Nieuws

Rebellenkolonel Riad al-Asaad verliest rechterbeen bij aanslag (VIDEO)


3715219464

Riad al-Asaad.

.

Vroegere militaire commandant van het VSL verliest rechterbeen

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 maart 2013 – Verschillende bronnen op twitter melden een aanslag op Riad al-Asaad. Deze luchtmachtkolonel deserteerde uit het Syrische nationale leger (SNL) in juli 2011. Hij kondigde zijn desertie aan op 4 juli 2011 en richtte op 29 juli 2011 het Vrije Syrische Leger (VSL) op. (VIDEO) In de Turkse provincie Hatay kreeg hij bescherming van het Turkse leger.

In een vraaggesprek met de Voice of Russia begin augustus 2012 zei al-Asaad dat de Syrische regering hem meermaals trachtte te vermoorden.

Op 22 september 2012 verhuisde het hoofdkwartier van het VSL van het commandocentrum in Turkije naar rebellengebied in Syrië.

Op 8 december 2012 werd al-Asaad in Antalya in Turkije vervangen door brigadier-generaal Salim Idriss als leidinggevende militaire commandant van het VSL.

Riad al-Asaad maakte meermaals duidelijk dat ‘bomaanslagen een legitiem doel vormen bij de strijd van de rebellen in Syrië’.

Ernstig gewond na aanslag

Op 24 maart 2013 werd een aanslag gepleegd tegen de auto van Riad al-Asaad. Volgens correspondent Ziad Benjamin van Radio Sawa en de stafchef van het Oostelijk Front van het VSL werd nadien het been van al-Asaad in een ziekenhuis in Turkije tot bovenaan afgezet.

De gedeserteerde kolonel zou met de wagen op weg zijn geweest naar al-Mayadeen in het oosten van Syrië.

Ontploffing in al-Mayadeen

Er zouden zich twee mensen in de auto bevonden hebben op het ogenblik van de ontploffing in de stad al-Mayadeen in de provincie Deir al-Zour. Eén van hen is dood en de andere – Riad al-Asaad – verloor dus zijn rechterbeen. De gezondheidstoestand van de rebellenkolonel is volgens een verklaring door de stafchef van het Oostelijk Front van het VSL stabiel.

Volgens bepaalde bronnen in Turkije zou de kolonel maandag op televisie verschijnen.

Geruchten rond dood Assad

Zondag waren er geruchten dat president Assad gedood zou zijn door zijn Iraanse lijfwacht. Al snel werd duidelijk dat dit verhaal totaal verzonnen was en dat de aanhangers van de rebellen beter hun bezorgdheid zouden uiten over hun eigen rebellenkolonel.

Zwarte dag

Het is een zwarte dag voor de rebellen. De ene rebellenleider nam ontslag en een andere gewezen rebellenleider verloor zijn rechterbeen.

Autobom van 1.300 kilogram onschadelijk gemaakt

In Hama konden de Syrische autoriteiten bovendien een met afstandsbediening uitgeruste autobom van 1.300 kilogram onschadelijk maken aan het rond punt van Kazuo in Hama.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Rebellenkolonel Riad al-Asaad verliest rechterbeen bij aanslag (VIDEO)

  1. A little punishment for all the destruction he carried out in Syria, and for the thousands he killed.

    Geplaatst door Anan | 25 maart 2013, 08:52

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: