Nieuws

Britse parlement verwerpt oorlogsplannen premier Cameron


britse-oppositie-fluit-cameron-terug-in-kwestie-syrie-id4829042-620x400

De Britse volksvertegenwoordiging fluit premier David Cameron terug inzake zijn oorlogsplannen tegen Syrië.

Britse parlement en VN-veiligheidsraad rekenen af met oorlogsretoriek tegen Syrië

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 30 augustus 2013 – De Britse premier David Cameron kreeg een bijzonder zware nederlaag in het Britse parlement. Zelfs zijn plannen om maar te praten over een militair ingrijpen in het Arabische land Syrië werden gewoon van tafel geveegd.

Britten gaan Syrië niet aanvallen

Het is duidelijk dat de internationale rol van Cameron inzake Syrië nu volledig is uitgespeeld. De Britten zullen en kunnen niet deelnemen aan een campagne tegen Syrië. Net als in andere Europese landen staat de Britse bevolking – zeker met de leugens van oud-premier Blair over massavernietigingswapens in Irak in het achterhoofd – bijzonder weigerachtig tot een militair ingrijpen in Syrië.

Wereldvreemde politici

De Britse premier zal zich nu vooral moeten bezighouden met de interne Britse problemen wil hij nog steun krijgen van de volksvertegenwoordiging om het land verder te besturen. Dat de Britse Eerste minister zo onderuit is gegaan, zal ook bij andere havikken de oorlogsretoriek bijsturen. Het maakt duidelijk hoe wereldvreemd bepaalde politici zijn en hun leugens en haatcampagne trachten door te drukken om een ander land aan te vallen zonder enige bewijzen.

Polen

De Poolse regering haalde intussen flink uit naar de oorlogsplannen van de Franse president Hollande en de Amerikaanse leider Obama.

VN-veiligheidsraad: geen optreden tegen Syrië

Ook de VN-veiligheidsraad kwam de voorbije dagen meermaals bij elkaar. Rusland en China maakten daar telkens opnieuw duidelijk dat ze op geen enkel ogenblik steun zullen geven aan de Amerikaanse oorlogsplannen inzake Syrië. Het werd opnieuw een nederlaag voor de Britten, die hun ontwerpresolutie voor een aanval tegen Damascus door de papierversnipperaar zagen draaien.

Publieke opinie slikt nieuwe oorlog niet

Men kan er van uitgaan de bij veel westerse leiders, na de gigantische nederlaag van premier Cameron en de massale afkeur voor een campagne tegen Syrië bij de publieke opinie, ook zij hun harde taal aan het adres van Syrië zullen milderen.

WantToKnow

Wat onze Mediawerkgroep Syrië schreef over Carla Del Ponte, die de hand van rebellen zag in de chemische aanvallen van begin dit jaar, wordt nu ook overgenomen door WantToKnow. VN-onderzoekster Carla Del Ponte en haar team maakten duidelijk dat de Syrische regering geen uitstaans heeft met de gifgasaanvallen die de eerste maanden van 2013 plaatsvonden, aldus de BBC.

Bandar bin Sultan

Syriërs in Goutha beweren intussen dat de Saudische prins Bandar bin Sultan chemische wapens aan een aan al-Qaida gelinkte groepering bezorgde, aldus MintPress News.

001

VRT-teletekst van 30 augustus 2013.

.

002

VRT-teletekst van 30 augustus 2013.

.

P125_01

NOS-teletekst van 30 augustus 2013.

.

P126_01

NOS-teletekst van 30 augustus 2013.

.

P127_01

NOS-teletekst van 30 augustus 2013.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: