Nieuws

Tweede tank in handen van rebellen in Ras al-Ain vernield


BA1JeRvCIAAzOe9.jpg large

Een rebellenleider met de combinatie van de Turkse en Franse mandaatvlag op zijn uniform.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 18 januari 2013 – Voor de derde dag op rij zijn er zware gevechten tussen rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) en strijders van de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) die de Koerdische autonome regio’s in Noord-Syrië beschermen.

De stad Ras al-Ain – of Serêkaniyê geheten – in de provincie al-Hassaka is het centrum van de gevechten. Gisteren riepen de door Turkije gesteunde rebellen vanuit een moskee in Ras al-Ain: “Morgen zullen we de stad vernietigen!”

Tweede tank van rebellen vernield

Vandaag kon een tweede van drie tanks die het VSL in handen kreeg, worden vernield door de YPG. Gisteren was nog sprake van vijf tanks in het bezit van het VSL.

De rebellen verwierven vandaag bijkomende steun uit al-Hassaka en Tel-Abyad, terwijl vele jonge Syriërs de Koerden kwamen helpen te strijden tegen deze terroristen.

‘Leger voor nationale verdediging’

Tienduizend jongeren hebben intussen een ‘Leger voor nationale verdediging’ opgericht om wijken in Syrië te verdedigen tegen rebellen en buitenlandse huurlingen aldus Slab News.

Rebellen bombarderen huizen van burgers

Meerdere bronnen bevestigen dat tanks in handen van het VSL huizen van Koerden bombarderen en rechtstreeks op burgers schieten in Ras al-Ain. Het feit dat de Koerden niet de kant van de rebellen wilden kiezen, was voor deze ‘ratten’ de aanleiding voor een hevig offensief – sinds woensdag – tegen de Koerdische autonome regio’s. Het ‘vergeten volk’ werd zo het slachtoffer van de politiek van huurlingen die toeslaan op bevel van de Turkse premier Erdogan. Ook in Turkije worden Koerden massaal onderdrukt en aangevallen.

42 Koerden ontvoerd

Op 17 januari 2013 werden in Ras al-Ain 42 Koerdische burgers ontvoerd door het VSL. Dat gebeurde toen drie bussen met Koerdische vluchtelingen op weg waren naar Zuid-Koerdistan.

Medische verzorging in Turkije

Alle rebellen die de afgelopen dagen gewond raakten bij gevechten in de Koerdische regio’s werden naar de Turkse grens gebracht voor medische verzorging. De Turkse premier Erdogan is een van de hevigste steunpilaren van het VSL. Niet enkel medische hulp, maar ook wapens worden aan deze terroristen verschaft om Syrische en zoals in Ras al-Ain Koerdische burgers en hun huizen aan te vallen.

Twee kinderen gedood in Aleppo

Vandaag kwamen door een artillerieaanval in de Koerdische wijk Sheikh Mahsuq in Aleppo twee kinderen om het leven en raakten er drie gewond. Koerdische bronnen achtten het Syrische nationale leger (SNL) hiervoor verantwoordelijk. Het SNL vecht tegen tienduizenden rebellen die schuilen tussen de burgerbevolking en vandaar aanvallen uitvoeren tegen burgers en militairen. Deze oorlogstactiek van de rebellen is een grove schending van de Conventies van Genève die burgers moeten beschermen in conflictsituaties.

Het huis van de gouverneur van Aleppo werd zonder succes door een gewapende terroristische groepering aangevallen.

Hinderlaag door drie soldaten

In de regio al-Mufti in Deir al-Zour maakten drie soldaten een hinderlaag voor gewapende terroristen. Acht terroristen werden gedood en tientallen anderen liepen daarbij verwondingen op.

Rebellen bevechten elkaar in Damascus

Hevige gevechten braken uit tussen twee terroristische groeperingen in Damascus. Ze hadden eigendommen gestolen van burgers en plunderden bij dienstverlenende instellingen in de stad Yabrud Maasfer. Bij deze gevechten over het verdelen van de buit kwamen een aantal terroristen om het leven.

Op het platteland van Damascus werden een aantal terroristen opgepakt die een aanslag beraamden tegen een militair doelwit.

37 rebellen gedood in Salma in Lattakia

Terroristische groepen die zich hadden verzameld aan de voet van de al-Azrak vallei, gelegen naast de stad Salma in Lattakia, kregen te maken met een aanval door de nationale Syrische strijdkracht. 37 gewapende terroristen werden daarbij gedood en achttien anderen liepen zware verwondingen op aldus Homs News Network.

Opslagplaats voor munitie

In Joubar in Homs werden een opslagplaats voor munitie en auto’s voorzien van Dushka machinegeweren voor de rebellen vernietigd door het SNL. Op de weg van Salamieh naar Raqq’a werden eveneens een aantal huurlingen met Dushka machinegeweren gedood door Syrische soldaten.

Al-Qaida in Irak

Het Iraakse leger kon zes huurlingen van al-Qaida doden in de grensregio tussen Irak en Jordanië.

Malik Imran.

.

Rebellen van het VSL bombardeerden Koerdische autonome regio’s in Syrië. Syrische jongeren vergezellen intussen de Koerdische YPG en andere veiligheidsdiensten om de Koerdische regio’s mee te helpen beschermen tegen deze terroristen.

.

Eerder opgenomen video van een wahabitische rebel die een Koerdische kogel door de hand krijgt.

.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: