Nieuws

Rebellen hongeren Nubbol en al-Zahraa uit en onthoofden burgers


3622_432518610174078_1855048631_n

Pure horror door rebellen deed zich vorige week voor in de belegerde steden Nubbol en al-Zahra. Bepaalde onbevestigde bronnen ( https://www.facebook.com/photo.php?fbid=432518610174078 ) spreken zelfs over dertig onthoofdingen door rebellen.

SYRIANEWS – 28 april 2013 – De steden Nubbol en al-Zahraa, een thuis voor meer dan 60.000 Syriërs op het platteland van de provincie Aleppo, worden reeds tien maanden belegerd door de rebellen. De steden hebben het einde van hun mogelijkheden bereikt. Kinderen beginnen dood te gaan als gevolg van de honger.

Het gevaar kennende, vertrokken enkele bewoners om voedsel en voorraden te zoeken. Dit is wat er gebeurde met de laatste groep, twintig man, die op zoek ging naar voedsel voor hun families en kinderen, een week geleden:

Rebellen van al-Qaida en het Vrije Syrische Leger (VSL) hingen enkele van de hoofden van deze mannen op aan de ingang van de steden. Ze boden de onthoofde lichamen aan de families aan mits een losgeld van ongeveer 100.000 Syrische ponden.

De manager van het medisch centrum in Nubbol, Dr. Hussein Najjar, waarschuwde voor een eminente menselijke crisis in de belegerde steden.

“De steden lijden onder het gebrek aan essentiële diensten, geen water of elektriciteit, en een beleg dat niet zal toestaan ​​dat zelfs voedsel of melk voor kinderen binnen komt. Veel ziekten hebben zich verspreid zoals Maltese koorts, cutaneous leishmaniasi en schurft wegens gebrek aan water en medische benodigdheden. De bewoners van Nubbol en al-Zahraa worden gedwongen om te overleven op een dieet van gras wegens gebrek aan voedsel. Als de belegering niet snel zal eindigen zijn 60.000 levens in gevaar.”

Rebellen van al-Qaida en terroristische groeperingen zoals het VSL begonnen onlangs met een belegering van de dorpen rond Nubbol en Alzahraa, dertien dorpen in totaal. Nog steeds beloont het ‘humanitaire’ Westen deze mensen – die Syriërs doden – met hulp en wapens. We hebben eerder al bericht over de tragedie van deze steden na het sterven van twee kinderen door honger in de stad zeven dagen geleden: 2 Children Die from Starvation in Nobol – Aleppo Countryside.

.

Ninar, een kind uit de door rebellen belegerde stad Nubbol (Nobol) met een bericht aan de mensen in de wereld (Engelse ondertiteling).

.

Bron: Syrianews.

Reacties

2 gedachtes over “Rebellen hongeren Nubbol en al-Zahraa uit en onthoofden burgers

  1. Op de 1e foto: de vrienden van Rudi Vranckx aan het werk.

    Geplaatst door Piet | 30 april 2013, 23:32

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: De barmhartige Samaritaan en de lustmoordenaar | E.J. Bron - 26 mei 2013

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: