Nieuws

ISIS-kopstuk Omar ash-Shishani nog in leven


BVMUUxTCYAAPUQ2

De recentste foto van Omar ash-Shishani. Zijn bijnaam is Abu Omar al-Chechen. Hij zou volgens de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) met vijftien andere rebellen gedood zijn in Atimah in Idlib tijdens gevechten met de Koerdische Veiligheidscomités (YPG). Nadien bleek dit nieuws voorbarig.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 27 september 2013 – Verschillende Koerdische bronnen en de Koerdische Veiligheidscomités (YPG) meldden de dood van Omar ash-Shishani, de noordelijke prins van ISIS. ISIS staat voor de rebellengroepering ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), die een van de belangrijkste gewapende groeperingen is in de strijd in Syrië.

Ook de Koerdische journalist in Brussel, Amed Dicle, die werkt voor NUCE TV en ROJ TV, schreef in een tweet dat ‘vele bronnen de dood van ash-Shishani bevestigden’. Nadien bleek het nieuws over de dood van de terrorist Omar ash-Shishani voorbarig.

Koerdische Veiligheidscomités

De YPG zijn intussen tegen rebellen van het al-Nusra front een offensief begonnen. Dit gebeurde in het dorp Yusif nabij het YPG-hoofdkwartier in Celaxa (in de stad Girke Lege in de provincie al-Hassake).

In de overwegend Koerdische gebieden in Aleppo vechten de YPG tegen rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL), waarbij vandaag minstens vier rebellen om het leven kwamen.

De YPG konden naar eigen zeggen zestien rebellen doden bij gevechten in Atimah in Idlib. Ze doodden ook achttien al-Nusra en ISIS-rebellen bij voortdurende gevechten in de omgeving van Afrin (Koerdisch: Efrin) in Aleppo.

In de zomer van 2012 trok het Syrische nationale leger (SNL) zich terug uit Afrin en gaf de Koerden van de YPG de autonomie om de stad te besturen.

Twitteroorlog

Op sociale media barstte een ‘twitteroorlog’ los tussen aanhangers van de YPG enerzijds en aanhangers van islamistische rebellen anderzijds. Islamisten ontkenden de dood van Omar ash-Shishani en bleken het uiteindelijk bij het rechte eind te hebben.

.

BVE8mW4CUAEKNC1

De emir van ISIS, ‘Abdulkerim Emirati’, werd gedood en zijn lichaam werd achtergelaten bij de YPG door vluchtende rebellen aan de rand van Atima (Atimah).

.

BU0vILzCEAAXfAT

Archieffoto van Omar ash-Shishani op bezoek op basis 66 in de provincie Hama.

.

BU8N2rbCEAAX10x

Een tweede archieffoto van Omar ash-Shishani op bezoek op basis 66 in de provincie Hama.

.

buxb3micmaanllf

Enkele dagen geleden werd de Jordaans-Tsjetsjeense rebellenleider van ISIS, Hamza al-Shishani, gedood in Lattakia.

.

buy2vr6cqaaspsa

De Libiër Abu Abdullah al-Libi noemde zichzelf de ‘Emir van al-Dana’. Dit kopstuk van ISIS werd enkele dagen geleden gedood in al-Dana, vlakbij de Syrisch-Turkse grensovergang van Bab al-Hawa, bij een aanslag tegen zijn wagen.

.

Malik Imran.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: