Nieuws

Bosnische moslimvrouwen vormen jihadistische brigade in Syrië


001

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 29 november 2013 – Mogelijk honderden Bosnische vrouwen voeren op dit ogenblik de jihad uit in het Arabische land Syrië.

Op vraag van mannelijke ronselaars vlogen ze naar Turkije en staken de grens over naar het front in buurland Syrië. Familieleden van zestig vrouwen deden inmiddels aangifte bij de autoriteiten in Bosnië, maar dit lijkt slechts het topje van de ijsberg. Vele familieleden hebben – net als in andere landen – angst om aangifte te doen over hun jihadistische verwanten en zelf het kenmerk ‘terrorist’ te krijgen. Dat meldt correspondent Joost van Egmond bij de NOS.

15.000 euro voor jihad

Volgens bronnen van de Bosnische krant Dnevni Avaz krijgen de vrouwen die ‘vechten voor de islam’ – aan de zijde van terroristen – ongeveer 15.000 euro per jaar van hun ronselaars. De politie, die nog maar net is begonnen met een onderzoek, heeft weet van vier gedode vrouwelijke Bosnische jihadisten.

Intensieve grootschalige ronselcampagne

Het aantal van zestig gekende en vier gedode Bosnische vrouwelijke strijders in Syrië is slechts het resultaat van enkele uren speurwerk. De Bosnische autoriteiten hebben weet van een erg agressieve intensieve ronselcampagne en gaan dan ook uit van honderden moslimvrouwen die mogelijk als jihadist in Syrië actief zijn.

Rebellen schieten drie vliegtuigen neer

4fc95fb471a1a18cf46b3fe9

Rebellen konden donderdagvoormiddag intussen drie toestellen van de Syrische luchtmacht neerschieten. Een MIG-23 werd neergeschoten door het Islam Army nabij de luchthaven van Dumeir. Een tweede MIG werd neergehaald nabij de militaire luchthaven van Nasseriya en een helicopter werd getroffen in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

Het toont aan dat rebellen in Syrië beschikken over alsmaar beter luchtafweergeschut en zeker nog niet verslagen zijn.

Malik Imran.

.

002

Leden van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) poseren op twitter met een zelfgefabriceerd truitje. Op het shirt kreeg het logo van Adidas de naam ‘al-Qaida’. Uitdagend zijn ook de neerstortende vliegtuigen op de Twin Towers in New York.

.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: