Nieuws

Vaticaan lanceert campagne voor Syrische vluchtelingenkinderen


4906486-3x2-940x627

Het aantal vluchtelingenkinderen dat door het oorlogsgeweld Syrië verliet is intussen opgelopen tot ruim één miljoen. (Foto: UNHCR/Laban-Mattei) – http://www.abc.net.au/news/2013-08-23/1-million-children-flee-syria-bloody-conflict/4906314

KERKNET (Kathpress/Kipa-Apic) – ROME – 28 november 2013 – Het Vaticaan heeft een campagne gelanceerd voor Syrische kinderen, die gebukt gaan onder de gevolgen van de oorlog. In de campagne staat de gezondheidszorg centraal. Het initiatief richt zich in het bijzonder tot kinderen in Syrische vluchtelingenkampen in Libanon en krijgt de steun van de Pauselijke Raad Cor Unum, het kinderziekenhuis van Betlehem en Caritas Libanon. Kardinaal Robert Sarah, de voorzitter van ‘Cor Unum’, zei dat er in Libanon momenteel 3.000 kinderen op verzorging zijn aangewezen. Met dit initiatief wil het Vaticaan ertoe bijdragen dat artsen met hun materiaal naar de vluchtelingenkampen kunnen reizen en er ter plaatse aan de kinderen de nodige verzorging en behandeling kunnen geven.

In de rand van de voorstelling van het project raakte nog bekend dat katholieke hulporganisaties sinds het begin van de oorlog in Syrië al voor 57 miljoen euro hulp hebben verstrekt. Die hulp is verdeeld in 20 Syrische steden, waaronder Damascus, Homs en Aleppo, evenals in de kampen in de buurlanden. Kardinaal Robert Sarah: “Alleen al in Libanon verblijven 800.000 Syrische vluchtelingen. Meer dan de helft daarvan is jonger dan 17 jaar.” De kardinaal kondigde nog aan dat hij van 4 tot 8 december naar Libanon reist, om zich ter plaatse van de situatie te vergewissen. Eerder, zo zei hij, kon hij al vaststellen hoe goed er bij de hulpverlening tussen de verschillende humanitaire organisaties wordt samengewerkt, mee dankzij het uitstekende werk van een kantoor in Beiroet van waaruit de hulpverlening wordt gecoördineerd.

Bron: Kerknet.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: