Nieuws

Syrië: nieuwsoverzicht van 31 juli 2013


51f7a0dbaca57

Muhammad al-Mahameed, alias Abu Saddam, een rebellencommandant van het Ahfad al-Rasoul bataljon in Daraa, werd gedood tijdens gevechten met het Syrische nationale leger (SNL) in de regio Daraa op 29 juli 2013.

“Vierde Nederlandse jihadist gedood in Syrië”

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 31 juli 2013 – Een vierde Nederlandse jihadist sneuvelde maandag aan het front in Syrië, meldde het medium Dewarereligie.nl. De strijder uit Nederland werd door twee kogels dodelijk geraakt tijdens een vuurgevecht in de Syrische economische hoofdstad Aleppo. Zijn broer zou in maart 2013 op een gelijkaardige manier zijn gestorven.

Volgens de webstek betreft het de Nederlands-Marokkaanse man Choukri Masali, die zich Abu Walae liet noemen.

“Strijders in Syrië roemen Abu Walae vanwege zijn goede omgang met wapentuig”, aldus de webstek. “Daarnaast stond hij bekend als iemand die het front niet schuwde. Zij zeggen dat ze verheugd zijn dat Abu Walae het martelaarschap heeft gekregen waar hij naar verlangde. Aan de andere kant zullen ze een strijder van dit kaliber aan hun zijde missen.”

Meeste jihadisten stierven reeds anonieme dood

Destijds vertrokken zo’n honderd mannen vanuit Nederland naar Syrië voor de jihad, waarvan bekend dat er nu vier zijn overleden. Vele Nederlandse jihadisten stierven echter een anonieme dood bij de gevechten in Syrië en werden samen met andere huurlingen begraven in massagraven.

Facebookcampagne voor jihad-ronselaarster

Dezelfde omstreden Nederlandse islamitische stek startte intussen een Facebookcampagne om de vrijlating te forceren van een vrouw die deze maand werd gearresteerd voor het ronselen van jongeren voor de oorlog in Syrië aldus Nu.nl.

Aanhouding na gijzelneming naar Syrië

Een 42-jarige man uit Haaksbergen is dinsdagmiddag met zijn drie dochters teruggekeerd naar Nederland. Op het vliegveld is de man aangehouden op verdenking van mogelijke gijzeling en ontvoering. De meisjes van zeven, acht en elf jaar zijn herenigd met hun moeder, citeert de Volkskrant de politie.

Drie nieuwe jihadisten, waaronder meisje van zestien

Drie nieuwe jonge jihadisten uit de regio Vilvoorde in Vlaanderen, waaronder een meisje van zestien jaar, een bekeerlinge, vechten momenteel in Syrië. Dat zei de socialistische Vilvoordse burgemeester Hans Bonte in het Radio 1-programma ‘De Ochtend’ aldus De Morgen.

Bonte vraagt opnieuw dat de politie de identiteitskaart van minderjarige jongeren in beslag zou kunnen nemen als ze aanstalten maken om in Syrië te gaan vechten. De federale Belgische regering legt zulke aanbeveling naast zich neer.

Algemene mobilisatie voor Koerden tegen rebellen

51f776eab20fe

Issa Hesso, een commandant van de Koerdische Veiligheidscomités (YPG), werd door een aan zijn auto bevestigde bermbom gedood. Dit gebeurde in de regio al-Qamishli op het platteland van al-Hassake op 30 juli 2013.

De Koerdische Veiligheidscomités (YPG) hebben intussen iedereen die de wapens kan opnemen opgeroepen om zich bij hen aan te sluiten, om de autonome gebieden, die ze controleren, te beschermen tegen aanvallen van de ‘Islamitische Staat in Irak en Sham’ en het al-Nusra front, aldus Knack. De oproep komt er enkele uren na de moord op een Koerdische leider in het noordoosten van het land.

Regeringsbombardementen

Activisten, die tegenstanders zijn van de Syrische regering, beweren dat dinsdag bij regeringsbombardementen bij een familie in Aleppo zeven meisjes en drie vrouwen en in Homs zeven gezinsleden, waaronder vier kinderen om het leven kwamen.

Reuters gehackt

46882_491660574258797_1507506706_nHet twitteraccount van nieuwsdienst Thomson Reuters werd op maandag 30 juli 2013 gehackt door het Syrische Elektronische Leger. De groep hackte eerder onder meer de accounts van Associated Press en Al Jazeera.

Onderzoek naar chemische wapens

De Verenigde Naties (VN) bereikten een akkoord met Damascus om onderzoek te doen naar het mogelijke gebruik van chemische wapens, zonder te preciseren of de VN-inspecteurs ter plaatse onderzoek mogen doen. Twee speciale gezanten van de VN waren vorige week in Syrië, waar ze gesprekken voerden met de vicepremier en de minister van Buitenlandse Zaken van Syrië.

Turks traangas tegen ‘smokkelaars’

Turkije heeft de voorbije dagen geweerschoten in de lucht en traangas ingezet tegen ‘duizenden smokkelaars, die vanuit Syrië de Turkse grens wilden oversteken’ aldus Turkse militaire bronnen. Zesduizend liter diesel werd in beslag genomen aldus Al Manar.

.

51f64e875948e

Mohamed Habib Ghaliah, een kapitein van het SNL uit de provincie Lattakia, werd gedood tijdens gevechten met rebellen in het district al-Rashideen in Aleppo op 28 juli 2013.

.

51f7b3276ca81

Eerste luitenant van het SNL, Jafaar Fawaz, uit de stad Nubbol op het platteland van Aleppo, werd gedood tijdens gevechten met rebellen in de wijk al-Rashdeen in Aleppo op 26 juli 2013.

.

1003882_491730024251852_126497600_n

Boe!

.

644172_491589214265933_1367600091_n

De organen etende kannibaal en terrorist Abu Sakar werd in Syrië gedood.

.

1011598_491121514312703_655613025_n

Het SNL herstelde de rust en veiligheid in de wijk al-Khalediya in Homs. Eerder kwamen al-Qseir, al-Qaryatin en Tal Kalakh in deze provincie al in regeringshanden. Op dit ogenblik zijn er in deze lokaties geen rebellen meer, maar een sterke aanwezigheid van het SNL en de nationale verdediging.

.

1006293_490699987688189_1575013229_n

Terrorist Mohammed Abdullah Barbour, het hoofd van de sharia-rechtbank in Saraqib op het platteland van Idlib, werden samen met verschillende andere terroristen gedood, toen het SNL het hoofdkwartier van de terroristen bestookte.

.

1003336_490688757689312_689603429_n

Martelares Fian Kobana van de YPG kon zelf vijftien terroristen van het al-Nusra front doden.

.

BQZ-65SCQAEA1dy

Rami Fawzi Naasan, student tweede jaar elektrisch ingenieur aan de universiteit van Aleppo, werd gedood door regeringsbombardementen.

.

BQYDFdyCMAAcrPy

Samira, 8 jaar, zou volgens tegenstanders van de Syrische regering, in Daraya in Damascus gedood zijn door het SNL.

.

BQX09zkCEAEj4fK

Martelaar commandant Mazen Mahfoud, parachutist van de zwarte speciale eenheid van het SNL, werd gedood in Khan al-Assal in Aleppo.

.

BQSj2t8CMAEcjmv

Het kind Salam Halmoshi zou volgens tegenstanders van de Syrische regering door toedoen van het SNL in al-Waer in Homs om het leven zijn gekomen. Dit gebeurde op 28 juli 2013.

.

BQSWiTgCAAED5SI

Een Iraakse top-commandant van Jabhat al-Nusra werd door het SNL in Homs gedood.

.

BQQ3rEBCEAEl0Ct

Palestijnse Hamas-strijder, in de rangen van het al-Nusra front, gedood in Homs.

.

BQQ3V7KCEAE96li

Er zijn geruchten dat de al-Nusra-leider van Homs op 27 juli 2013 werd gedood.

.

BQLnAc0CAAIERaP

Slachtoffertje van regeringsbombardementen.

.

BQIpEbkCUAA2MyK

Meer dan tien mensen kwamen om het leven door een grond-luchtraket die terecht kwam op al-Nayrab.

.

BQHTcasCUAAnxuI

Ameena Othman, een universiteitsstudente die door beschietingen door het Vrije Syrische Leger (VSL) op al-Serian in Aleppo om het leven kwam.

.

BQFX4wjCIAAVf9g

Mohamad Hasan Dandal, ‘een apotheker die door toedoen van het SNL in Saraqeb in Idlib om het leven kwam’, aldus tegenstanders van de Syrische regering.

.

BQB51ewCEAEQOTi

De Tunesiër Abu Hajer al-Tunisi (Hamza al-Aouni) kwam om het leven als zelfmoordactivist voor de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Syrië: nieuwsoverzicht van 31 juli 2013

  1. Waarom maken jullie de boerka belachelijk dit terwijl 100 jaar geleden het dood normaal was sterker nog de vrouwen van de profeet lieten enkel hun linker oog onbedekt

    Geplaatst door Abdul-Haq | 31 juli 2013, 17:17
    • Burqa is niet islamitisch ,je lichaam bedekken om je rondingen te verbergen houdt niet in om een burqa te dragen…verdraaingen van de haatbaarden met de eeuwen mee zoals ze de Koran nu met leugens interpreteren hebben ze in de eeuwen voor ons ook de Koran zo voorgesteld met leugens en verdraaingen types als de radikale haatbaarden wat de islam altijd heeft gehad zoals de Jodendom,Christendom ook de heilige openbaringen hebben verdraaid…de bloeddorstige radikale islamieten zijn het zelfde zoals de zionisten en kruisvaarders zijn en doen met de religie.

      Geplaatst door Pkk | 2 augustus 2013, 10:26

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: