Nieuws

Het SNL doodt broer van Libanese politicus in al-Qalamoun


???????????????????????????

Fawaz al-Mer’bi. (Foto: Breaking News Network)

BREAKING NEWS NETWORK – 27 november 2013 – Libanese mediabronnen meldden dat minstens tien  Libanese rebellen gisteren werden gedood tijdens confrontaties die uitbraken in het al-Qalamoun gebied, met name in de steden Deir Attiyeh en al-Nabek. Onder de doden was de wahabitische Fawaz al-Mer’bi; dit is de broer van de Libanese volksafgevaardigde Maen al-Mer’bi van de al-Mustakbal beweging.

De bronnen benadrukten dat Fawaz werd gedood in het al-Qalamoun gebied door het Syrische nationale  leger (SNL) toen hij deelnam aan de gevechten in de rangen van de ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) en het al-Nusra front.

De Libanese afgevaardigde Maen al-Mer’bi is een van de Libanese politici die het meest aanzetten tot de sektarische strijd in Libanon.

Bron: Breaking News Network.

.

5291ac7b30286

De journalistieke activisten Muhammad al-Said en Muhammad al-Taib, die rebellen vergezelden om de gevechten te verslaan, werden gedood tijdens gevechten in al-Ghouta al-Sharqia op het platteland van Damascus.

.

5292255d05be4

Mohamed Yamen Naddaf, een correspondent van de anti-regeringsmedia Shahba Press News Agency, werd gedood tijdens het verslaan van de gevechten tussen het Syrische nationale leger (SNL) en rebellen van het Vrije Syrische Leger (VSL) in de wijk al-Sheik Saied in Aleppo op 24 november 2013.

.

5292552802a4b

De coördinatiecomités van de oppositie kondigden de dood aan van vijf media-activisten, die werden gedood in gebieden van Oost-al-Ghouta in Damascus: ‘Ammar Tabahou’, bekend als ‘Mohammed al-Saieed’ – woordvoerder van de Revolutionaire Raad – samen met Hasan Haroun, Akram al-Sleik, Ammar Khaiti en Yaseen Haroun. Allen waren media-activisten van het al-Islam Leger. Oppositiebronnen beschuldigden het SNL van het doden van deze activisten na hun gevangenneming tijdens de veldslagen van al-Gouta. Andere activisten beschuldigden operationele ‘anti-regeringsbataljons’ ervan hen te hebben gemarteld en vervolgens te hebben gedood, omdat het gebied waarin de lijken werden gevonden, gebied is in handen van rebellen.

.

52931a6bb30ad


Ahmad al-Briki, alias ‘Abu Mehjen al-Omani’, een militaire ambtenaar van het al-Khadraa bataljon van het al-Nusra front, emigreerde vanuit Oman naar Syrië – in het begin van 2012 – voor de jihad en nam deel aan de veldslagen van al-Qusair, het platteland van Aleppo en Maheen. Hij werd gedood bij de aanval op een controlepost van het SNL in de buurt van de stad Deir Attiyeh op het platteland van Damascus.

.

529333b524785

Twee rebellen van het aan al-Nusra front verbonden al-Khadraa bataljon, de Libanese Palestijn Baraa Ghali, genaamd ‘Abu Laith al-Maqdisi’ en de Saudi Abd al-Hakeem al-Khderee, werden gedood toen ze een controlepost van het SNL aanvielen nabij Deir Attiyeh op het platteland van Damascus.

.

529371a60aced

De ‘Islamitische Staat van Irak en Sham’ (ISIS) liet op 25 november 2013 de anti-regeringsactivist Ziad al-Homsi vrij, na arrestatie om onbekende redenen op 8 oktober 2013.

.

529392d1cecb1

ISIS-rebel Abu al-Bara’a al-Maghribi werd doodgeschoten door het SNL tijdens gevechten nabij de al-Hikmeh school in Khan Touman op het platteland van Aleppo op 25 november 2013.

.

52947034bee68

De Jemeniet Abu al-Baraa al-Yamani, een van de rebellen van het Sukour al-Ez bataljon, werd doodgeschoten door het SNL tijdens gevechten op het platteland van Aleppo op 25 november 2013.

.

52947f652e75b

Abed al-Ghafour Darwish, alias ‘Abu Alaa’, de commandant van de ‘al-Qa’qaa bin Amro al-Tamimi’ brigade, werd gedood tijdens gevechten met het SNL in de regio Deir Salman op het platteland van Damascus op 26 november 2013.

.

5294edfcc2029

Het Syrisch Islamitisch Front laat in een verklaring weten dat het zichzelf opdoekt na de oprichting van het Islamitisch Front, waartoe verschillende islamitische facties behoren.

.

5295a05b43852

Het al-Nusra front maakte de executie van twee soldaten van het SNL bekend: Abed al-Qahab Meree en Zahi Salam, naast drie burgers waaronder Ali Islmai en Abdlqader Amin. De terechtstelling gebeurde wegens de ‘samenwerking met de Syrische regering’ in de regio al-Ghoutah al-Shariqa op het platteland van Damascus.

.

BaAgSYkIcAEQ7vp

De executie van twee soldaten van het SNL en drie burgers door het al-Nusra front.

.

5295dcb47485f

De Saudische ‘woestijnrat’ Abu Sufian al-Madani, een rebel van ISIS, voerde een zelfmoordactie uit in het dorp Tal Ma’rouf op het platteland van al-Qamishli op 23 november 2013.

.

bildbyline på Anette Nantell och Magnus Falkehed

De Zweedse freelance fotograaf Niclas Hammarstrom (rechts) en de Zweedse journalist Magnus Falkehed (links) werden ontvoerd op het platteland van Damascus toen ze op weg waren naar de Libanese hoofdstad Beiroet. De Zweedse autoriteiten verklaarden op 25 november 2013 dat beiden werden gevangen genomen door rebellen.

.

52963ec278505

Adel Nayef al-Shummari, een voormalige majoor van het Saudische leger, vergezelde de rangen van ISIS tijdens gevechten tegen het SNL. Hij werd gedood tijdens een zelfmoordoperatie in een regio in de stad Deir Attiyeh op het platteland van Damascus op 27 november 2013.

.

52963fd5c823e

Muhaimen al-Halabi, een anti-regeringsmedia-activist, werd ontvoerd op de al-Zakiyeh Maskanehweg op het platteland van Aleppo. Activisten van de oppositie beschuldigden ISIS van de ontvoering op 26 november 2013.

.

5296edbb99896

De Armeense Egesh Carpitian, genaamd ‘Abu Mohamed al-Armani’, bekeerde zich tot de islam en studeerde godsdienst in Egypte en Saudi-Arabië. Hij vergezelde de jihadisten van ISIS en werd gedood tijdens een zelfmoordoperatie aan een controlepost van het SNL in het dorp Duaireneh in al-Sferah op het platteland van Aleppo.

.

529791c946ca4

Umar Haidar, commandant-chef van de al-Sham bevrijdingsbrigade van het VSL, werd gedood tijdens gevechten met het SNL in een dorp in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus op 28 november 2013.

.

529843e13b273

Anti-regeringsactivisten noemden deze vrijdag 29 november 2013 ‘Gods’ handen met de gemeenschap’.

.

529855808b741

Al-Muhajereen en het al-Ansar leger hebben op hun twitter account verklaard dat Salah al-Din al-Shishani werd aangesteld als de algemene emir voor het leger. Al-Muhajereen en het al-Ansar leger werden gevormd uit een unie van jihadistische islamitische bataljons in Syrië, die werken onder een gecombineerde leiding, die tot doel heeft om het Syrische volk te steunen en een ‘Kalifaat Staat’ op te richten.

.

529857839879d

De Verenigde Naties veroordeelden in een verklaring de bombardementen tegen de Russische ambassade in Damascus en beschreven dit als ‘terrorisme’. Bij een aanval met mortiergranaten kwam één persoon om het leven en raakten negen anderen gewond, waaronder lijfwachten van de ambassade.

.

5298d60278adb

Een mededeling van het al-Nusra front, de islamitische beweging Ahrar al-Sham, het al-Islam leger en het al-Shariaa Comité in het oostelijk deel werd gestuurd naar de Shura Raad van ISIS. In deze mededeling doen de partijen een beroep op de Islamitische Staat om een vertegenwoordiger te sturen om het geschil met ISIS-rebellen, na inbezitneming van de fabriek en het gasveld van ‘Konko’ in Kasham, een voorstad van in Deir al-Zour, op te lossen.

.

BaLGUW3IEAAZ50b

Hezbollah-martelaar Wissam Sharafeddine gaat met een glimlach naar de hemel.

.

BaMoL3SCMAAr-Qt

Enkele Hezbollah-strijders die werden gedood in Syrië.

.

BaJ-LwWCYAAN2yn

De Libanese minister van Landbouw verloor zijn neef, die stierf als Hezbollah-strijder in Syrië.

.

BaJ0q-dCUAAlAMX

Hezbollah was hier.

.

BaG6DfiCQAAFUDA

Salah Yousef voerde de eerste zelfmoordoperatie uit tegen rebellen in al-Ghouta op het platteland van Damascus, waarbij tientallen rebellen om het leven kwamen, aldus de sjiitische verzetsorganisatie Hezbollah.

.

BZ8hmsTIgAIGLbk

Hezbollah-strijder Ali Hazim kwam om het leven in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

.

BZ4PzXdIUAEMTgm

Terroristen die werden gevat door Hezbollah en de Abl Fadel brigade in Oost-Ghouta op 25 november 2013.

.

BZ311w-CcAAwT86

De sjiitische verzetsbeweging Hezbollah heeft zelfs een afdeling in Nigeria.

.

BZ3fQ52CIAAFqli

Hajj Radwan Fares, de veiligheidschef van Hezbollah voor de Iraanse ambassade, die werd gedood bij een terreuraanslag in Libanon.

.

BZ3bs1CCIAADsMY

Foto, waarvan tegenstanders van de Syrische regering beweren dat dit gedode sjiitische milities en Hezbollah-strijders zijn in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

.

BZ3NBw1IQAA3CSC

Foto, waarvan tegenstanders van de Syrische regering beweren dat dit gedode sjiitische milities en Hezbollah-strijders zijn in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

.

BZ3R8qHIYAETMuM

Een door terroristen gedode Hezbollah-strijder.

.

BWuwUUFCMAAJFpn

Een zeldzame foto van Sayyed Hassan Nasrallah, commandant van Hezbollah, aan het front.

.

BXs5pciCQAAUwwU

Gedode Hezbollah-strijders worden begraven in Libanon.

.

BT_TLKeIIAAHmCz

Gedicht van een Hezbollah-strijder.

.

BU9iNk1CYAAjRHZ

Hezbollah-strijder en martelaar Yousef Helmi Halawi.

.

BU9jDZqCAAATJ1b

Hezbollah-strijder en martelaar Yusef Helmi Halawi

.

BXwK2x5CQAIssyL

Het SNL en Hezbollah vormen één font tegen door het buitenland gesteunde huurlingen en terroristen.

.

BW_qL1NCEAA5QH6

Een combinatie van de Syrische vlag en het Hezbollah-logo is populair in sjiitische middens.

.

BYuZsR_CIAEXkb0

Een terrorist van ISIS met het hoofd van een Hezbollah-strijder. Zoveel respect voor mensenrechten mag men verwachten als rebellen en terroristen het ooit voor het zeggen krijgen in Damascus.

.

BZOGQeaIgAAhrEQ

Hezbollah-commandant Hasan Mohammed Muri stierf aan het front in Syrië.

.

BWmDzcPCYAIkdpz

De dood van Hezbollah-leider Ali ‘Haidar’ Jashi – met een schorpioen op deze foto – werd in april 2013 bekend gemaakt.

.

BWoG6rRCMAAWm5e

Beide strijdende partijen beschikken over AMD65’s in Syrië. Het is een Hongaarse variant van een 7.62mm aanvalsgeweer. Jemen, Syrië, Libanon en de Palestijnse Autoriteit werken onder meer met deze wapens. Maar ook Kroatië en Somalië, landen waaruit vele containers met wapens de rebellen bereikten. – http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_65

.

BJr_q91CcAApmfn

Hezbollah-strijder Hussein Jaradi werd gedood in Syrië.

.

BK0QLrHCYAEOQgp

De in Syrië gedode Hezbollah-strijder Khalil Yusuf Mizhar werd op 21 mei 2013 begraven in Libanon.

.

BVqzqz7CUAAPBBv

De dochter van Hezbollah-strijder Muhammed Ja’afar Dagher aan het graf van haar varder.

.

BXZ5a5yCYAEg_TR

Iraakse sjiitische martelaren, die aan het front in Syrië stierven.

.

BOmZQVSCcAADKz3

Alawieten, sjiieten, soennieten, christenen, druzen… Moslims en christenen vormen één front in Syrië om het land te verdedigen tegen door het buitenland gesteunde terroristen.

.

Ayk2SruCIAALDYz

Seba, een Syrische soennitische vrouw en Anam, een Iraakse sjiitische vrouw, zijn al zeven jaar de beste vriendinnen. Er is helemaal geen sektarische oorlog gaande in Syrië. Alleen een oorlog van het Syrische volk en het SNL tegen door het buitenland gesteunde rebellen en terroristen die Syrië willen vernietigen.

.

AyZqPI5CAAAa2od

Het zijn de vijanden van de moslims en de Arabieren die sjiieten en soennieten tegen elkaar willen opzetten en verdelen.

.

AxZSxeuCQAAyvf8

Het zijn de vijanden van de moslims en de Arabieren die sjiieten en soennieten tegen elkaar willen opzetten en verdelen.

.

BaRiwbLCAAAZIr5

Jabhat al-Nusra muurpropaganda.

.

BaQ80l6IYAAD8wP

Obama: “Hoe krijgen we controle over Syrië?”
Clinton: “Net als in Libië financieren, bewapenen en trainen we rebellengroeperingen om een slachtofferrol te spelen. Intussen sturen we onze jongen om het land te bezetten. We zullen de media vertellen dat het gaat om ‘humanitaire hulp’.
Obama: “Ik mag toch met mijn droontjes blijven spelen?”

.

BaQ8K8UIIAIGwvY

Een soldaat van het SNL steekt een kind in de lucht om de verovering van Deir Attiyeh te vieren.

.

BaQ77ncIEAIEtV8

We zullen Syrië heropbouwen.

.

BaL4wi9IEAAGJrN

‘Arabische Lente’: “Laat hersenen groeien in plaats van jullie baarden.”

.

BaLlgWGIMAA8Dpi

Ali Shadoud verliet zijn medisch beroep om actief te worden bij de nationale verdediging. Hij stierf in Deir Attiyeh op het platteland van Damascus aan het front. RIP.

.

BaLhUxXIcAA-40a

Manifestatie voor het SNL en tegen terrorisme in Aleppo.

.

BaKiSmbIgAA6JCk

Vergeet Sheikh Bouti niet!

.

BaKNL3WIUAAywfU

Nadat het SNL en de nationale verdediging controle verwierven over Deir Attiyeh.

.

BaJ4vZAIIAAGX_h

Steun voor Syrië uit Palestina.

.

BaKMqOOIAAAHya8

Inwoners in Deir Attiyeh zwaaien met de Syrische vlag nadat het SNL de controle verwierf over hun stad.

.

BaJ3YOAIMAEDw-f

Damascus op 28 november 2013.

.

BaGduomIgAAulaa

Ooit zal er een dag komen dat de tranen van verdriet, tranen van vreugde zullen zijn.

.

BaGNEk2IUAA4_cW

Kinderen in schooluniform in regio’s onder controle van ISIS.

.

BaF5TIyIgAA96Av

De zogenaamde ‘bevrijde regio’ van Aleppo.

.

BaEvZluIgAAd7xF

Hoe kan de vernietiging van religieuze plaatsen zorgen voor de verspreiding van democratie?

.

BaBPWf4IAAAlUXT

De terreuraanslag aan het al-Somariah busstation in Damascus.

.

BZ_zMG8IUAAyt69

De stad Sadad telt zijn doden na een aanval door terroristen.

.

BZ_uVKLIAAAegss

Vrijheid? Democratie?

.

BZ_ouXtIcAAP3lQ

Het Omajjadenplein op 26 november 2013.

.

BaC84FYIYAAA5Uu

Vladimir Putin, links achter de jongen met een camera om de hals, als spion van de KGB tijdens het bezoek van de toenmalige Amerikaanse president Ronald Reagan aan zijn toenmalige Russische collega Michail Gorbatsjov.

.

BaAdS73CMAEhOuL

Vladimir Putin.

.

BZ8956KCAAAnsvp

De Russische president Vladimir Putin anno 2013 tijdens een bezoek aan het Vaticaan en paus Franciscus, waarbij de oorlog in Syrië en de positie van christenen in het Midden-Oosten uitgebreid werd besproken.

.

BZ9QXoHCAAAUBN2

Paus Franciscus en Vladimir Putin ontmoetten elkaar voor het eerst op 26 november 2013.

.

BZtr7Q1CYAAsxWm

President Putin kreeg heel veel respect van de publieke opinie in de wereld toen hij een grootschalige oorlog in het Midden-Oosten kon voorkomen. Hij verhinderde dat de Verenigde Staten Syrië gingen bombarderen en zorgde ervoor dat Damascus zijn chemisch wapenarsenaal vernietigde.

.

Malik Imran.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: