een mededeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken werd gezegd dat er bij de bijeenkomst, die als de nevenactiviteit van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa werd gehouden, ook over bilaterale zaken gesproken werd. Er werden verder geen details bekend gemakt.

VN: Gewapende oppositie in Syrië vormt bedreiging voor de vredesmacht in Golan

De onder-secretaris-generaal van Verenigde Naties voor Vredesoperaties, Herve Ladsous, zei dat de gewapende oppositie in Syrië een bedreiging vormt voor de veiligheid van de internationale troepen die in Syrische Golan gestationeerd zijn.

In de op woensdag gehouden persconferentie in Parijs zei Ladsous dat de situatie in Syrië ‘tot een cascade van onveiligheid leidde die gevolgen heeft gehad’. Hij benadrukte ook de aanwezigheid van gewapende groepen die tot de Syrische oppositie behoren en het recente staakt-het-vuren stukschoten.

Hij voegde eraan toe dat ze “de beveiliging zullen versterken, in het bijzonder met gepantserde voertuigen en van plan zijn om meer politieke adviseurs ernaar te sturen om de werkelijke situatie te analyseren.”

Terroristengroepen die de grens van Libanon probeerden over te steken afgeweerd

Eenheden van het SNL weerden op donderdag verschillende pogingen van gewapende terroristengroepen die de grens uit Libanon bij Edlin, al-Arida en Tal al-Hawadej op het platteland van de stad Tal Kalakh in Homs probeerden over te steken af.

Een officiële bron in de provincie vertelde de SANA-verslaggever dat soldaten van het SNL zware verliezen aan de terroristen toebrachten die op de grenswachters in de genoemde plaatsen schoten.

Bron: SANA 1, 2, 3, 4, 5.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Zware tegenslagen voor met al-Qaida verwante terroristen in meerdere gebieden

  1. Kom aub vaker met zulk nieuws.

    Geplaatst door Kwaku | 17 december 2012, 16:13
    • plus van mij kwaku, ben het volledig met je eens! Maar het beste is natuurlijk vrede voor iedereen want ieder gezin wil natuurlijk in vrede kunnen leven en een veilige plek voor hun kinderen, dat geldt natuurlijk niet voor terroristen. Want dat zijn pure misdadigers die hun geloof misbruiken voor hun moordpraktijken.

      Geplaatst door morrie | 17 december 2012, 22:59

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: