Nieuws

“Amerikaanse machthebbers konden niet snel genoeg van Irak naar Syrië gaan” (VIDEO)


.

Het doel van het Amerikaanse leger is om landen binnen te vallen en hun regeringen te vervangen

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 4 september 2013 – De Amerikaanse viersterren-generaal en gewezen NAVO-commandant Wesley Clark vertelt in deze video over een bijzondere ontmoeting in 1991. Hij was op een vrijdagnamiddag in Washington en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell gaf hem vijf minuten, maar voordien had Clark een ontmoeting gehad met Paul Wolfowitz, de viceminister van Defensie onder Donald Rumsfeld en president George W. Bush.

Wesley Clark zei: “Mijnheer de viceminister van Defensie, u moet beslist erg blij zijn met de prestaties van het Amerikaanse leger in operatie Desert Storm?” Hij antwoordde: “Ja, maar niet echt. De waarheid is dat we afwilden van Saddam Hussein en we dit niet voltooiden.”

Wesley Clark lichtte toe: “Dit was net na de sjiitische opstand in maart 1991 in Irak, die we hadden uitgelokt en we plaatsten onze troepen nabij de grens, maar kwamen niet tussen.”

“Maar één ding leerden we”,  zei Paul Wolfowitz, “we plaatsen onze militairen in de regio in het Midden-Oosten en de Russen zullen ons niet stoppen. We hebben nog vijf tot tien jaar om de oude cliëntenregimes van de Sovjet-Unie op te kuisen: Syrië, Iran en Irak voor een nieuwe grote supermacht het voor het zeggen krijgt.”

Wesley Clark vat samen: “Het doel van het leger is om oorlogen te beginnen en om regeringen te vervangen. We gaan landen binnenvallen.”

Wesley Clark zei: “Dit land kwam in handen van mensen die als beleid hadden om staatsgrepen te plegen. Wolfowitz, Cheney, Rumsfeld en een half dozijn andere medewerkers aan het Project voor een Nieuwe Amerikaanse Eeuw. Ze wilden dat we het Midden-Oosten destabiliseerden. De regio op zijn kop zetten en onder onze controle plaatsen. Was hier een nationale dialoog over? Stonden senatoren en volksvertegenwoordigers op om deze plannen toe te lichten? Was er een publiek debat over in Amerika? Absoluut niet! En dat is nog steeds niet het geval! En daarom falen we in Irak, omdat Iran en Syrië onze plannen kennen. Ze moesten enkel de Weekly Standard lezen en luisteren naar Richard Pearl en andere klokkenluiders over deze plannen. Ze kunnen nauwelijks wachten met Irak af te handelen, zodat ze zich kunnen toeleggen op Syrië. Daarvoor stemde het Amerikaanse volk George W. Bush niet in het Witte Huis – als ze hem daar al instemden – of dat was niet waarvoor hij campagne voerde. Ongeacht of je Democraat of Republikein bent in Amerika, je moet bezorgd zijn om de strategie van Amerika in het Midden-Oosten. Wat zijn onze betrachtingen en bedoelingen? Waarom zijn we daar en waarom sterven Amerikanen in deze regio? Daar gaat het om!”

.

desertstorm8

Iraakse gepantserde personenwagens, tanks en vrachtwagens vernield door een aanval door de coalitie langs een weg in een vallei aan de rivier Eufraat tijdens Operation Desert Storm. Bron en meer foto’s: http://www.militarynewsnetwork.com/magazine/march2011a.htm

.

Malik Imran.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: