Pers

PERSBERICHT: De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische aanval op Damascus


Standbeeld_Saladin_Damascus

PERSBERICHT: De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt de Israëlische aanval op Damascus

Mediawerkgroep Syrië

5 mei 2013

De Mediawerkgroep Syrië veroordeelt bijzonder scherp de Israëlische aanvallen tegen het wetenschappelijk onderzoekscentrum in Jamraya op het platteland van Damascus.

De bombardementen op de Syrische hoofdstad Damascus hebben als duidelijk doel het Syrische nationale leger (SNL) af te remmen of haar strijd tegen terroristen te doen stoppen. Dit op een ogenblik dat het SNL grote terreinwinst en successen boekt tegen rebellen in Homs, op het platteland van Damascus en in het westen van het land. Het leger was erg succesvol nabij de Libanese grens en vernietigde er een commandostructuur en gewapende groeperingen.

De aanval van 5 mei 2013 had meerdere doelen voor ogen. In een voedselbevoorradingscentrum werden alle kippen, schapen en koeien voor soldaten gedood. Daarnaast trof men ook een luchtverdedigingseenheid en een wapen- en munitiedepot.

Het is bijzonder triest dat het orthodoxe Pasen, die ook niet-christenen meevieren in een seculier land als Syrië, door Israël wordt aangegrepen voor nieuw geweld en slachtoffers om terroristen in Syrië een steun in de rug te geven.

De nieuwe terreur van Tel Aviv toont duidelijk de band aan tussen zionistische politici en rebellen in Syrië. De Syrische oppositie is met handen en voeten gebonden aan de belangen van zionisten en pleegt daarvoor verraad aan het seculiere Syrië, het pan-Arabisme en de noden van het Syrische én Palestijnse volk. Syrië zal altijd het Palestijnse volk blijven steunen, ook al verkopen bepaalde Palestijnse leiders hun ziel aan loze beloftes van de Golfstaten. Net zoals de Syrische regering het Syrische volk steunt tegen de terreur van rebellen en buitenlandse huurlingen uit ruim veertig landen. Dat de Syrische oppositie gebruik maakt van medialeugens over bloedbaden, die ze zelf hebben aangericht, westerse oorlogswapens, geld uit de Golfstaten en spionnen en raketten uit Israël zegt voldoende dat deze oppositie absoluut niet de meerderheid van het Syrische volk vertegenwoordigt.

De steeds weerkerende straffeloosheid van de daden van Israël en zijn marionetten van de Syrische oppositie tonen de hypocrisie van de zogenaamde ‘internationale gemeenschap’. Deze zwijgt en keurt deze barbaarse politiek van Tel Aviv andermaal goed.

President Obama sluit niet enkel zijn ogen voor deze misdaden, maar werkt er ook actief aan mee door via Kroatië, Libië, Qatar en Saudi-Arabië Amerikaanse oorlogswapens te sturen naar rebellen en terroristen van al-Qaida in Syrië. De Nobelprijswinnaar Obama gaf goedkeuring voor deze aanvallen door bondgenoot Israël. Het Witte Huis financierde het oppositiekanaal Barada TV en valse YouTube filmpjes. Het liet de Amerikaanse ambassadeur in Syrië, Robert S. Ford, doodseskaders samenstellen met al-Qaida terroristen en sluipschutters om te vechten tegen Syrische veiligheidsagenten. In Libië liet de Amerikaanse ambassadeur Christopher Stevens scheepsladingen met wapens naar rebellen in Syrië vertrekken en recruteerde er jihadisten.

Diegenen die beweren op te komen voor ‘vrijheid’ en ‘democratie’ doen er goed aan eerst te luisteren naar het Syrische volk alvorens dictaten en sancties uit te vaardigen en met al-Qaida vlaggen zwaaiende rebellen te voorzien van oorlogswapens.

Mediawerkgroep Syrië.
www.mwsyria.com
Reacties: info@mwsyria.com
Contact: +32  487 592 565

De Mediawerkgroep Syrië bestaat uit vrijwilligers uit Vlaanderen en Nederland; zowel Syriërs als niet-Syriërs die tekortkomingen in de media aankaarten. We komen op voor het zelfbeschikkingsrecht van het Syrische volk en het respecteren van de Syrische soevereiniteit volgens het internationaal recht. Wij kanten ons tegen elke buitenlandse inmenging in de interne zaken van Syrië en steunen het democratische en politieke hervormingsproces van de Syrische regering. Wij wensen het behoud van Syrië als een multiculturele seculiere samenleving volgens de wil van het Syrische volk en veroordelen elke vorm van geweld en terrorisme.

 

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: