Nieuws

Amerikaanse leugens tegen Syrië afkomstig van Israëlische Mossad


polls_kerry_ketchup_lies.jpg_0939_905084.jpeg_answer_8_xlarge

De leugens over de Syrische gifgasaanval zijn afkomstig van de Israëlische geheime dienst Mossad.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 31 augustus 2013 – De Wall Street Journal heeft bevestigd wat velen vermoeden, dat het zogenaamde ‘bewijs’ van het Westen over de nieuwste vermeende ‘chemische aanvallen’ in Syrië, met beschuldigingen aan het adres van de Syrische regering verzinsels zijn van de eigen dubieuze inlichtingendiensten van het Westen.

Volgens de Wall Street Journal blijkt dat de Verenigde Staten (VS) citaten van de Israëlische  inlichtingendienst Mossad aanspreken als informatie voor hun eigen Central Intelligence Agency (CIA), een herhaling van de verzinsels die leidde tot de oorlog in Irak en de Libische oorlog en nu reeds drie jaren worden gebruikt om voortdurende steun aan extremisten binnen en langs de grenzen van Syrië te rechtvaardigen.

Het artikel in de Wall Street Journal, ‘U.S., Allies Prepare to Act as Syria Intelligence Mounts‘, schrijft:

“Een cruciaal stuk van de opkomende zaak (tegen Syrië) kwam door Israëlische spionnendiensten, die het Central Intelligence Agency (CIA) voorzagen van inlichtingen van binnen een speciale Syrische elite-eenheid die de chemische wapens van mijnheer Assad onder haar hoede heeft, hebben Arabische diplomaten gezegd. Uit de inlichtingen, die de CIA in staat was na te gaan, bleek dat bepaalde vormen van chemische wapens vooraf werden verplaatst naar diezelfde voorsteden van Damascus, waar de aanval naar verluidt een week geleden plaatsvond, hebben Arabische diplomaten gezegd.” (Bron: Land Destroyer)

Wie verplaatste de chemische wapens?

Aangezien het in rebellengebied was, is het maar de vraag wie deze chemische wapens heeft verplaatst. En of de informatie uit Tel Aviv correct is, aangezien de eigen belangen aldaar en de verdeeldheid binnen de Mossad tussen voorstanders en tegenstanders van een machtswissel in Damascus. Een zelfde verdeeldheid die we eveneens opmerken in het Witte Huis en het Pentagon om president Assad aan de kant te zetten.

Waar kwamen de chemische wapens vandaan?

Een tweede vraag is waar de gifgassen vandaan kwamen. Uit opslagplaatsen van het Syrische nationale leger (SNL) – met rebellen of deserteurs die deze onder controle kregen? – of is het eigen makelij van rebellen of afkomstig via Saudi-Arabië?

Vijf oorlogsschepen en twee onderzeeërs

Op basis van deze Israëlische informatie sturen de Amerikanen nu ook de USS San Antonio met 300 man aan boord, vanuit het oosten van de Middellandse Zee richting Syrië als extra ondersteuning. Vijf oorlogsschepen met middellange-afstandsraketten en twee onderzeeërs zijn paraat. President Obama sluit de inzet van grondtroepen uit.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, John Kerry, beweert op basis van de informatie, die dus wellicht van Israëlische inlichtingendiensten afkomstig is, ‘dat de VS overtuigend bewijs hebben dat het Syrische bestuur van president Assad achter de gifgasaanval van 21 augustus 2013 op de buitenwijken van Damascus zit. Daarbij zijn zeker 1.429 mensen omgekomen, van wie 426 kinderen.’ Einde citaat.

Jordaanse spionnen om lokaties aan te wijzen

Bewijzen kunnen de Amerikanen en hun bondgenoten nooit geven dat Damascus achter de gifgasaanval van 21 augustus jl. zit, want ‘de bronnen moeten beschermd worden’. Het gaat dus om bronnen binnen de Israëlische geheime dienst Mossad, weten we nu. En het staat buiten kijf dat ook de Jordaanse inlichtingendiensten spionnen in Syrië hebben om de lokaties, die Amerika wil bombarderen, in kaart te brengen en nuttige inlichtingen over te maken aan de Amerikanen. Er is een hechte militaire en inlichtingensamenwerking tussen Amman en Washington. De Jordaanse koning wordt beschermd door Amerikaanse legereenheden in Jordanië en het land leeft een pak boven zijn stand, dankzij de jaarlijkse miljarden steun uit de Verenigde Staten in ruil voor de ‘goede relaties’ met Washington en ‘vriendschap’ met Tel Aviv. Jordanië werkt mee aan de etnische zuivering van Palestina door miljoenen Palestijnse vluchtelingen op te vangen, te ‘Jordaniseren’ en de grens hermetisch dicht te houden zodat ze niet kunnen terugkeren – eventueel voor verzetsdaden – naar de Palestijnse Westelijke Jordaanoever. De uithalen van de Jordaanse vorst aan Israël zijn alleen voor de eigen – in meerderheid Palestijnse – bevolking: pep-talk zonder enige betekenis.

Rebellen gebruikten reeds gifgas in Aleppo

Syrië en Rusland verwerpen de Amerikaanse beschuldigingen zonder enig bewijs met klem en hebben het over ‘onaanvaardbare dreigementen’ van de Yankees, strijdig met alle internationale rechtsregels. Eerder waren rebellen reeds verantwoordelijk voor een aanval met Saringas in Aleppo in het plaatsje Khan al-Assal. Rebellen hadden op op 19 maart 2013 een ongeleid projectiel ‘Bashair-3′ afgevuurd naar dit dorp, dat onder regeringscontrole stond.

VN-team verlaat Syrië

Ondertussen hebben de inspecteurs van de Verenigde Naties (VN) hun onderzoek in Syrië afgerond en het Four Seasons hotel in Damascus verlaten.

Lees ook: Rebellen en hun voorliefde voor gifgas (chronologie)

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

2 gedachtes over “Amerikaanse leugens tegen Syrië afkomstig van Israëlische Mossad

  1. Wanneer wordt die mossad eens binnenste buiten gekeerd, ook wat betreft 9 september.

    Ze gaan hun gang, komen met alles weg. 1e gifgas aanval USA, 2e door Israel, twee dorpen uitgeroeid. Nu is de wereld te klein, zoek uit wat de mossad uitspookt, aub

    Geplaatst door j.reurink | 10 september 2013, 08:47

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: