Nieuws

Syrië: nieuwsoverzicht van 23 november 2013


1471757_663848500303864_1370014437_n

Een Syrisch meisje kiest kant van de Syrische regering, omdat ze weet dat ‘de mannen van de revolutie’ haar vrouwenrechten in gevaar brengen.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 23 november 2013 – Een overzicht van de gebeurtenissen van vandaag, 23 november 2013.

.

Syrië

Een autobus, die een delegatie Jordaanse schrijvers vervoerde van Syrië naar Jordanië, werd geraakt door een bermbom van terroristen. Twee auteurs raakten daarbij licht gewond. (Jordan Times)

Turkije, een protagonist in de oorlog tegen Syrië, overweegt gelijkaardige stappen nadat Egypte haar  ambassadeur terugtrok uit Ankara en overweegt dat de Turkse ambassadeur niet gewenst is.

Libanon, een traditionele bondgenoot van Syrië, ontsnapte aan een tragedie doordat het Libanese leger 500 kilogram explosieven in de Bekaavallei in bezit kon nemen. (LBCI)

VIDEO: De uitbuiting van jonge Syrische vluchtelingenvrouwen door Saudi’s.

.

1239506_10151806847806760_2071351972_n

Manifestatie in Den Haag tegen de Amerikaanse politiek inzake Syrië op zaterdag 31 augustus 2013.

.

Aleppo

De Syrische luchtmacht viel vele posities van gewapende mannen aan in de regio al-Sheikh Najjar, ten noorden van de stad Aleppo. Hierbij vielen vele doden en gewonden, naast materiële schade.

Hevige gevechten gingen verder tussen het Syrische nationale leger (SNL) en facties van de gewapende oppositie rond brigade 80 op het platteland van Damascus. Liwa al-Tawhid van het Islamitisch Front zette een kanon in. (VIDEO)

Volgens tegenstanders van de Syrische regering vielen er 29 doden door regeringsbombardementen in en rond Aleppo. (AFP) The Daily Star heeft het zelfs over 40 doden.

320 mortiergranaten bestookten Aleppo reeds in de maand november. Daarbij vielen 80 doden en 355 gewonden. Vrijdag werd een familie, bestaande uit vijf gezinsleden, gedood toen rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) de luchthaven bestookten en daarbij hun huis raakten, aldus @ProSyriana.

.

252226_568472426503085_1407762849_n

Een sjaal die elke Syrische moeder tegen zich wil aandrukken.

.

Damascus

Een mortiergranaat afgevuurd door het VSL landde vrijdag in de buurt van het Franse ziekenhuis in de stad Damascus. Hierdoor vielen er twee gewonden en was er materiële schade. De correspondent van Breaking News Network zei dat twee burgers ook gewond raakten nadat een mortiergranaat landde in het Deir al-Shirubeem gebied in Saidnaia, gelegen in de buitenwijken van Damascus.

In Jaramana, een voorstad van Damascus, raakten vijf granaten verschillende woonwijken zoals al-Nahda, al-Rawda en Karm al-Simadi. Ze veroorzaken vijf gewonden onder burgers naast materiële schade.

Bovendien zette het SNL zijn activiteiten verder in Deir Attiyeh en in de rand van Yabroud in de voorsteden van Damascus, terwijl een reeks andere operaties gelanceerd werd langs de zuidelijke rondweg gelegen in de stad Erbeen. Meer militaire operaties werden gemeld te hebben plaatsgevonden in de wijk Jubar, in de buurt van het Elektriciteitsbedrijf, in de buurt van al-Waleed Asylum, in de stad al-Raihan, in Douma en in het oosten van het politieziekenhuis in de stad Harasta. De operaties door het SNL veroorzaakten tientallen doden in de gelederen van de rebellen. Legereenheden slaagden erin om het hoofdkwartier van de rebellen in de stad Deir Attiyeh te bestoken, terwijl hevige gevechten met rebellen woedden in de buurt Yabroud met melding van een aanzienlijk aantal sterfgevallen onder de rebellen.

Er vielen gewonden nadat mortiergranaten terecht kwamen in al-Qassaa in Damascus. Gewonden vielen er ook toen een mortiergranaat terecht kwam nabij het al-Sebki Park in Damascus. (BNN)

Volgens rebellen verwierven zij de controle over een politiebureau en het ziekenhuis in Deir Attiyeh en konden zij vijf tanks van het SNL vernietigen op de snelweg tussen Damascus en Homs. (kaart) Er zijn alternatieven voor de snelweg van de hoofdstad naar Homs, maar die doen er langer over en lopen vaak in rebellengebied of zijn voortdurend het doelwit van hinderlagen door rebellen, aldus Yalla Souria. Rebellen die in Deir Attiyeh het standbeeld van de vroegere Syrische president wilden opblazen, raakten een huis en doodden daarbij de eigenaar Abd Allah al-Tijar. Kerken werden in Deir Attiyeh in Qalamoun vernietigd door rebellen. Aangezien christenen de stad niet kunnen verlaten, worden ze door de terroristen als menselijk schild gebruikt. De inwoners dienden te liegen over hun godsdienst om voorbij de controleposten van de rebellen te geraken.

Het SNL stuurt extra versterkingen naar Deir Attiyeh na informatie dat 500 gewapende terroristen vanuit Libanon het Syrische grondgebied konden binnendringen, aldus de J TV Nieuws reporter.

Ook de Nabak brug en de snelweg ter hoogte van Nabak kwamen in handen van rebellen, die naar eigen zeggen het militaire veiligheidshoofdkwartier en de Jallab legercontrolepost in Nabak opbliezen bij twee zelfmoordacties. Rebellen toonden gisteren en vandaag beelden van een uitgebrandde auto en een ‘drie meter diepe put door een MIG-bombardement’ in Nabak. (VIDEO 1) (VIDEO 2) Activisten verklaarden aan Sky News Arabia een oorlogsvliegtuig boven Nabak op het noordelijke platteland van Damascus te hebben neergehaald op 23 november 2013. Tien dagen geleden dook een video op van rebellen die in Nabak een buitenpost van het SNL in bezit namen.

Volgens een persbericht van 23 november 2013 door de oppositie van de Syrische Coalitie namen rebellen van het VSL bezit over de stad Deir Attiyeh.

Verschillende locaties van gewapende mannen in de stad al-Zabadani op het platteland van Damascus werden gebombardeerd door het SNL. Hierbij vielen gewonden en was er materiële schade.

De Syrische luchtmacht bombardeerde locaties van rebellen in de regio al-Qalamoun op het platteland van Damascus. Er is sprake van doden en gewonden en grote materiële schade.

Rebellen vuurden Grad-raketten af op de militaire luchtmachtbasis van Dumair in Damascus. (VIDEO) (kaart)

Rebellen beweren een MIG-vliegtuig van het SNL te hebben neergehaald tussen Dumeir en Otayba in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

Door een mortieraanval op het al-Bairouni Hospitaal in Damascus raakten vijf burgers gewond. (SANA)

Legereenheden elimineerden gewapende terroristische groeperingen in de wijken Barzeh en al-Qaboun en in diverse steden en dorpen op het platteland van Damascus, onder wie de leider van het zogenaamde ‘Saifullah al-Masloul Bataljon’. (SANA)

.

1238813_10152278232733504_897493848_n

Syrisch protest aan de voorkant van het Federal Bureau in Pennsylvania in de Verenigde Staten.

.

Daraa

Nieuwe regeringsbombardementen vonden plaats op bolwerken van het VSL in de noordelijke buitenwijken van de stad Enkhel op het platteland van Daraa.

.

1017111_10152069671943504_118829749_n

Ghada Shouaa (Arabisch:غادة شعاع; Mhardeh, 10 september 1972) is een voormalige Syrische atlete, die zich had toegelegd op de zevenkamp. In deze discipline werd ze olympisch kampioene, wereldkampioene en Aziatisch kampioene. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Ghada_Shouaa

.

Deir al-Zour

Nieuwe gevechten deden zich voor tussen enerzijds het SNL en anderzijds het al-Nusra front en andere islamitische bataljons rond het al-Omar olieveld in het oosten van het platteland van Deir al-Zour. Bronnen van de rebellen zeggen dat zij een overmacht hebben op het terrein en het olieveld veroverden.

.

Hama

Nieuwe bombardementen door het SNL vonden plaats op bolwerken van het VSL in de stad Kfarzeta op het platteland van Hama, waarbij er materiële schade viel.

.

1175483_10151806847841760_1444018252_n

Manifestatie in Den Haag tegen de Amerikaanse politiek inzake Syrië op zaterdag 31 augustus 2013.

.

Homs

Bepaalde vergaarbakken van de raffinaderij van Homs vatten vuur nadat een mortiergranaat deze raakten. Er was aanzienlijke schade. (BNN) Volgens de directeur van de olieraffinaderij, Akram Sultan, raakte één arbeider gewond bij deze terreurdaad.

Zeven burgers werden gedood nadat granaten terechtkwamen op het al-Haj Atefplein in het al-Mahatta district in de centrale stad Homs, nabij scholen. (BNN)

Het dorp Usmud (Asmad) in Homs en tanks en wapens aldaar kwamen in handen van rebellen van Ahrar al-Sham naar eigen zeggen. Volgens het SNL konden zij een aantal terroristen doden die een militaire controlepost in Asmad in al-Mukharam aanvielen. (Wikimapia)

Op de Amiriyah boerderij buiten de stad Homs vernietigden rebellen een tank van het SNL met een anti-tank raket. (kaart)

.

Idlib

Rebellen van Ahrar al-Sham schoten een helikopter van het SNL neer in Binnish in Idlib. (VIDEO)

Volgens tegenstanders van de Syrische regering vielen er één dode en verschillende gewonden onder burgers bij regeringsbombardementen op schuilplaatsen van rebellen in Maarrit Annuman in Idlib.

Meisjes van de vijfde graad zijn van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) voortaan verplicht om een volledige niqab te dragen als ze naar school willen gaan in Idlib.

In Ma’arshooreen in Idlib kon een eenheid van het SNL een konvooi, bestaande uit bestelwagens en pick-ups van Jabhat al-Nusra, in een hinderlaag lokken. Dertien rebellen werden daarbij gedood en vier terroristen gaven zich over aan het SNL, aldus @KeepingtheLeith, de uitgever van Syrian Perspective.

37 buitenlandse terroristen werden gedood in Saraaqeb in Idlib en hun machinegeweren werden vernietigd, aldus @KeepingtheLeith.

Volgens Lokale Coördinatiecomités vielen er een groot aantal gewonden toen het SNL terroristen in Jarjanaz in Idlib bestookte.

Het SNL viel terreurgroeperingen aan in de regio Tal Salmo en Abo al-Duhour en in de regio al-Madajen aan de Eblin-al-Barehweg in Ariha (kaart). Hierbij vielen doden en gewonden onder de terroristen. (Farsnews)

.

530899_285671738219504_1027361134_n

Mijn vlag.

.

Lattakia

Rebellen vielen een militair konvooi aan nabij Qadmus (kaart) in Lattakia, volgens @markito0171.

.

Rook boven het disctrict Tariq al-Sad in Daraa nadat het SNL er schuilplaatsen van rebellen bestookte op 23 november 2013.

.

Het ogenblik dat een mortiergranaat van rebellen onschuldige Syrische burgers raakt nabij de ingang van het gemeentehuis in Aleppo op 20 november 2013.

.

Het SNL bombardeert schuilplaatsen van rebellen in Raqqa, terwijl terroristen de legerbasis van divisie 17 in het noorden van de stad omsingelen op 23 november 2013.

.

Rebellen bestoken het hoofdkwartier van het SNL in de regio Raqqa met mortiergranaten op 22 november 2013.

.

Gevechten in de bergen van Lattakia op 22 november 2013.

.

Brand in de olieraffinaderij van Homs door een terreuractie van rebellen op 23 november 2013.

.

Syrische regeringstroepen worden aangevallen op de weg van Damascus naar Homs door rebellenbrigades uit Homs. Deze video verscheen op 23 november 2013 op YouTube.

.

Tijdens een begrafenis in Saqba, op het oostelijke platteland van Damascus, valt op 23 november 2013 opeens een granaat neer in de buurt.

.

Een Syrisch oorlogsvliegtuig dropt twee bommen op schuilplaatsen van rebellen in Dumair op het platteland van Damascus.

.

Rebellen van ISIS vernietigden de al-Nasiri kazerne van het SNL in Hama.

.

BZR-DH4CAAA3h5u

Russische vrijwilligers van de privé-firma Slavonic Corps, die actief zijn bij het verdedigen van Syrië tegen terroristen. – http://www.interpretermag.com/st-petersburg-sends-contractors-to-syria/

.

BZuK5G7CUAAR58f

De druzen van Jaysh al-Muwahhideen houden een steundemonstratie voor de Syrische regering in Sweida.

.

BZuKfVrCMAADb2z

Blind en oud, maar dat belette terroristen niet om in augustus 2013 Muneer Shableh te ontvoeren in Lattakia. Sindsdien werd niets meer van deze man vernomen.

.

BZuJj2TCUAEPdkz

De dertienjarige Weqqar al-Qusseiby uit Baroudeh in Lattakia werd in augustus 2013 door terroristen ontvoerd en is nog steeds vermist.

.

BZuIc5OCIAA1fXO

Het kind Amer Ghassan Yehya uit Inbateh in Lattakia werd in augustus 2013 ontvoerd door terroristen en is nog steeds vermist.

.

BZuHm-dCUAAK4Yx

Hussein Ftiema werd ontvoerd tijdens de veldslag door rebellen om alawieten uit te roeien in Lattakia en is nog steeds vermist,

.

BZuGoE_CEAAfwue

Abu Muslim al-Masri, een gedode rebel van Jabhat al-Nusra, die recent werd gedood in de regio Ghouta op het platteland van Damascus.

.

BZuGcJ2CUAELE4i

Wedad Maryam, één van de tweehonderd burgers die in augustus 2013 in Lattakia door rebellen werd ontvoerd in de veldslag om alawieten uit te roeien, is nog steeds vermist.

.

BW3Rqt8CMAALuMr

Spotprent van een gesprek tussen twee al-Qaida rebellen in Syrië.
– Abu A: “Wat is ons doel, Abu B?”
– Abu B: “De onderwerping van de hele wereld aan de wil van Allah en de nederlaag van alle ongelovigen.”
– Abu A: “Hebben we ook een korte termijn doel?”

.

BZnBimrCYAA-8nz

Op hetzelfde moment dat de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) zijn vlag heist boven een Armeense kerk in Raqqa, plaatst het al-Nusra front zijn spandoek aan een sjiitisch schrijn.

.

BZuLqPlCQAEmBHc

Wesal Naser werd in augustus 2013 ontvoerd in Hambosheh in Lattakia en is nog steeds vermist.

.

BZuNm_OCAAAlRbH

Tamer en zijn broer Tim al-Shakouhy werden in augustus 2013 uit hun huis in Lattakia door terroristen ontvoerd en zijn nog steeds vermist.

.

BZuRMK6CIAAiDy0

De vierjarige Ahmad Ibrahim uit Inbateh in Lattakia werd in augustus 2013 door terroristen uit zijn huis ontvoerd en is nog steeds vermist.

.

BZuR53pCUAAsX5p

Het kind Abeer Darwish werd in augustus 2013 door terroristen uit haar huis in Hambosheh in Lattakia ontvoerd en is nog steeds vermist.

.

BZuP4MZCEAAp4jH

De achtjarige Jaafar Ibrahim uit Inbateh in Lattakia werd in augustus 2013 door rebellen ontvoerd en is nog steeds vermist.

.

1471200_663962890292425_93861659_n

Mijn vlag. Mijn trots. Mijn eer.

.

1385115070

Terroristen van ISIS vernielden een 150-jaar oude eikenboom in omdat ‘de mensen hem verafgoden en als heilig beschouwden’. – http://www.alkhabar-ts.com/index.php?page=view_news&id=e9102eee803895387baaf64e22d30a0507221b07fe0b98dcfc31433f0348054a#ixzz2lMsTPMJc

.

936020_663836036971777_1609412750_n

Een terrorist.

.

1468723_663825606972820_387053722_n

Winkels in Damascus. Winkeliers zijn de terroristen beu: overal waar ze komen, wordt er geplunderd. Alles wat waardevol is, wordt naar Turkije gebracht om daar te verkopen. Hetzelfde is gebeurd met vele fabrieken in Aleppo.

.

1425694_663811380307576_1025281548_n

Het leven gaat gewoon door.

.

1465300_663776756977705_243271674_n

Verrader Amer Abu Ghula, een Palestijns lid van ISIS, werd door het Syrische nationale leger (SNL) doodgeschoten toen er gevechten uitbraken in al-Dweiriniah op het platteland van Aleppo. Hij zal niet enkel boeten voor het moorden van onschuldige mensen, maar hij zal ook in de hel branden omdat hij een land en regering heeft verraden die hem ooit een onderdak hebben gegeven, toen hij moest vluchten voor het Israëlische leger. Syrië is altijd één van de weinige landen geweest die altijd klaar stond voor de Palestijnen. In Syrië wonen er naar schattig 630.000 Palestijnen.

.

945795_663503527005028_998497897_n

Na de operatie van een wahabiet volgt een gesprek tussen twee chirurgen.
– Chirurg 1: “We vergaten zijn hersenen terug te plaatsen.”
– Chirurg 2: “Hij is een wahabiet, dus heeft hij deze niet nodig en gebruikt hij deze ook niet.”

.

BZrcNdMCYAAMsBm

Zeven islamitische groeperingen in Syrië verenigden zich en vormden een nieuw ‘Islamitisch Front’.

.

unnamed

De Nederlandse voormalige militair van Syrische origine en Syriëstrijder, Yilmaz, in het midden op deze foto’s.

.

528fc37b21d21

Al-Habib al-Mustafe, een afgevaardigde van de rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL), kondigt de dood van vijf commandanten van de al-Husain brigade aan. De vijf commandanten zijn de commandanten van het Ali Bin Abi Talib bataljon, het Jund al-Sham bataljon, het Ansar al-Shyariaa bataljon, het Iben Taimiah al-Harani bataljon en het Abu Baker al-Siddeeq bataljon. Deze doden werden naast andere dertien gedode rebellen aangekondigd, maar noch de omstandigheden, noch de plaats van het overlijden werden in de verklaring door de rebellen genoemd. – http://breakingnews.sy/en/article/29532.html

.

52909a9dd19c3

De Syrische minister van nationale verzoening Ali Haidar overleefde een moordpoging op de al-Qadmousweg in Tartous toen hij terugkeerde naar de stad Masiaf in Damascus. De chauffeur van de minister kwam bij de moordpoging om het leven. – http://breakingnews.sy/en/article/29569.html

.

52906150c3bef

De voormalige commandant van het VSL, kolonel Riad al-Asaad, is al tien dagen vermist in Turkije. – http://breakingnews.sy/en/article/29550.html

.

528bae71bce8e

Faiez Dreib, de militaire leider van de brigade van ‘Haras Damascus’ (De Wachters van Damascus), die actief zijn in de voorsteden van Damascus, werd door zijn eigen rebellen gedood om een nog onbekende reden.

.

528c77e56f367

Abu al-Zubair al-Hefrawi, een rebel van ISIS, die het militair gebouw van het SNL in de buitenwijken van al-Nabek in Qalamoun op het platteland van Damascus aanviel door een zelfmoordaanslag,

.

528c781650e47

Abu al-Ghareeb al-Hejazi, de tweede rebel van ISIS die verantwoordelijk is voor de aanval op een militair gebouw van het SNL tijdens een zelfmoordoperatie met een bomaanslag in de buitenwijken van al-Nabek in Qalamoun op het platteland van Damascus.

.

528cfa3e02846

Mohamed Kamel Sahara, een veldleider van het Ajnad al-Sham bataljon, verbonden aan de islamitische beweging van Ahrar al-Sham, werd gedood door regeringsbombardementen op een van hun plaatsen in de stad Ta’oum op het platteland van Idlib.

.

528f00017e0cd

‘Het bloed van de martelaren zal ons verenigen’-vrijdag 22 november 2013 van de Syrische oppositie.

.

528f229e2f23b

Journalist activist Abdullah al-Akhras uit de stad Daraa werd gedood toen hij rebellen van het VSL vergezelde om de voortdurende gevechten tegen het SNL in de wijk Tareq al-Sad in Daraa te verslaan.

.

5290623e02fbf

Abu Muslem al-Masri, een Egyptische rebel van het al-Nusra front, werd tijdens gevechten met het SNL gedood in de regio al-Qalamoun op het platteland van Damascus.

.

BZwMd3MCYAAjLfJ

De Koeweitse terrorist en parlementslid Waleed Tabtaba’i werd op 23 november 2013 in Aleppo gedood.

.

BZv8s3pCUAAoFR5

Kinderen in een Armeens weeshuis in maart 1922 in Aleppo.

.

BZuCTWFCEAAqlAy

Gevechten tussen het SNL en rebellen van ISIS in Amiriya in Aleppo.

.

BZnx3PJCMAE6Q3Y

Vrijwilligers van het Syrische Rode Kruis zwaaien met vlaggen bij het oversteken van de frontlinie in Aleppo.

.

BZo99dMCcAIUsFz

Kiosk voor de verdeling van de krant van ISIS in Aleppo: Sana ash-Sham.

.

BZlx9L6CcAAlJHH

De Katoenmarkt, één van de oudste souks in Aleppo, voor en na de systematische vandalenstreken door rebellen.

.

BZj4ENwCIAASLKJ

Duizend jaar geschiedenis van de Grote Omajjadenmoskee in Aleppo, vernietigd door de ‘vrijheidsdrang’ van door het Westen gesteunde terroristen.

.

BZcrgPpCMAEadeZ

Brand op 16 november 2013 op het platteland van Aleppo na beschietingen door rebellen van het VSL, aldus het SNL.

.

BZaM5J9CAAA-q-o

Vreugde bij soldaten van het SNL na inbezitneming van alle fabrieken nabij de weg van Safira op het platteland van Aleppo.

.

BZY4lMZCMAAKKNR

De universiteit van Aleppo.

.

TOPSHOTS-SYRIA-CONFLICT

Een Syrische vader vlucht met zijn kinderen voor bombardementen in een door rebellen bezette wijk in Aleppo op 16 november 2013.

.

BZPOc_7CMAEB_4z

Het lichaam van Hezbollah-commandant Ali Muri vertrok op 17 november 2013 terug naar Libanon. Hij werd gedood in Aleppo.

.

BZNtZE5IQAAL8SS

Soldaten van het SNL in Salah al-Din in Aleppo nemen een pauze en nuttigen een maaltijd.

.

BZMpb11IEAAWZxn

Terroristen van ISIS onthoofden op 15 november 2013 opnieuw twee burgers in Aleppo onder het mom van ‘democratie’.

.

BZHeZKECQAE_heO

ISIS executeerde in Aleppo een man voor het verkrachten van vrouwen en andere misdaden.

.

BZwytKPIEAAa6cs

De politieke partij SSNP toont haar steun voor het SNL in Aleppo.

.

BZP17peCAAEus62

Aanplakbord van ISIS in Raqqa.

.

1476400_10151713335606044_495185167_n

Twee zusjes en hun jonge moeder werden gedood door een doodseskader in al-Qadmus in Lattakia in het noorden van Syrië.

.

BZsOpH8IQAIkFSZ

Mu’īn Abū Dahr, één van de mujahideen die verantwoordelijk was voor de dodelijke bomaanslag op de Iraanse ambassade in Beiroet in Libanon.

.

59065_440563259324479_313502703_n

Syrië en het verzet in de diepe wortels van de natie.

.

297027_252066788246666_1000554314_n

De Syrische martelaar Hatem Abu Yahya.

.

BZYEqUFCYAAUagJ

Een alawietische generaal van het SNL uit Tartous, die recent om het leven kwam bij de strijd in Qalamoun.

.

BZX-0KqCMAApAGg

Pro-Assad Facebookpagina’s bevestigen de dood van alawiet ‘Marshal’ uit de Syrische provincie Tartous bij de ontploffing aan de Markabatlaan in Damascus.

.

Martyrs Wall in Tartous and Aisha Shahada

De Martelarenmuur in Tartous, waar de foto’s van meer dan 400 gedode soldaten van het SNL ophangen. (Foto: The Guardian) – http://www.theguardian.com/world/2013/oct/08/syria-martyrs-wall-unknown-truth-civil-war

.

BZxENB_CUAApeXB

Een school nabij Tartous.

.

BZwVaFaCAAANO5q

De Syrische minister Ali Haidar ontsnapte op 23 november 2013 aan een moordpoging in de Syrische kustregio van Tartous.

.

BZp24rTCMAA1T8v

De oudste foto uit Tartous werd genomen in 1879.

.

BZp17g9CIAAVWkD

Tartous in de jaren 1930.

.

BPFxlamCUAE-Mxa

Oude Fenicische resten in Amrit in Tartous.

.

1461030_656352761053921_1286588584_n

Brand in een opslagplaats in de raffinaderij van Homs op 23 november 2013.

.

BZwjGkcCUAAjqYl

Brand in de raffinaderij van Homs op 23 november 2013.

.

BZwi_VnCcAAN0tU

Brand in de raffinaderij van Homs op 23 november 2013.

.

BZwiMZrCcAAbXkF

Brand in de raffinaderij van Homs op 23 november 2013. De foto werd genomen door een activist in het Inshaat district.

.

BZvddJwCIAA64WA

Een Ashura processie die plaatsvond in Homs.

.

BZxN6C5CAAAFWqM

In de wijk Waar in Homs stonden op 23 november 2013 huizen in brand. Volgens tegenstanders van de Syrische regering was dit het gevolg van regeringsbombardementen die schuilplaatsen van terroristen hadden moeten raken. – Video: http://youtu.be/lJc_qPfnrro

.

BZxRdf7IUAApevN

Rebellen van Ahrar al-Sham na de inbezitneming van een controlepost van het SNL in Asmod in de oostelijke buitenwijken van Homs.

.

BZxQmoZCEAE0CpR

Martelaren van de terreur van rebellen in Damascus.

.

BZxSiP4CYAAJwM8

Rebellen vuurden op 23 november 2013 vijf Katusha-raketten af op brigade 18 in Damascus.

.

BZxaHOMCUAAqJIR

Rebellen beweren in de regio van Damascus een ‘Noord-Koreaanse soldaat’ of een ‘sjiiet uit Tadzjikistan’ te hebben gedood op 22 november 2013. Dit zou gebeurt zijn bij een aanval op de stad Abbadeh. – http://www.twitlonger.com/show/n_1rs4cdp

.

BZxOKx0CEAEn34n

Een gedeserteerde Syrische kolonel vastgebonden in een Jordaans ziekenhuis. dit laat zien hoeveel ‘vertrouwen’ Jordanië heeft in de rebellen.

.

BZxMZ4DIIAEzhsv

Een Jabhat al-Nusra rebel uit het Libanese Tripoli werd op 23 november 2013 naar de hel verzonden door het SNL.

.

BZtl7KaCIAA43eI

Een sjiitische strijder (Hezbollah of Iran?) die volgens rebellen op 22 november 2013 werd gedood in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

.

BZtUQLJCYAAWMcc

Een andere sjiitische strijder (Hezbollah of Iran?) die volgens rebellen op 22 november 2013 werd gedood in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus. De foto van een derde gedode sjiiet is gruwelijk, daarom de link: pic.twitter.com/8XKtemCDsZ
Ook is er een gruwelijke foto van een – volgens rebellen – ‘onthoofde Russische huurling’: pic.twitter.com/wdPqAmQaeV

.

BYnIbB7IcAA2ojJ

Tsjetsjeense mujahideen in Syrië.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: