Nieuws

Takfiri strijders verdreven hun collega’s uit een Syrische stad


BZtOw7rCAAANMvw

Buitenlandse Jihadstrijders die nu lid zijn bij de ‘Islamitische Staat van Irak en de Levant’ (ISIS).

.

PRESS TV – 22 november 2013 – Aan al-Qaida gelieerde strijders in Syrië hebben een stad grenzend aan Turkije veroverd op een collega Takfiri groep.

Donderdag bleek uit rapporten dat de terroristische Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) het hoofdkwartier van een andere Takfiri groep heeft bestormd. Deze groep luistert naar de naam Suqur al Islam en was gevestigd in de noordelijke stad Atma, vlak aan de Turkse grens.

Volgens de rapporten brak een vuurgevecht uit tussen de twee groepen in Atma; een stad die fungeert als een kruispunt in het vervoer van wapens en door het buitenland gesponsorde strijders in Syrië.

De ISIS vechters hebben daarna wegblokkades opgezet en de leider van de zogenaamde Suqur al-Islam groep samen met twee dozijn van haar leden vastgehouden. Voorheen werkten de twee strijdende groepen samen in de regio.
.

BZtNoLGCYAIKdIR.jpg large

Buitenlandse Jihadstrijders die in Syrië tegen de regering vechten.

.

De meest recente rapporten onderstrepen de verdieping van verdeeldheid onder de door het buitenland gesponsorde groepen in Syrië. Veel van de Takfiri militanten zijn gedood als gevolg van onderlinge strijd over verschillende kwesties.

Dergelijke meldingen komen op het moment dat het Syrische leger succesvolle militaire operaties tegen de terroristen blijft uitvoeren. Hierbij brengen ze hen zware verliezen toe in het hele land, dat sinds 2011 worstelt met de huidige crisis.

Eerder deze week heroverden de Syrische troepen de volledige controle over de stad Qara in het strategische al-Qalamoun gebied buiten Damascus.

.

Bron: Press TV.

.

Eben Derik

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: