Nieuws

De salafist: vriend of vijand?


De inwoners van Aleppo hebben heel wat te lijden door de vernielingen aangebracht door salafistische bendes. Er zijn tekorten aan water, brood, gas en elektriciteit. De prijzen van levensmiddelen en brandstof zijn enorm gestegen door de blokkade door rebellen van aanvoerlijnen.

.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 19 januari 2013 – Het probleem van die salafistische bendes die het Midden-Oosten en Afrika onveilig maken wordt voor onze westerse leiders stilaan zeer gênant. Een normaal mens zou om veel minder met dieprode kaken onderduiken, zij niet. Eerst doet Frankrijk onder Nicolas Sarkozy er alles aan om de Libische president Moammar Kadhaffi te vermoorden, daarbij gebruik makend van allerlei schimmige ooit met Al Qaeda verbonden groepen.

Vrijheidsstrijder wordt terrorist

Dat resulteerde dan in het geval van Libië in een complete chaos en een zogenaamde mislukte (failed) staat waar folteren, ontvoeringen, plunderen en moorden de praktijk is van elke dag. Met een ganse serie zwaar bewapende salafistische bendes die nu uitzwermen van Syrië tot nu ook Mali.

En wat doet Frankrijk samen met Europa nu? Die salafistische bendes in Mali bestrijden. Waarbij het opvalt hoe bescheiden de hulp van de VS en andere Europese staten hierbij is. Maar geen probleem voor onze media die weeral uitblinkt in het spuiten van een zo dicht mogelijke mist om zo de realiteit, de vernedering, te verbergen.

Zo stak De Tijd gisteren de aanwezigheid van die salafisten in Mali op …. Kadhaffi. Alsof die man niet gans zijn leven vocht tegen dit soort groepen. En kijk, zijn de salafisten in Syrië en Libië de helden, de vrijheidsstrijders, dan zijn zij in Mali of Somalië plots terroristen.

Waarom? Simpelweg omdat de Franse regering hen Mali niet gunt. Er zijn daar namelijk zaken als goud, uranium en andere lekkernijen te rapen waar men in het westen zo op belust is. En hebzuchtig als men is moeten die Malinese snoepjes Frans, Amerikaans.. . blijven. Daarvoor brengt men dan president-dieven als een Mobutu aan de macht.

En dus kopte De Morgen vrijdag 18 januari op haar voorpagina ‘Het nieuwe gezicht van het terrorisme’ met daarbij een foto van een zekere Mokhtar Belmokthar. De man die volgens de media de leider zou zijn van de groep die een overval pleegde op een Algerijnse gasinstallatie en daarbij tot enkele honderden gijzelaars gevangen nam.

Gerechtvaardigde strijd

In Syrië en Libië is ditzelfde genre van islamisten dan weer de vriend. Libië was en Syrië is geen vazalstaat van het westers bondgenootschap, Mali is dat wel. En dus is de salafist die de Malinese regering aanvalt een terrorist.

De salafist die de Syrische regering aanvalt is in onze kranten dan plots een vrijheidsstrijder. Zo simpel is dat voor onze pers. En in het geval van Mali zijn het diezelfde Libische ‘vrijheidsstrijders’ die, zodra ze de grens overstaken, men plots omtoverde tot terroristen.

Dat beide groepen gewoon terreur organiseren tegen de lokale bevolking is daarbij van geen enkele tel, noch voor onze ngo’s, onze politici of onze media. Wat telt is tegen wie deze salafisten vechten. Het lot van de lokale bevolking zal hun worst wezen. Dat is iets als wegwerpverpakking.

Dat men wapens geeft om Kadhaffi te bevechten is voor figuren als de Britse premier David Cameron geen probleem. Dat ze die wapens daarna dan in Mali of Europa gebruiken, oeps, daar hadden ze niet aan gedacht. En dus stuurt België nog maar eens een vers blik soldaten en een C130. Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) is dan ook een dusdanig groot genie dat hij in Aalter zijn gelijke niet heeft.

Typerend voor de in deze kwestie schizofrene houding van onze westerse leiders was een uitlating van de advocaat van een Belgische jihadist, een man tegen wie ons gerecht een onderzoek voert op verdenking van steun aan de Somalische Al Shabaab, nog zo’n salafistische groep.

Zo schrijft Ayfer Erkul in De Morgen van 12 januari: ‘Hun advocaat zegt nu dat ze niet naar Somalië wilden gaan, maar naar Syrië. En dan, zo argumenteert hij, zijn zijn cliënten geen terroristen maar rebellen die vechten tegen het regime van Assad. En dat is een strijd die in het Westen als gerechtvaardigd wordt beschouwd.’

De te stellen vraag is dan ook: Hoeveel mislukte staten wil het westen in die regio nog organiseren? Komt nu Syrië aan de beurt met nadien het verder destabiliseren van Irak en daarna Iran, Libanon en Algerije? Er is dus nog werk aan de winkel voor de ‘geniën’ van de westerse diplomatie.

De terrorist als mijn vriend. Iets voor Facebook?

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

.

460x

Aanhangers van de Libanese anti-Syrische salafistenleider Sheikh Ahmad al-Assir tijdens een protest tegen het Syrische bestuur in de Zuid-Libanese havenstad Sidon op 2 december 2012. (Foto: AP/Mohammed Zaatari)

.

Advertenties

Reacties

3 gedachtes over “De salafist: vriend of vijand?

 1. Allahoe Akbar!

  Ik word een beetje misselijk van het misbruik hier en op andere forums van het woord Salafist. Elke Terrorist of wat dan ook of iemand die iets doet wat slecht is wordt bestempelt als een salafist! jullie weten hier niet eens de MANHADJ van As-Salafiyaah! Nog weten jullie niet wat onze standpunten zijn m.b.t dit gebeuren in Syrie. Jullie dienen je te schamen! jullie willen de Selefies zwart maken! waarschijnlijk omdat jullie 1. Christenen zijn of 2. Shia of de aftakking ervan: Alevieten!

  De werkelijke Selefie geleerden zoals Sheikh Rabee al Madkhalee heeft in het begin van de opstand gezegd, dat we niet in opstand moeten komen en Assad gewoon moeten gehoorzamen, de Islam is geen Religie van Chaos maar een Religie van Orde!. De nadelen zullen groter zijn dan de voordelen de bloed van de Moslims is meer waard dan goud. Dit was de boodschap van Sheikh Rabee en de overige Selefie geleerden van Saudi Arabie. Nu de kwaad geschiet is steunt Saudi de moslims omdat het eenmaal gaande is en het een verplichting is voor de moslims om je mede moslim te steunen met geld. Maar jullie walgelijke mensen hier noemen elke moslim daar een salafist! terwijl de helft daar toebehoort tot Ichwaan Moeslimieen, wat niet behoort tot As-Salafiyaa, of tot de verdorven khawaarij of in ieder geval takfiri’s die veel eigenschappen beschikken van Khawaarij.

  helaas krijgen vaak mensen zoals bin Laden de benaming salafist dit terwijl de selefie geleerden zijn geloofsleer hebben verduidelijkt en weerlegd. Deze extremisten behoren eerder tot de afgedwaalde groep khawaarij, of op zijn minst bezitten deze takfiris (zo worden ze genoemd wegens hun takfier, hun extremisme in het ongelovig verklaren van moslims en het rebeleseren tegen overheden) eigenschappen van de khawaarij.

  Daarom adviseer ik jullie om niet meer de woord salafist te gebruiken maar extremist, want jullie maken een groep vrome Moslims helemaal ZWART!

  De Selefies nemen afstand van bomaanslagen en het vermoorden van kinderen en vrouwen. De Oelama keurde dit sinds het begin af! en sinds vandaag de dag is de Jihaad niet uitgeroepen voor ons selefies om naar syria te gaan!

  Dus nogmaal, als jullie waarachtig zijn, onthoud je van de woord selefie,salafist,wahabiet etc. dit behoort niet tot ons.

  Geplaatst door Ja'far | 25 januari 2013, 19:37
 2. Beste Ja’far.

  Het denken is vrij en mensen mogen voor mijn part geloven dat het in het jaar 0 beter was dan nu en dat men terug naar die tijd moet. En men mag voor mij dat ook denken over de 8ste eeuw, of over welke tijdsperiode ook.
  Ik constateer echter dat diegenen die zich beroepen op het salafisme geweld gebruiken tegen andersdenkenden en zo hun politieke visie willen opdringen.

  Dat er onder de salafisten mensen zijn die dit geweld verafschuwen zal zeker zo zijn. Zoals elke godsdienst en zijn vertakkingen is ook het salafisme een huis met ontelbare kamers en deuren. De realiteit is echter wat ik constateer en dat is dat salafisten in de regel steeds geweld gebruiken om hun visie op de maatschappij op te dringen.

  Bovendien kan ik alleen maar zien dat salafisten daarbij altijd op een zeer hypocriete wijze optreden. Het hondsbrutale geweld dat ze gebruiken in Libië, Irak, Afghanistan, Mali, Nigeria, Pakistan, Somalië, Libanon en Syrië, om de voornaamste landen te noemen, toont hoe ze met hun officiële geloofsleer een loopje nemen.

  Zo zagen we recent hoe die salafisten in Syrië – deze gebruiken toch de salafistische symbolen en slogans – o.m. financieel worden gesteund door een Saoedische sjeik die in Frankrijk bij verstek jaren celstraf kreeg wegens een enorme handel in cocaïne. Met drugsgeld dus.

  En dan was er de Afghaanse Taliban, toch ook geloofsgenoten, wier khalifaat alleen uitblonk door een gigantische handel in opium en heroïne. Met andere woorden: geen alcohol, muziek of dans maar wel grootschalige drugshandel.
  Maar daarover heb ik de salafisten nog nooit horen protesteren.

  Conclusie: jullie zijn minstens gewoon platte hypocrieten, leugenaars. In wezen ook zijn jullie in Syrië en Libië simpel dom kanonnenvlees om de belangen van Saoedi Arabië, Qatar, de VS en Israël te dienen. Dat jullie dat niet eens zien zegt alles.

  Geplaatst door Willy Van Damme | 27 januari 2013, 10:12
 3. Willyvandamme,

  Deze mensen bevatten niet de methodiek van de salaf us salih, daardoor vallen ze buiten de term selefie of salafist.
  Dat hun beweren dat te zijn wilt niet zeggen dat dat zo is. Taliban is zelfde verhaal dat heeft niets met salafisten te maken dat zijn gewoon soefis, deobandi’s, naksibandis.. de selefie geleerden hebben al lang geleden over hun gesproken.

  Voorbeeld over libie:

  Een Selefie geleerden uit Saudi werd gevraagd of het toegestaan was voor ons Selefies om daar Jihad te doen. Hij zei nee, ik raad jullie af om daar naar toe te gaan waar moslims- moslims bestrijden en hij noemde nog paar andere economische punten.

  De selefies hier in Nederland zijn van mening dat daar (syire) geen Jihad voor ons is, het is enkel een plek van Fitna!

  En de vele van die jihadisten daar noemt zich niet eens een selefie, en als je hem vraagt wat vind je van Saudi Arabie dan zeggen ze dat het een ongelovige land is. dus ik snap jouw redenering niet!

  Waarom moeten wij protesteren over Afghanistan? waarom zie ik geen Nederlander of wat dan ook protesteren over het enorme pedofilie van hun landgenoten in landen als Thailand?
  Waarom verwacht je dat wij gaan lopen protesteren wij geloven niet in protesteren dat als eerste, wij keuren demonstreren af.

  En wat zijn voor jouw salafistische slogans? De vlag van de Sahada? Laa Illaha Illa lah? is dat voor jouw al reden om aan te nemen dat iemand een salafist is?

  Wat is jouw definitie van een Salafist?

  Dus doe eerst je huiswerk voordat je klakkeloos een massa-demonisering doet via je leuke Forumpje 🙂

  Ik zal je een duwtje in de rug geven mbt je huiswerk doen. hier dat Fatawa van de edele geleerde Sheikh Rabee al Madkhalee:

  ————————————————————————————————————————————————-

  Shaych Rabie` ibn Haadie al-Madchalie (حفظه الله) zegt het volgende:

  …vervolgens bekritiseren deze type mensen (i.e. de dienaars van het westen) de oprechte selefies voor het vasthouden aan het Boek (van Allah), de soennah en de methodiek van de vrome voorgangers in het omgaan met de rechtvaardige leiders en de onrechtvaardige leiders die niet buiten de islaam zijn getreden door middel van duidelijk ongeloof. Zij vragen zich af hoe de selefies om zullen gaan met de nieuwe leiders?

  Ons antwoord naar hen toe luidt dat wij standvastig blijven op de Islaamitische methodiek die uit het Boek (van Allah) en de soennah van de boodschapper van Allah (صلى الله عليع و سلم) voortvloeit en op datgene waar zich onze vrome voorgangers op bevonden in geloofsleer, aanbiddingen, omgang en politiek. Wij voegen hier niets aan toe noch nemen wij hier iets van af.

  Wij zijn niet zoals jullie, kameleons die van kleur en vorm veranderen bij het omslaan van situaties en bij het veranderen van overheden.

  En van hun kwaadheden (i.e. van deze type mensen) is dat zij de selefies ervan beschuldigen dat zij de Libische al-Qadaafie en de Syrische al-Assad en zijn Noesayrie Baatinie [1] systeem ondersteunen. Zij hebben buitensporig gehandeld in het herhalen van deze leugen en zij verspreiden dit op websites.

  En zij hebben gelogen. Want de geleerden van de selefie methodiek hebben al-Qadaafie en deze Noesayrie (i.e. Assad) en zijn Noesayriyah Baatiniyah groep tot ongelovigen verklaard. En ik heb dit ook meerdere malen gezegd in mijn zittingen en lessen. Ik denk dat deze type mensen dit heel goed weten, maar zij zijn een volk dat laster verspreidt en hun verdorven methodiek staat hen deze laster toe.

  Wat betreft ons positie tegenover demonstraties en wat daaruit voortvloeit aanchaos en afslachtingen, daarbij zijn de levens van duizenden zielen in Libië en Syrië weggenomen.

  Hoeveel eren zijn er geschonden, hoeveel gezinnen zijn er verdreven en hoeveel bezittingen zijn er in deze twee landen vernietigd? Vraag het de armen, de ouderen, de weeskinderen waarvan hun ouders vermoord zijn in deze oorlogen en de weduwen waarvan hun mannen zijn vergaan in deze fitan [2] en hun achter hebben gelaten met kinderen, vraag hen allen of zij tevreden zijn met deze fitan en de gevaarlijke uitkomsten ervan welke terechtkomen op alles en iedereen.

  Ons positie tegenover deze zaken is dat wij dit ten sterkste afkeuren en de Islaam is vrij van deze onwetendheden die begaan worden door deze twee landen en hun leiders.

  En degene die hier een aandeel in hebben zijn hun opponenten, de uitnodigers naar vrijheid en democratie die deze fitan veroorzaakt hebben.

  Wij waarschuwen de selefies en eenieder die gehoor geeft aan de Islaam tegen het deelnemen aan deze slachtpartijen en wat het met zich meebrengt aan vernielingen, het schenden van eren en het verdrijven van duizenden gezinnen. Want de islaam verbiedt dergelijke brute handelingen en veroordeelt degenen die eraan deelnemen. Zij (i.e. deze handelingen) hebben niets (i.e. met de islaam) te maken.

  Het begin van deze misdaden zijn democratie en dictatuur, en het einde ervan is democratie die kan veranderen in een dictatuur.

  Wij vragen Allah een uitweg voor deze twee volkeren en dat Hij hen succes schenkt in het vasthouden aan de Islaam met trots en hen rust schenkt van deze wervelende vernietigende fitan en dat Hij de Islaamitische landen beschermt tegen deze fitan en slechtheden.

  Bron: fragment uit het artikel `at-tahdier min al-fitan wa ad-diemoqratiyyah wa moeshtaqaatihaa´.
  Zie: http://www.sahab.net/forums/index.php?;showtopic=131683
  Vertaling: Youssef aboe Safiyyah

  Geplaatst door Ja'far | 27 januari 2013, 13:12

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: