Nieuws

Hoe de nieuwsreda​cties de ‘Obama media’ volgen: neem de sluiting van Guantanamo Bay


guantanamo-bay-prison

De gevangenis van Guantanamo Bay.

Opiniestuk door EVL van Vrije Media

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 21 november 2013 – Kent u de mooie campagnebeloftes van president Obama nog? Een van de ‘harde beloftes’ was de sluiting van Guantanamo Bay. Maar de Amerikaanse Senaat heeft gisteren wederom een wetswijziging verworpen die de sluiting van de gevangenis op Guantánamo Bay dichterbij moest brengen.

Een wijziging van de Amerikaanse wet zou het mogelijk maken gedetineerden vanuit de terroristengevangenis op Cuba over te plaatsen naar gevangenissen in de Verenigde Staten (VS). Opsluiting op Cuba zou 35 keer zo duur zijn als opsluiting in een zwaarbeveiligde gevangenis in de VS.

Heeft u er iets over vernomen in onze belangrijkste nieuwsmedia zoals RTL nieuws of het neutrale NOS staatsjournaal? Terwijl de sluiting van deze gevangenis notabene een van de speerpunt beloftes van president Obama was tijdens zijn verkiezingen.

Het lijkt er op dat de Media dit nieuws verzwijgen om Obama niet verder in diskrediet te brengen, waarmee toch weer wordt aangetoond hoe gekleurd de media zijn. Terwijl de NOS in het zevenuurjournaal wel bericht over de schikking van JP Morgan in de VS lijkt ze dit nieuws geheel te willen verzwijgen.

Het toont aan dat de meeste nieuwsredacties waarschijnlijk onbewust de campagnes van de ‘Obama media’ volgen in hun berichtgeving. Als bijvoorbeeld Oprah Winfrey, vast onderdeel van de ‘Obama campagne’, onheus meld dat Obama wegens zijn kleur gestigmatiseerd wordt komt dit uitgebreid in het nieuws, maar als deze harde feiten over Obama spreken wordt dit blijkbaar door diezelfde nieuwsredacties verzwegen.

Vrije Media, evl 20.11.13.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: