Nieuws

Salafisten gebruiken moskee om burgers aan te vallen (VIDEO)


.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 januari 2013 – Vaak horen we beschuldigingen dat de Syrische overheid moskeeën bewust zou aanvallen of de rust van heilige bidplaatsen niet zou respecteren.

De bovenstaande video toont islamitische extremisten van het Vrije Syrische Leger (VSL) die een moskee bezetten in de wijk Tadamon in Damascus. Tadamon, een buurt met zo’n 90.000 inwoners, was vaak het centrum van gewelddadige oproer aangewakkerd door salafisten. Deze vielen vanuit hun heilige bidplaats burgers en militairen aan en schreeuwden doodsbedreigingen aan de Syrische president, Bashar al-Assad. De salafisten worden, sinds het begin van de onrust in Syrië, zowel bewapend als financieel gesteund door Saudi-Arabië.

Wapens en explosieven in moskee in Daraa

De problemen begonnen in maart 2011 in Daraa in Zuid-Syrië, waar salafisten de Omari moskee hadden omgebouwd tot een opslagplaats voor een grote hoeveelheid wapens en explosieven. Via de buurlanden van Syrië werden die massaal binnen gesmokkeld en via extremistische imams overhandigd aan bendes en terroristen. Dit met als doel om een islamitisch kalifaat te vestigen in de Levant en het seculiere bestuur van president Assad te verdrijven.

Zwaarbewapende rebellen

Ook de bovenstaande beelden spreken voor zich. Men kan zien hoe deze salafisten zich misdragen en hun bidplaats omvormen tot een bunker met zwaarbewapende rebellen om onschuldigen te doden.

Zouden de ‘vredesactivisten’, die deze rebellen als lieverdjes blijven voorstellen, deze video ooit al gezien hebben? Of blijven ze liever dwaas opzij kijken omdat dit niet in hun kraam past?

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

%d bloggers liken dit: