Nieuws

58 dagen intensief vechten voor elke meter terrein


BZy6WC1CQAAqUYo

Ze konden zijn benen afnemen, maar niet de wil van deze soldaat van het Syrische nationale leger (SNL) om samen met zijn broeders het land te verdedigen.

Strijdende partijen mobiliseren voor maximale gebiedswinst tegen 22 januari 2014

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 25 november 2013 – Nu de Verenigde Naties (VN) een datum hebben bekend gemaakt voor de tweede Genève conferentie, mobiliseren zowel de terroristen als het Syrische nationale leger (SNL) massaal voor een offensief en tegenoffensief op het terrein.

58 dagen resten slechts alvorens de strijdende partijen dienen te verzamelen in de Zwitserse stad Genève. 22 januari 2014 is de datum van de vredesbesprekingen en de datum waartegen zowel het SNL als rebellen hopen een maximum aantal dorpen en steden in hun bezit te krijgen.

Syrische propaganda

Indien één van de partijen op het terrein een duidelijk overwicht heeft, zal de andere partij evenwel weinig bereid zijn om een vredesakkoord af te sluiten in Genève. De voorbije weken boekte het SNL forse vooruitgang op het platteland van zowel Damascus als Aleppo, maar betaalde daarvoor wel een bijzonder hoge prijs. Alhoewel de Syrische propaganda het aantal gedode soldaten ‘beperkt’ tot ongeveer 20.000, is dit alles behalve een realistisch cijfer na bijna drie jaar intensieve oorlog tegen huurlingen uit meer dan tachtig landen. In september 2013 schatte het Syrische Waarnemingscentrum voor Mensenrechten de dodentol aan soldaten en strijders die de Syrische regering steunen op 45.649. Een cijfer dat dicht bij de waarheid zal liggen en ook opgaat voor het vermoedelijk aantal gedode rebellen in Syrië.

“Tot 200 soldaten van het SNL gedood in Harasta”

BZ83dLJCEAARgqw

De Syrisch-Armeense soldaat Hagop Der-Ghazarian werd gedood toen terroristen een militair gebouw in Harasta op het platteland van Damascus opbliezen.

Bij een aanslag door rebellen eerder deze maand zouden volgens ‘een militaire woordvoerder’ minstens 150 soldaten van het SNL om het leven zijn gekomen. (VIDEO) Terroristen groeven tunnels onder een grote legerbasis buiten Damascus in de overwegend door rebellen gecontroleerde stad Harasta. Het eerdere dodental van 31 werd snel achterhaald. ‘Bronnen in een militair ziekenhuis in Damascus’ spraken zelfs over mogelijk 200 doden, aldus The Wall Street Journal. Onder de dodelijke slachtoffers bevonden zich volgens de ‘militaire woordvoerder’ een generaal, twee brigadier-generaals en andere hooggeplaatste officieren. Het is moeilijk na te gaan in welke mate de informatie van The Wall Street Journal correct is. Maar het toont aan dat rebellen op het platteland van Damascus nog steeds een factor zijn, waar men ernstig rekening mee moet houden en die in staat zijn om grote aanslagen, specifiek gericht tegen het SNL, te plegen.

Rebellen plaatsten ook een mijn in een gebouw in de wijk Ashiekh Maqsood in Aleppo, dat het SNL gebruikte als legerbasis. Daarbij zouden volgens Yalla Souriya ook een aantal soldaten van het SNL zijn gedood  en verwond. De recente ‘overwinningen’ door het SNL op rebellen dienen we dus in een juiste context te plaatsen, rekening houdende met het grote aantal doden en gewonden die vielen in de rangen van het regeringsleger en sjiitische strijders van Hezbollah.

Honderden doden aan beide kanten

Bij gevechten in Syrië stierven de voorbije dagen honderden mannen, zowel aan de kant van rebellen als het regeringsleger. In Oost-Ghouta werden 96 rebellen en 56 soldaten van het SNL gedood, verklaarden activisten van de oppositie, aldus Press TV.

Voor de aanvang van de conferentie in Genève zullen alle partijen maximaal alle manschappen en vrijwilligers inzetten om op het terrein een duidelijk overwicht te behalen. Op het platteland van Aleppo wisselde de controle over diverse dorpen en steden de voorbije maanden met regelmaat tussen het SNL en de rebellen met als gevolg: compleet verwoeste wijken en gevechten om elke wijk, elke straat, elk gebouw en elke meter Syrische grond. Straatgevechten die ook de volgende weken te verwachten zijn, omdat in vele regio’s de strijdende partijen aan elkaar gewaagd zijn. Meer bloedvergieten is dan ook onvermijdelijk, alvast de volgende acht weken.

.

BZ3ZjKvIgAAmGQt

Iraakse voetbalsupporters met een poster van de Syrische president Bashar al-Assad.

.

BZ3V8KcCcAEo4M5

Hezbollah’s Imam al-Mahdi Scouts tijdens Ashura aan het schrijn van Sayyida Zaynab in Syrië.

.

BXogVEGCIAAT0e5

Rebellen doden niet enkel mensen, maar ook dieren.

.

israilhastanesi21

300 terroristen van het al-Nusra front kwamen op één week tijd voor medische verzorging terecht in het Israëlische Safad-ziekenhuis. – http://www.islamicinvitationturkey.com/2013/11/24/real-face-of-fsa-al-nusra-300-terrorists-taken-to-israels-safad-hospital-in-one-week/

.

BZ3TulnCYAAZjtN

De ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) zet zwaar wapentuig in tegen soldaten van het Syrische nationale leger (SNL) in de wijk Sheikh Said in Aleppo.

.

BZ3TLmXCUAAWAtU

ISIS-rebel Abu Jihad al-Najadi werd gedood in de provincie Aleppo.

.

BZ3TDXnCUAAsFzX

ISIS-rebel Abu Samiya al-Otaibi werd gedood in Deir Attiyeh in Qalamoun op het platteland van Damascus.

.

BZ3SHc2CMAA-m-5

Het SNL kon de afgelopen dagen honderden rebellen doden op het platteland van Damascus.

.

BZ3jTLtCIAAgOug

Jihadistische Facebookpagina’s melden talrijke doden in de rangen van terreurbewegingen tijdens de strijd tegen het SNL.

.

BZ6isHUIcAAdyiq

Waar de rebellenvlag thuishoort.

.

BZ7iri6IIAEBDAX

Een fabriek om projectielen voor granaatwerpers en mortiergranaten te produceren werd door het SNL ontdekt in Aleppo.

.

BZRNFo5CIAAuMOI

Soldaten van het SNL in Qâra in Qalamoun op het platteland van Damascus.

.

BY87WeyIcAApmLI

Na de bevrijding van Jibreen in Aleppo.

.

BZEY6x0IAAAE-m-

Rakan Jar Alllah, een rebel van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS), die werd gedood op het oostelijk platteland van Aleppo.

.

BZEiyHrIUAAx5zA

Een martelaar van het SNL.

.

BZKFZZxIEAAxThy

Rebellen in Syrië rotzooien voordat ze worden vernietigd door het SNL.

.

BZYXYXjCQAAPPhE

Damascus.

.

BZbyUBrCcAAx1A4

Artillerie van het SNL.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: