Nieuws

Het Westen is het brein achter het terrorisme in Syrië


BUQFTlyCAAAzBJO

Michel Chossudovsky (rechts) op GRTV.

GLOBAL RESEARCH – 18 november 2013 – Press TV heeft Michel Chossudovsky van het Centre for Research on Globalization (Centrum voor Onderzoek naar Globalisering) in Montreal geïnterviewd en hem gevraagd naar de door het Westen gearrangeerde oorlog in Syrië en de recente vorderingen van het overheidsleger in de strijd tegen rebellen, die gesteund worden door het Westen, Israël en een aantal Golfstaten.

Het volgende is een transcript van het interview dat opgenomen werd na een kort interview met de gepensioneerde Libanese legergeneraal Hisham Jaber.

Press TV: Hoe zie jij de situatie in Syrië? Welke kant heeft de overhand?

Chossudovsky: Uit de berichten blijkt dat de opstand verslagen is. Dit weten we eigenlijk al een hele tijd. Het is een gestaag vorderend en doorlopend proces.

We moeten benadrukken dat deze verslagen opstand een terroristische operatie is die gesponsord wordt door de Verenigde Staten (VS), de NAVO en Israël. En we moeten begrijpen dat dit een afgevaardigde eenheid is van de westerse militaire alliantie die door de NAVO en haar bondgenoten, waaronder natuurlijk Saudi-Arabië, Qatar en Turkije, is samengesteld.

We hebben een strenge oppositie en een opstand die grotendeels door het Westen is samengesteld – het is een ‘schijnoppositie’ en het militaire wapen van deze eenheid zijn de terroristen, die in het geheim door het Westen worden gesteund en bevoorraad.

De cruciale vraag die we onszelf nu dus moeten stellen is: hebben we een vredesplan nodig of hebben we gewoon vrede nodig?

In wezen heeft Syrië namelijk de basis voor vrede al gelegd door het verslaan van deze terroristen.

Press TV: Wat betreft het plan om het chemische wapenarsenaal van Syrië te vernietigen… België, Frankrijk en Albanië zijn gekozen als gastlanden. Ten eerste, waarom deze landen? En ten tweede, wat zijn de bijwerkingen voor deze landen als het gaat om de vernietiging van de chemische wapens?

Chossudovsky: Het chemische wapenonderwerp is door de VS en haar bondgenoten gebruikt om de aandacht van het echte conflict af te leiden.

Het wordt ook gebruikt om de aandacht af te leiden van het feit dat de massavernietigingswapens vooral in handen zijn van de westerse militaire alliantie en bondgenoot Israël, wat een bedreiging vormt voor de hele regio.

Tegelijkertijd moeten we verder kijken dan het chemische wapenprobleem en ons focussen op wat er gebeurd is.

Dit is een criminele onderneming geweest waarin terroristen op een soeverein land afgestuurd zijn. We moeten een onvoorwaardelijk verbod op steun voor deze huurtroepen uitroepen, hoewel de westerse militaire alliantie zal proberen het opnieuw op te bouwen.

We moeten eveneens het onderwerp van oorlogsreparaties aansnijden, want in wezen is dit een criminele oorlog en degenen die verantwoordelijk zijn voor de oorlog moeten het herstel financieren. Overigens hebben de VS meerdere landen vernietigd na de Tweede Wereldoorlog: Korea, Vietnam, Afghanistan en Irak en het land heeft nooit oorlogsreparaties betaald.

Maar hier gaat het om een situatie waar de oorlogsmisdadigers bekend gemaakt moeten worden en volgens het internationaal recht gestraft moeten worden.

De spelers in deze operatie zijn niet de aan al-Qaida gelieerde terroristen; zij zijn slechts de stromannen van de westerse militaire alliantie. Het daadwerkelijke brein zit in Brussel, Washington, Londen, Ankara, Tel Aviv, Doha en Riyad.

Bron: Global Research.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Het Westen is het brein achter het terrorisme in Syrië

  1. Dit is op oogenhand herblogd.

    Geplaatst door oogenhand | 4 december 2013, 16:08

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: