Nieuws

Ultimatum afgelopen in christelijke stad in Daraa (VIDEO)


.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 23 december 2012 – Het ultimatum van drie dagen dat terroristen op 20 december 2012 stelden tegen de overwegend christelijke stad Mismieh op het platteland van Daraa is afgelopen. Vanaf nu eigenen terroristen en rebellen van het Vrije Syrische Leger zich het recht toe om alle christenen en anderen te doden indien ze de bevelen van rebellen niet opvolgen.

De inwoners van Mismieh vroegen het Syrische nationale leger om hen te beschermen tegen deze terroristen en hun dreigementen.

75 terroristen gedood in Hama

Het ultimatum van terroristen tegen de steden Mahrada en Sqailbiyeh in de provincie Hama loopt eveneens vandaag af.

Volgens Breaking News Network werden de voorbije uren 75 rebellen gedood in de provincie Hama.

Tartous

Vele alawieten, christenen en minderheden zijn intussen gevlucht naar de regio Tartous. Eerst sloegen de mensen op de vlucht uit Homs, Deir al-Zour en Aleppo en nu alsmaar meer uit Damascus.

“Bijna 60.000 soldaten en burgers gedood”

Volgens een goed ingelichte Syrische militaire bron zouden sinds de onrust begon in maart 2011 reeds 34.340 soldaten en 25.160 burgers gedood zijn; in hoofdzaak door terroristen. Over dodenaantallen onder rebellen en terroristen bestaan er geen duidelijke cijfers, maar men kan aannemen dat die eveneens in de tienduizenden oplopen na bijna twee jaren oorlog.

Het maakt duidelijk welke enorme belangen het Westen, Turkije en de Golfstaten zien in een machtswissel in Damascus om voortdurend duizenden nieuwe buitenlandse huurlingen naar Syrië te sturen om de eenheid van het land stuk te maken.

Malik Imran.

.

‘Bevrijding’ van een psychiatrisch ziekenhuis door rebellen in Aleppo. Geen patiënten te zien. Hopelijk voelen de rebellen zich er snel thuis. Met dank aan de buitenlandse sponsors voor de uniforme vestjes.

.

difa3-712760

‘Zelfverdediging” van het Vrije Syrische Leger.

.

Reacties

5 gedachtes over “Ultimatum afgelopen in christelijke stad in Daraa (VIDEO)

 1. http://www.welt.de/politik/ausland/article112214157/Dutzende-Zivilisten-offenbar-vor-Baeckerei-getoetet.html

  In dit bericht, naast leugens over regeringsbombardementen op “bakkerij”, heldere feiten die allanger vermoed werden. 1) Amerikaanse, Britse en Franse elite-soldaten staan klaar om vanuit Jordanië oorlog te voeren tegen Syrië en om de chemische raketten in beslag te nemen, 2) er is openlijke steun aan rebellen van FSA en Al Nusra terreurorganisatie, 3) ISRAËLISCHE troepen en speciale eenheden opereren binnen Syrië. Die Welt en Springer Persgroep zijn nauw met Israëlische overheid verbonden, 4) de terreuroorlog door Erdogan en Qatar – Saoedi Arabië gaat om jihad voor soennitisch kalifaat/emiraat, zoals in Egypte met Mursi. Maar VS, Israël en NAVO-landen van Timmermans en Uri rosenthal gaat het om een geplande aanvalsoorlog tegen Iran. Dit artikel van msm-krant die Welt geeft aan hoe urgent de oorlogsdreiging is. Dit is, naast genocide op christenen, alawieten en druzen door jihadisten, een aanwijzing voor WO3 en escalatie. Israel stuurt speciale elitetroepen om het Syrische leger de genadeslag te geven, zgn tegen “boze alawieten” Assad en generaals….. Die Welt heeft dit geverifieerd. Wij staan voor open oorlog binnenkort. Vandaar NL patriots en Duitse troepen voor Erdogan! Ditis gevaarlijk voor EU en wereld!

  Geplaatst door Alex van Damme | 23 december 2012, 21:12
 2. Nog een artikel: http://www.focus.de/politik/ausland/krise-in-der-arabischen-welt/angst-vor-chemiewaffen-westliche-elitetrupps-stehen-an-syriens-grenze-bereit_aid_887364.html

  Sayeret matkal (Israël) geheime soldaten via Jordanië, Golanhoogten en Hatay-Turkije (vm. Sandjak Alexandrette van Iskenderun, Antakya) naar Syrië binnengedrongen!!!! Het gaat om Iran en Rusland. Slechts daarnaast om nieuwe gasvelden, nieuwe oliepijpleidingen en nieuwe olieconcessies van (oud-)Shell-man Moaz al-Khatib, nieuwe “president” van de Doha-oorlogsoppositie….

  Het VSL en gedeserteerde oud-officieren en omgekochte Baath-soennieten in Turkije en Qatar verliezen elke invloed, al Nusra neemt toe…..

  Ook Arabische Frans Vreemdelingenlegioen-agenten willen raketten en laboratoria van as-Safira en Aleppo helpen veroveren, zgn. ” tegen Al Qaeda-rebellen”….! Het gaat nu echt verkeerd, helaas zijn er geen Russische troepen en geen Russische geheime agenten om Syrische regering en leger te helpen. Iran helpt, maar sjiieten en Perziërs worden door burgers (ook christenen) te vaak als vreemdelingen gezien in een seculier land dat Syrië is en altijd was…. Ook Iraakse soennitische en sjiitische radicalen vechten nu met elkaar in Deir Ezzour helaas. Dat zijn geen Syriërs. Poetin en Rusland zijn bang voor de NAVO? Net als China? Bang voor Londense topbanken en Wereldbank? Rusland en haar oud-Sovjetstaten bouwen aan anti-NAVO schild tegen Amerikaanse raketschild, maar zij vergeten Syrië nu helaas……. Over de vervolgde 12 % christelijke kopten zwijgen westerse media ook…. Morsi spreekt vandaag al radicaal en sektarisch. Evenzo Erdogan…. Gaat dit goed? Ondenkbaar in 1999 dit oorlogsscnario!

  Geplaatst door Alex van Damme | 23 december 2012, 21:49
 3. http://www.taz.de/Patrirach-Ignatius-Joseph-III-ueber-Syrien/!107910/ Interview met de Syrisch-katholieke kerk, patriarch Ignatius Joseph III Younan, te Beirut. Hij is geboren Syriër. Over regime, corruptie, islamistisch-soennitische terreur en radicalisme. Hij wil geen emiraat en verdedigt Assads regering als tolerant… De Syrisch-katholieke kerk is met de Heilige Stoel geünieerd, volgt het Vaticaan, kwam in 1701 voort uit de Syrisch-orthodoxe kerk. Er zijn 170.000 Syrisch-katholieken van de West-Syrische of Antiocheense ritus in Libanon, Syrië en vroeger veel in Irak en ooit in huidige Turkije. Daar werden zij in 1915 en 2005 uitgemoord grotendeels….. GOED interview!!!! Plaats die link maar!

  Geplaatst door Alex van Damme | 23 december 2012, 22:23
 4. Syrische rebellen bezorgen christenen inktzwarte kerstmis
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/12/Syrische-rebellen-bezorgen-christenen-inktzwarte-kerstmis

  Russische troepen leggen beslag op chemische wapens Syrië
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/12/Russische-troepen-leggen-beslag-op-chemische-wapens-Syri

  Het ziet er naar uit de er tenminste geen “no-fly zone” oorlog tegen Syrië zal beginnen. Dat is nu hopelijk van de baan. De “elite” staat nu schaakmat. En de islamisten-huurlingen-terroristen zullen het afleggen tegen het nationale Syrische leger. Ze waren in Libië nooit aan de macht gekomen zonder die “no-fly zone” bombardementen van de NAVO en Amerikaanse militairen.

  Geplaatst door Lodewijk Langeweg | 26 december 2012, 14:15
 5. PS:
  Ik vermoed dat dit Russisch-Syrische antwoord op het plaatsen van Patriot raketten uit o.a. Nederland in Turkije het enthousiasme om Syrië direct militair aan te vallen ook wel aardig verminderd heeft:

  Assad richt 24 hypersonische kruisraketten uit Rusland op NAVO doelen
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/12/Assad-richt-24-hypersonische-kruisraketten-uit-Rusland-op-NAVO-doelen

  Geplaatst door Lodewijk Langeweg | 26 december 2012, 14:27

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: