Nieuws

Brussels parlementslid steunt openlijk rebellen in Syrië


2056575-9c95ebf34a31dcb4838ccbde378fbe0a

Fouad Ahidar met zijn boezemvrienden van Sharia4Belgium bij een anti-Israëlische manifestatie in Antwerpen.

Zelfverklaarde ‘straathoekwerker’ toont sympathie met rebellen in Syrië

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 12 maart 2013 – Het Brusselse parlementslid en fractieleider voor de socialistische partij SP.A, Fouad Ahidar, sympathiseert met de extremistische Sheikh Bassam. Fouad Ahidar werd op 13 oktober 1973 geboren in Mechelen en deze Brusselse politicus haalde reeds eerder de media op een merkwaardige manier.

Zo werd de wagen van Fouad Ahidar in 2009 door onbekenden in brand gestoken. De politicus beweerde toen dat hij geen idee had wie hem toen zou viseren.

Crapuul

Bij een discussie in het Brussels Parlement over het dragen van hoofddoeken bij het personeel van onder meer de Brusselse OCMW’s noemde Fouad Ahidar op 30 maart 2012 een collega die daar een kritische vraag over stelde ‘crapuul’. Dat is dus de man die zelf – sinds de onrust in Syrië in maart 2011 uitbrak – openlijk sympathie toont voor gewapende strijders in dat land!

Een zeventigtal extreme moslims uit Vlaanderen en Brussel vecht momenteel in Syrië aan de zijde van gewapende rebellen tegen het bestuur van de Syrische president Bashar al-Assad. De meeste van hen zijn kind aan huis bij de salafistenvereniging Sharia4Belgium.

Ayachi Bassam

De meest beruchte Belgische strijders in Syrië zijn echter Abdel Rahman – de zoon van de Frans-Syrische Sheikh Ayachi Bassam uit Sint-Jans-Molenbeek – en de rechterhand van Sheikh Bassam; Raphael Gendron.

Bassam en co zijn al verschillende keren veroordeeld, onder andere voor het aanzetten tot haat.

Toch krijgen ze deze keer steun uit onverdachte hoek. SP.A’er Fouad Ahidar plaatste vorige zomer een steunbetuiging op de Facebookpagina van Abdel Rahman Ayachi en deelde een foto van de met een machinegeweer bewapende Ayachi junior.

“Begrijpelijk en moedig”

“Ik ken de familie Ayachi al lang vanuit Sint-Jans-Molenbeek”, zegt Ahidar. “Ik vind het heel begrijpelijk en moedig dat Abdel Rahman gaat vechten in zijn vaderland Syrië.”

En dat zegt de gewezen Spiritist die altijd de mond vol had van ‘probleemjongeren die in eerste instantie hard moeten worden aangepakt’.

Gewezen veiligheidsagent

Fouad Ahidar is een gewezen veiligheidsagent die in 2001 in de Belgische politiek stapte. Via het politieke project ID21 van Bert Anciaux werd hij voor Spirit kandidaat voor de Senaat in 2003. Hij raakte pas een jaar later verkozen als lid voor het Brussels Hoofdstedelijk Parlement. Hierdoor kreeg hij ook een zitje in de Vlaamse en Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissies. Later stapte Ahidar over naar de socialistische partij SP.A.

‘Straathoekwerker’

Het gemeenteraadslid in de Brusselse gemeente Jette verkoopt zichzelf in de massamedia als ‘straathoekwerker’. Een functie die hem in contact bracht met jongeren in Brussel, waarvan sommigen nu actief zijn bij de gewapende strijd in Syrië.

Militaire opleiding bij al-Qaida

Ahidar ziet er blijkbaar geen graten in dat Belgische jongeren – die hij persoonlijk kent – in Syrië een militaire opleiding genoten bij rebellengroeperingen. Jongeren die al lang doordrenkt zijn van totale haat tegen het Westen. Men dient zich duidelijk de vraag te stellen waar de loyauteit van de heer Ahidar ligt: bij het land waar hij volksvertegenwoordiger is of bij de extremisten die de islam misbruiken en uitdrukkelijk tegen iedere vorm van vrijheid, vrouwenrechten en democratie zijn gekant.

SP.A: geen scrupules meer?

Hoe de partij van Ahidar zijn positie kan blijven verdedigen is zeer de vraag. Of is het een vereiste om terroristen te steunen die verantwoordelijk zijn voor bloedbaden, moorden en onthoofdingen om op een kieslijst van de SP.A te mogen staan?

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: