Nieuws

Rebellen blokkeren snelweg tussen Qâra en al-Qastal


Een video, die in 2011 werd opgenomen van priester Daniël Maes, die woont en werkt in Qâra, dat nog steeds wordt omsingeld door duizenden terroristen. Dit ondanks de bevrijding van de stad zelf aan het begin van de week.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 22 november 2013 – Bataljons van de rebellen verklaarden donderdag dat de weg tussen Qâra en de stad al-Qastal door hen nog steeds wordt geblokkeerd. Ze stoppen er alle verkeer en verklaarden dit een ‘militaire zone’, waarin ze elk legervoertuig zullen aanvallen. Nadat de rebellen de controle verwierven over dit deel van de autoweg, braken hevige gevechten uit met het Syrische nationale leger (SNL), maar dit deel van de snelweg is nog steeds in handen van de terroristen.

.

.

Rebellen van Jaish al-Islam blokkeerden een deel van de snelweg tussen Damascus en Homs (zie kaart), terwijl Jabhat al-Nusra, de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) en as-Sham begonnen met de omsingeling van Qâra, dat nu volledig wordt afgesneden van alle leveringen door het Syrische bestuur. Ook de Syrische journalist Alaa Ebrahim bevestigde dat de rebellen de voorbije uren aanzienlijke winst boekten in de regio van Qalamoun en de snelweg tussen Homs en Damascus konden afsluiten. De oorlog om Qalamoun is dus zeker nog niet afgelopen.

.

.

Volgens EAWorldView is ook de snelweg ten noorden van Qârah niet veilig. De rebellen controleren er alle bergen. Van hun hoger gelegen posities kunnen ze versterkingen van het SNL, die proberen de stad binnen te komen, vanaf die vlakte in het oosten doden.

Zware gevechten in rand van Qâra

Vrijdagvoormiddag waren zware voortdurende gevechten gaande tussen rebellen en soldaten van het SNL in de rand van Qâra. Volgens Syrian Truth werden terroristische groeperingen nabij de stad opgejaagd. Terrorist Obaida al-Shaikh Yassi was één van de vele gedode rebellen.

Een eenheid ingenieurs kon explosieven onschadelijk maken die terroristen hadden aangebracht in straten en huizen in de stad.

Luchtaanvallen

Een oppositiebron zei dat de rand en het westelijke deel van de stad al-Nabek minstens negen luchtaanvallen, tegen bolwerken van rebellen, kreeg te verwerken.

.

Beelden van de oppositie, die op 18 november 2013 op YouTube verschenen, tonen aanzienlijke schade aan schuilplaatsen van rebellen en terroristen in Qâra. Als het SNL luchtaanvallen of regeringsbombardementen uitvoert, zijn deze altijd gericht op bolwerken en schuilplaatsen van rebellen en terroristen. Als we het op deze nieuwsblog hebben over dergelijke acties, moet het duidelijk zijn dat het SNL altijd rebellen en terroristen wil raken en al het mogelijke doet om burgers, die worden gegijzeld door terroristen, te ontzien.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: