Nieuws

Meer dan 20 rebellengroepen verwerpen Genève conferentie


526e29841c27d

Wael al-Bashash, de commandant van het synergieën bataljon van de Nour al-Ghouta bataljons, werd gedood tijdens confrontaties met het Syrische nationale leger rond de TAMICO fabriek in de stad al-Mleha op het platteland van Damascus.

AL MANAR – 27 oktober 2013 – De aangekondigde Genève conferentie, die tot een oplossing zou moeten komen omtrent de Syrische crisis, wordt door meer dan 20 rebellenverenigingen, die tegen het Syrische bestuur vechten, verworpen.

“Wij vermelden duidelijk dat de tweede Genève conferentie nu niet, en nooit de keuze van ons volk zal zijn” gaf de groep vrij in een verklaring die werd voorgelezen door Suqour al-Sham (de Valken van de Levant) brigadechef, Ahmed Eissa al-Sheikh, in een online geposte video afgelopen zondag.

De rebellengroep sprak ook een waarschuwing uit jegens ieder die de Genève vredesgesprekken bij zou wonen, dat die zich wegens ‘hoogverraad zou moeten verantwoorden aan hun rechtbank’.

De gezamenlijke verklaring komt op een moment dat er meer versplintering komt in de buitenlands gesteunde Syrische oppositie, omtrent de participatie in de tweede Genève conferentie die gepland staat voor november.

De zogeheten Syrische Nationale Coalitie is gepland om op 9 november tot een beslissing te komen of ze al dan niet deel zullen nemen aan de vredesgesprekken.

Ondertussen bereidt de gezant van de Verenigde Naties (VN) en de Arabische Liga voor Syrië, Lakhdar Brahimi, zich voor om maandag naar Damascus te reizen als onderdeel voor een regionale tour om steun te verzamelen voor de bijeenkomst in Genève.

Op zaterdag had de gezant in Teheran uitgesproken dat de participatie van Iran ‘noodzakelijk’ is bij de vredesgesprekken.

Brahimi had Jordanië, Irak, Egypte, Koeweit, Oman en Qatar reeds bezocht voordien hij naar Iran vertrok om verdere steun bijeen te halen voor de onderhandelingen.

Bron: Al Manar.

.

526d451872f3f

Onbekende gewapende mannen ontvoerden Anas al-Zeer, de leider van de Youssef al-Azmah brigade, verbonden aan het Vrije Syrische Leger (VSL), op het platteland van Idlib.

.

526ced9c14142

Fares Ali Mreei, een luitenant-kolonel van het Syrische nationale leger (SNL), afkomstig uit de stad Tartous, werd gedood tijdens gevechten met rebellen op het platteland van Daraa.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: