Nieuws

Denemarken: “80 Denen sloten zich aan bij de strijd in Syrië”


BErPEVZCcAA1lBt

‘Abd al-Malik Adam is een Deen die zich elf jaar geleden tot de islam bekeerde en sindsdien in verschillende islamitische landen woonde tot hij zich definitief vestigde in Libië. Later verliet hij zijn vrouw en vier kinderen om te gaan vechten in Syrië en werd er op 3 maart 2013 gedood. Hij voerde eerder de jihad in Jemen naast al-Qaida sheikh Anwar al-‘Awlaki, die werd gedood in 2011.

BREAKING NEWS NETWORK – KOPENHAGEN (Denemarken) – 24 november 2013 – De Deense veiligheidsdienst zegt dat het vermoeden bestaat dat sinds medio 2012 ongeveer 80 mensen van Denemarken naar Syrië zijn gereisd om zich bij de strijd aldaar te voegen.

In een rapport, vrijgegeven op zondag, zei de dienst, bekend als PET, dat tenminste zeven van de Deense jihadisten werden gedood.

Het conflict in Syrië heeft honderden buitenlandse strijders uit Europese landen aangetrokken, waarvan velen zich hebben aangesloten bij islamitische militante groepen. De Noorse inlichtingendienst PST heeft gezegd dat naar schatting 30 tot 40 personen – en mogelijk meer – Noorwegen hebben verlaten, waaronder de twee tienerzusters van 16 en 19 jaar, die vorige maand in het nieuws kwamen.

PET zei dat de Deense rekruten voornamelijk uit ‘islamistische milieus’ en criminele bendes komen. Het waarschuwde ook dat het aantal mensen met banden met criminele bendes gerelateerd aan islamistische kringen toeneemt.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: