Pers

PERSBERICHT: De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische agressie tegen Syrië


israel_syria_

PERSBERICHT: De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische agressie tegen Syrië

Mediawerkgroep Syrië

31 januari 2013

Israëlische gevechtsvliegtuigen schonden het Syrische luchtruim op woensdag 30 januari 2013 bij dageraad en bombardeerden onmiddellijk een wetenschappelijk onderzoekscentrum, verantwoordelijk voor het verhogen van de niveaus van weerstand en zelfverdediging, in de regio Jamraya op het platteland van Damascus.

Deze aanval kwam er nadat Israël en andere landen hun pionnen gebruikten tegen het Syrische volk en tegen Syrië om vitale en militaire locaties te selecteren en aan te vallen in een poging de Syrische steun voor zelfverdediging en mensenrechten in de regio te ondermijnen.

De Israëlische gevechtsvliegtuigen drongen vanuit het noorden van de al-Sheikh bergketens Syrië binnen. Ze vlogen op lage hoogte en onder radars op weg naar Jamraya op het platteland van Damascus, waar een bijkantoor van een wetenschappelijk onderzoekscentrum was gevestigd en bombardeerden de locatie voordat ze stiekem wegvlogen.

Hun agressie heeft geleid tot aanzienlijke materiële schade en schade aan het gebouw, naast een ontwikkelingscentrum voor voertuigen en een garage. Twee arbeiders kwamen hierbij om het leven en vijf anderen raakten gewond.

De beweringen van sommige media dat de Israëlische gevechtsvliegtuigen een konvooi onder leiding van Syrië naar Libanon troffen zijn onjuist, zo bevestigde het algemeen commando van het Syrische nationale leger.

Dat Israëlische gevechtsvliegtuigen een wetenschappelijk onderzoekscentrum aanvielen is een flagrante schending van de Syrische soevereiniteit en haar luchtruim.

De Mediawerkgroep Syrië verwerpt alle acties van de Israëlische staat en haar geheime diensten, gericht op de instabiliteit van de Syrische Arabische Republiek. We verwerpen de grove schending van zowel het Syrische als het Libanese luchtruim.

Het is opmerkelijk dat Frankrijk en het Westen dezelfde rebellen en al-Qaida aanhangers bestrijdt in het ene land (Mali) en in het andere land (Syrië) deze op alle mogelijke middelen – politiek, militair en financieel – steunt.

Bloedbad in Aleppo

De Mediawerkgroep Syrië verwerpt het bloedbad aangericht in Aleppo waarbij meer dan honderd jonge mannen om het leven kwamen. De schuldigen voor deze zware misdaad dienen gestraft te worden. De media moeten in deze zaak correct berichten. De herkomst van de ontvoerde mannen evenals de plaats waar hun lichamen werden aangetroffen waren onder controle van de rebellen van het Vrije Syrische Leger en het al-Nusra front. Er is geen enkele reden of bewijs dat de Syrische overheid linkt met deze afgrijselijke terreurdaad. Veronderstellingen door bepaalde journalisten en media zijn – zoals bij eerdere bloedbaden van rebellen in bijvoorbeeld al-Houla – misdadig en strijdig met elke journalistieke deontologie.

Het is de plicht van alle media om geen insinuaties te maken en de propaganda van de gewapende rebellen niet zonder meer als waarheid te beschouwen.

Onze politici en de VN-veiligheidsraad moeten dit bloedbad krachtdadig veroordelen, evenals de voortdurende steun met wapens, uitrusting, geld, schuilplaatsen en politieke en mediapropaganda om deze terroristen voor te stellen als ‘vrijheidsstrijders’. De gewapende rebellen zijn verantwoordelijk voor het merendeel van de moorden, bloedbaden, ontvoeringen, aanslagen en vernielingen in Syrië sinds de onrust uitbrak in maart 2011. Van in het begin kregen zij via de buurlanden wapens en explosieven om zowel burgers, militairen als infrastructuur in Syrië aan te vallen. Deze criminelen zetten sluipschutters in om betogingen te veranderen in bloedbaden en nadien de schuld in de schoenen van het Syrische nationale leger te schuiven. We zagen talrijke manipulaties met valse ooggetuigen, geënceneerde YouTube video’s en foto’s die de waarheid geweld aandeden.

Het is aan onze media om waakzaam te blijven voor deze manipulatie en correct te berichten over de wandaden van rebellen, buitenlandse huurlingen en jihadisten. Zoals ook de diefstal van brood en levensmiddelen, de sabotage van de energievoorziening en de ontmanteling van duizend fabrieken in Aleppo door deze terroristen bekend dient te worden gemaakt.

* Link:

De brooddieven van het Vrije Syrische Leger

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: