Nieuws

Klooster van Franciscanen vernield in Deir al-Zour


foto_1366378152

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 20 april 2013 – Een ontploffing heeft de kerk en het klooster van de kapucijnen in Deir al-Zour (Mesopotamië, Syrië) op 15 april 2013 in puin herschapen. Dat verklaarde Tony Haddad, de viceprovinciaal van de kapucijnen voor het Midden-Oosten, aan het persagentschap Fides. Over de omstandigheden bestaat onduidelijkheid. Volgens sommigen zochten Syrische rebellen toevlucht in het kerkgebouw. Maar volgens anderen werd een wagen vlak naast het kerkgebouw tot ontploffing gebracht.

“Dit was de enige kerk in Deir al-Zour die nog overeind stond. Gelukkig vielen er geen doden”, zei viceprovinciaal Tony Haddad. De twee franciscanen, de zusters van Naastenliefde van de congregatie van Moeder Theresa en een tiental bejaarden die bij het klooster woonden hebben Deir al-Zour intussen verlaten. Volgens de viceprovinciaal blijven de twee kapucijnen van het klooster van Sweida, in het zuiden van Syrië waar het nog relatief rustig is, voorlopig wel nog in hun klooster wonen.

Volgens sommige bronnen zijn ook twee Syrisch-orthodoxe kerken in Deir Ezzor in puin gelegd. De oppositie acht Syrische regeringsbombardementen daarvoor verantwoordelijk. Christelijke families verlieten de stad door hevige gevechten tussen voorstanders en tegenstanders van de Syrische regering.

Malik Imran.

Reacties

Een gedachte over “Klooster van Franciscanen vernield in Deir al-Zour

  1. Reblogged this on sabinachiaburu.

    Geplaatst door sabinachiaburu | 20 april 2013, 12:59

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: