Nieuws

Bahar Kimyongür gearresteerd – Vanmiddag betoging


bahar-kimyongur

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 19 juni 2013 – Onze vriend en collega Bahar Kimyongür, auteur van Syriana en van talrijke artikels die de hypocrisie van de Europese overheden betreffende Syrië aantonen, is gearresteerd in Madrid. De afgelopen weken heeft hij zich actief ingezet om de verontruste ouders te helpen van de jongeren die naar Syrië zijn vertrokken. Hij staat geprogrammeerd voor het debat rond dit thema in Brussel, dinsdag 25 juni, dat wij helpen organiseren.

Bahar wordt bedreigd met uitlevering aan het ‘zeer democratische Turkije’, want Bahar stoort en de waarheid stoort.

Bovendien is de chronologie zeer verhelderend:

22 Mei, communiqué van het Ministerie van Binnenlandse Zaken: “Joëlle Milquet heeft een lang onderhoud gehad, al tafelend met de directeur van de nationale Turkse inlichtingendienst, Hakan Fidan. Tijdens deze zeer constructieve wisseling zijn meerdere modaliteiten voor de samenwerking in en de uitwisseling van informatie betreffende verschillende dossiers besproken en bestendigd. Dit met name wat betreft de aanwezigheid van Belgische burgers in Syrië, maar ook het volgen en controleren van verschillende terroristische groepen.”
28 Mei: Turkije vaardigt in het geheim een nieuw internationaal arrestatiebevel uit tegen Bahar (die tien jaar geleden al door de Belgische Justitie vrijgesproken was voor arbitraire beschuldigingen).
13 Juni: Op de RTBF radio steunt minister Milquet de “democratische” Turk Erdogan: “Ik denk dat de Turkse geheime diensten oprecht zijn” (sic). (En ook de folteraars en zij die journalisten massaal opsluiten?) Zij diaboliseert Bahar als “Assad-steuner” terwijl deze in zijn boek de dictatoriale aspecten veroordeeld had.
17 Juni: Bahar  wordt aangehouden door agenten in burger terwijl hij met zijn vrouw Deniz en hun twee kinderen de kathedraal van Cordoba (Spanje) bezocht. In het bijzijn van zijn kinderen, voor alle duidelijkheid!

Deze donderdag, 20 juni, verschijnt hij voor de rechter in madrid.

Wij roepen iedereen op om deze schending van het recht op meningsuiting te veroordelen, deze laag-bij-de-grondse wrok van politici gelieerd met de Verenigde Staten, Israël en Turkije!

Verspreid deze boodschap op het internet, op facebook en overal, breng uw politieke mandatarissen en de media op de hoogte.

Vrijheid voor Bahar! Vrije meningsuiting tegen oorlog!

Stel Milquet aansprakelijk. Ze steekt geen vinger uit om de verontruste ouders te helpen, maar ze wil wel medeplichtig met Erdogan zijn voor de arrestatie van Bahar:

Kabinet van de Minister van Binnenlandse Zaken en Gelijke kansenbeleid; Adres : Wetstraat 2 – 1000 Brussel

Tel: 02 504 85 40
Perswoordvoerder: Geoffroy Kensier – 0478 59 41 51
http://www.milquet.belgium.be

Vertaald van: Investig’action 18 juin 2013

***

Toon je solidariteit en manifesteer vandaag mee aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, 16u30, Karmelietenstraat (Brussel). De Belgische staat moet de verantwoordelijkheid tegenover haar burgers opnemen!

Facebookpagina Evenement

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: